SgtSmigiel Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Witam serdecznie. Zainteresowałem się konstrukcją dwuczęściowego GB v.2 i mam kilka pytań: - Podejrzewam że do dwuczęściowego GB potrzeba odpowiedniego body (nie może być to body do zwykłego GB). Dobrze podejrzewam ?? :) - Jak wygląda różnica w wytrzymałości między dwuczęściowym GB a jedno-. - Jakie są plusy i minusy dwuczęściowych GB. Bo wiem że naprawdę fajnie wyglądają przy otwieraniu eM-ek :) Z góry serdecznie dziękuję za odp. Pozdrawiam Adam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 A nie lepiej poczytać tematów o emkach ics? Quote Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 A dlaczego ICS ?? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Bo chyba tylko ICS robi dwuczęściowy V.2... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Bo to patent ICSa? Bo ICS stosuje w swoich emkach ten patent? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 (edited) A PTW Systemy, VFC, echo1? Edited March 2, 2012 by echelon_ Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Od kiedy w PTW jest dwudzielna V2? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Dwudzielny jest, ale to nie V.2. echelon_ poczytaj trochę a potem pisz. Quote Link to post Share on other sites
Murek Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 (edited) - Podejrzewam że do dwuczęściowego GB potrzeba odpowiedniego body (nie może być to body do zwykłego GB). Dobrze podejrzewam ?? :) - Jak wygląda różnica w wytrzymałości między dwuczęściowym GB a jedno-. - Jakie są plusy i minusy dwuczęściowych GB. Bo wiem że naprawdę fajnie wyglądają przy otwieraniu eM-ek :) Tak, body jest trochę inne, ale po kilku przeróbkach (i jednej drobnej migomatem) zmieściliśmy u kolegi w body boyi mój dwudzielny gb ICS-a. Różnica wytrzymałości... ciężko mówić o różnicy czy porównaniu z czym innym, bo dwudzielną V2 robi tylko ICS jak na razie. Co do mojej emki to tak: maksymalny spring jaki miałem zamontowany to M170, po 8 miesiącach użytkowania zero śladu zużycia szkieletu oraz zębatek (znam osobę co katowała "stock" ICS-a mocniejszą sprężyną i nic nie poszło). Silnik ICS Turbo 3000 w replice ICS-a spisywał się świetnie jednak dość znacznie się grzał przy tak mocnej sprężynie (obecnie M150 i zero problemów). Plusy dwudzielnego GB to oczywiście rozkładanie repliki poprzez wybicie jednego pina, dla mnie to ogromna zaleta, poza tym wytrzymałość części ICS-a jest miodzio, no i możesz mieć kilka wariantów mocowych jednej emki (kilka zestawów górnej części GB). Dodatkowo repliki ICS są wyposażone w bajer zwalniania reversala, przez co gdy nie strzelasz z repliki sprężyna sobie "odpoczywa" :blush: . Ogólnie polecam Edited March 2, 2012 by Murek Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Górne połówki gb ICSa są bardzo brzydko odlane. Ogólnie potrafią się czasem rozpaść same z siebie. Takie losowanko - loteryjka. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Posiadam ICS-a i jak najbardziej nie narzekam, i dla mnie 2-dzielny gb także jest ogromna zaletą , jeśli jest się osobą początkującą , a chce się pogrzebać w gb to nie ma się obaw że podkładkowanie się spieprzy bo dolnego gb się nie rusza,a górnej połówki nie da się spierniczyć, i ma się wgląd na zużycie części wewnętrznych... @Murek I pasowały piny mocujące , chodzi mi o to , że jeśli wsadziliście ten gb ics do innego body to pasowały piny aby był on zamocowany(tak jak w body ics za pomocą pina tylnego)?? Robi się off , przechodzę na pw. Edited March 3, 2012 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts