Ero-senin Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Akurat ten pomysł, to najlepszy nie jest. Rozwiń temat bo narazie dostajesz 0,5 punkta za wpracowanie :] Nie twierdzę że jest to ideał ale można przynajmniej w 30 sekund przywrócić oryginalne fpsy . Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 (edited) Jak dla mnie, takie rozwiązanie nie jest po prostu ergonomiczne- replika jest eksploatowana przy twardej sprężynie, szybciej zużywają się części, mamy mniejszego ROF-a, wolniejszą reakcję na spust i karabin pobiera więcej prądu, przy FPS-ach, które można uzyskać przy wstawieniu słabszej sprężyny. Po za tym, obawiał bym się chyba o skoki fps przy takiej głowicy, ale to tylko mój wymysł, bo nigdy takiego czegoś nie używałem. Wydaje mi się po prostu, że gdy replika jest szczelna, to i fps-y będą o wiele stabilniejsze i "przewidywalne" jeśli można to tak określić ;] Przy nieszczelności w cylindrze, replika jest tez głośniejsza i bardziej obrywa szkielet. Wydaje mi się też, że nie tworzy się w środku "poduszka powietrzna" która nieco wyhamowuje impet uderzenia głowicy tłoka w głowicę cylindra. Aczkolwiek, nigdy tego nie badałem dość wnikliwie, choć mam taki zamiar... Dostane drugie 0,5ptk ;> ? :) P.S. Sorry jesli nie ma gdzieś PL znaków, piszę z tel Edited February 15, 2012 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
bacu55 Posted February 15, 2012 Author Report Share Posted February 15, 2012 (edited) Znaczek f w pięciokącie muszą mieć w niemczech repliki powyżej 0.5j.Do 0.5 są traktowane jako zabawki,i żadnych oznaczeń nie muszą mieć. @ bacu55 pamiętaj,że przez ciągłe otwieranie gb zjedziesz prędzej,czy później gwinty :). Tzn ciągłe otwieranie :D otwierany będzie 2 razy w miesiącu :D wjazd na strzelanke do PL i nowy spring wyjazd do DE montaż starej (żeby było poniżej 0,5 J ) Ps. Na słabej sprężynie używany nie będzie to tylko rozwiązanie aby bez srania w majty przejeżdżać przez granicę ;) potem tak jak mówiłem M100 w pl i heyah :D Edited February 15, 2012 by bacu55 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 A Nie lepiej rozszczelnić HU? Bo dwa razy na miesiąc to dość często. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 A nie lepiej kupić sobie drugą gietę i zostawić u kumpla w PL? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Już lepszym pomysłem jest kupno drugiego GB z chwytem i tylko szybka wymiana przez wyjazdem do niemiec. :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Jacku, imienniku mój, ciąć sprężynę? LOL. Nie doradzaj takich rzeczy bo ktoś przeczyta i uwierzy. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Bardzo dużo wnosisz do dyskusji. Jak zawsze zresztą. http://trole.joemonster.org/?troll=purysta Edited February 16, 2012 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Przez ucięcie sprężyny nie zmienisz jej sztywności, co najwyżej stopień jej ściśnięcia, wpłynie to na fpsy ale w stopniu małym, można by zaryzykować że bardzo małym. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 a cylinder wstawicna odwrót ? otworami bocznymi w stronę dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Przez ucięcie sprężyny nie zmienisz jej sztywności, co najwyżej stopień jej ściśnięcia, wpłynie to na fpsy ale w stopniu małym, można by zaryzykować że bardzo małym. Zgadzam się. Ale moim zdaniem, przycinając 90tkę guardera, lub coś innego, słabego i w miarę długiego, ciut mniej niż 250 fps powinno być. a cylinder wstawicna odwrót ? otworami bocznymi w stronę dyszy. To też ciekawe :D Próbował ktoś ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Przycinając sprężynę pozbawiasz ją zawiniętej końcówki i robisz z niej kawałek bezużytecznego zwiniętego drutu który pognie się w przeciągu tygodnia a i całkiem możliwe, że pęknie lub coś uszkodzi. Sprężyn sie nie tnie :/. Zastanów się- zamiast byc podparta na obwodzie całym staje sie podparta w punkcie na obwodzie, tam gdzie sterczy kikut drutu. Zrób tak u siebie i się pochwal efektami. Ja pacjentów po takich zabiegach już ratowałem. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 ja robiłem i kumpel też. mp5 z 380 miała ok 230 fps. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Żeby nie było wątpliwości, na śrubie, z lewej strony jest przycięty koniec sprężyny. Spoko Zambezi' date=' nie chce mi się tłumaczyć czym się różni kawałek zwiniętego drutu od sprężyny. [/quote'] Może tym razem mi wytłumaczysz czym się różni? Z książki: " ... Wykończenie sprężyny ściskanej polega na oszlifowaniu jej końców. W tym celu należy nałożyć ją na trzpień o odpowiedniej średnicy i przystawiając prostopadle do czoła ściernicy, oszlifować obydwa końce. W czasie szlifowania na skutek powstającego ciepła część zwoju ulegnie odpuszczeniu (zmięknie), tak, że będzie można go nieco przygiąć, uzyskując czoła sprężyny prostopadłe do jej osi" Edited February 16, 2012 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Zrób tak u siebie i się pochwal efektami. Zrobiłem. Jakieś 2 lata temu. Aksu przemieliło tak około 30.000, jak nie 40.000 kulek. Była to sprężyna ze stockowego TM (czyli coś koło M90). Oczywiście końcówkę nieco zgiąłem i obszlifowałem. Dawała jakieś 340 FPS przed, a chciałem mieć 300, więc ją nieco skróciłem. Nie wiem czy jesteś w stanie to sobie wyobrazić, ale zupełnie nic się nie stało. Edited February 16, 2012 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
bacu55 Posted February 27, 2012 Author Report Share Posted February 27, 2012 Sprawa sie rozwiazala kupujemy z kumplami w pl i gramy tylko w pl i ze zmany mocy to bedziemy tylko juz szli w gore ;) Quote Link to post Share on other sites
k0cur Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Kop kop kop . Odkopię bo nie chce mi się zakładać nowego tematu znalazłem takie coś. http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=394 Czy ktoś miał z tym styczność 3 stopnia ? Warto w coś takiego inwestować ? Przed wejściem do budynu pach pach nakręcasz hamulec wylotowy i wszyscy są bezpieczni i z zębami :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 BYŁO, poszukaj! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts