Bart_Forrester Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Przecież ten koleś już tu nigdy nie zajrzy... Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Ja na miejscu autora sprzedałbym patent lub czym prędzej opatentował to w USA i rozpoczął współpracę z jakąś firmą zbrojeniową. A wiecie dlaczego? Bo i tak pewnie już rozpoczęli procedurę podpatentowywania w US a patrząc po autorze nie stać go na ochronę patentową na całym świecie i pewnie na terenie UE też nie. Więc drogi autorze patentując to na tym etapie sam sobie strzeliłeś w kolano, ale na szczęście masz 12 miesięcy na naprawę swojego błędu, potem będzie za późno. PS Zastanowiłeś się czemu coca-cola nigdy nie opatentowała napoju? Dla podpowiedzi dodam, że patenty są jawną i ogólnodostępną instrukcją jak coś zrobić... Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 (edited) Coca-cola ma skład pewien, tu liczy się zasada działania. Zasadę działania można rozgryźć w kilkanaście min. patrząc na coś co się kupiło bądź zdjęcia/rysunki. Ze składem tak prosto nie jest. Jak miałby szukać inwestorów nie zgłaszając tego wcześniej? ;) Co by im powiedział? 12miesięcy to już nie zostało niestety. Ino parę. Poza tym nie przesadzaj. To nie jest nic nadzwyczajnego, co by ludzie się o to zabijali w stanach. U nich to wystarczyło by po prawdzie przerobić lekko broń palną/naboje (dla zastosowań militarnych) i już mogli by do siebie strzelać. Edited February 3, 2012 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Wiesz raczej chodzi o to, że po 25 latach każdy by mógł klepać swoją coca-cole w oparciu o oryginalną recepturę i sposób przysadzenia - dlatego strzegą swojego "know how" zamiast patentować. Poza tym chyba nie zdajesz sobie sprawy ile setek firm w US pracuje nad kradzeniem patentów... a ja coś niecoś o tym wiem. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Oczywiście, patent wygasa (ale po 25? nie 20?) Tylko po prostu zły przykład. Tak czy siak gdyby mieli patent, ktoś poznał by skład. Nie mają, nie pozna. Tu zupełnie inaczej. Czy patent będzie mieć czy też nie, ktoś pozna zasadę działania. Quote Link to post Share on other sites
Offtime Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 się nie uzbierało... Dziewięciu uwierzyło w powodzenie tego projektu, nie liczę autora. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 A, odgrzeje sobie kotleta. Jak postepy autorze? :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 ostatni raz był na forum w lutym, na pewno się odezwie. :P Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Nie wiem, nie znam ale mogę Ci powiedzieć jak postępy. Chcesz? :D Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Mnie osobiście ciekawią losy autora. Może jednak coś sobie tam knuje w domowym zaciszu...? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts