PatrykAsg1 Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Witam. Po dość niemiłej przygodzie z moimi poprzednimi goglami chciałbym kupić nowe. i rodzi się pytanie czy gogle ess o kolorze oprawek pustynnym wytrzymaja uderzenia kulek o szybkiej predkosci np. 500 fps? Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Nie ten dział! Kolor oprawek nie ma znaczenia ważny jest model. Edited February 5, 2012 by SterylizatorPL Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 To są land opsy lekko używane. Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> II klasa -> Opisy i informacje" do "Ekwipunek -> Ochrona oczu i twarzy". Quote Link to post Share on other sites
Wojtek TEAM-B Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Wytrzymają, to są gogle produkowane dla wojska i szybki muszą spełniać wszystkie niezbędne normy by zostały pomyślnie przyjęte. Swego czasu testowałem szybkę okularów ess ice, strzelałem z różnych aeg'ków, repliki nic im nie robiły, nawet zarysowań się nie dopatrzyłem, następnie testowałem szybę na wiatrówkach i te jedynie zarysowania delikatne robiły. W ochronę oczu warto zainwestować. Ess to dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted March 26, 2012 Author Report Share Posted March 26, 2012 Ok tylko mam pytanie czy lekko używane gogle od zielonej pantery wytrzymają, ponieważ czytając na forum dopatrzyłem się opinii, iż owe gogle mogą nie wytrzymać. Bo zdarta jest jakaś warstwa ochronna. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Warstwa ochronna dotyczy się powłoki która zapobiega parowaniu. Nic im nie będzie. Mimo, że są porysowane nadal mają te same właściwości balistyczne. Sam takie mam i wiem, że jedyną ich wadą może być pogorszenie widoczności poprzez rysy. Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 I przez to niesamowita tendencja do parowania, wiem bo mam te gogle :) Swoją drogą radzisz sobie z tym jakoś ? :) Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted March 31, 2012 Author Report Share Posted March 31, 2012 A czy oprawka nie jest zdradliwa tzn. nie wyróżnia się na tle drzew i traw? I czy inni gracze będą mieli ułatwione zadanie jeśli jest ten kolor oprawek ? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 I przez to niesamowita tendencja do parowania, wiem bo mam te gogle :) Swoją drogą radzisz sobie z tym jakoś ? :) Właściwie to jeszcze nie zdażyło mi się ich użyć w polu ;) Na razie dumnie prezentują się na hełmie :D A czy oprawka nie jest zdradliwa tzn. nie wyróżnia się na tle drzew i traw? I czy inni gracze będą mieli ułatwione zadanie jeśli jest ten kolor oprawek ? Moim zdaniem aż takie szczegóły nie mają znaczenia, jeśli nie bawisz się w snajperstwo. Zanim ktoś rozpozna kolor oprawek już dawno będą wiedzieli o Twojej obecności ;) Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Ja używam chusteczek z antifogiem od ESSa które dostałem z NVG. Z szybki przeźroczystej zeszła ta warstwa ochronna i po przetarciu chusteczkami nie parują. Oczywiście gąbki wyrwane. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Gogle ESS od zielonej pantery sam posiadam, wytrzymują nawet serię z repliki 500 fps... Ja zbyt porysowanych nie miałem gdy je dostawałem, a antifoga można naprawić chociażby nofog clothem od ESSa... zarówno na używanych goglach ESSa jak i nowiutkich ESS ICE działa świetnie. Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Jeżeli chcesz mieć pewność wytrzymałości a zarazem komfort noszenia to polecam gogle ESS V12 Advancer. Jeżeli wierzyć producentowi to szkła mają wytrzymać rykoszet broni palnej o kalibrze 9 mm.... Quote Link to post Share on other sites
scat Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Zdecydowanie polecam ESS Profile NVG, ale Revision Desert US tez robią robotę... jedne i drugie są zapisane na liście APEL, która dopuszcza do US Army sprzęt jak wspomniane było wcześniej szkła mają wytrzymać rykoszet z 9-tki Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Odkopię. Wie ktoś może dlaczego wycofano z produkcji ESS Advancer V12 ? Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Odkopuję Wiecie jak ma się sprawa z parowanie Ess Advancer'ów? Zastanawiam się między nimi a Revision Desert Locust Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts