karol5683 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Witam, czy jest jakiś łatwy sposób na rozpoznanie firmy albo jakości gumki hop-up na gołe oko? Mój problem polega na tym ,że zakupiłem gumkę systemy i nie wiem czy do serwisu nie oddałem tej samej gumki stockowej. Obie gumki są koloru czarnego. Czy są jakieś szczegóły które pozwolą na sprawdzenie firmy gumki? Gumka stockowa pochodzi od repliki mp5 cm041b. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Zasadniczo mając dwie gumki w ręku da rade rozpoznać markową systemy, przynajmniej jak zmieniałem w cymie czy boyu. Z samą gumką to już trudniej Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted April 3, 2012 Author Report Share Posted April 3, 2012 (edited) Mi chodzi bardziej aby sprawdzić która to systemy a która stockowa. tred211 - jak byś mógł wrzucić jakieś fotki to bym był bardzo wdzięczny. Edited April 3, 2012 by karol5683 Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Systemy ma charakterystyczne prążki. Ledwie widoczne ale to właśnie odóżnia gumkę systemy od innych. Jak znajdę jakąś systemy to zrobie fotki. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Miałem gumkę systemy. Jej najbardziej rzucającą sie w oczy rzeczą była miekkość. Gumka od systemy jest mięciutka dużo bardziej miękka od stockowej. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Miałem gumkę systemy. Jej najbardziej rzucającą sie w oczy rzeczą była miekkość. Gumka od systemy jest mięciutka dużo bardziej miękka od stockowej. Może i miękkość, ale np. gumki cymy w ak są nawet bardziej miękkie. Tu masz zdjęcie. Ta gumka w środku to systema. Po lewej to cymy a po prawej boyia. Tak jak pisałem wcześniej. Systema ma charkterystyczne prążki. Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted April 3, 2012 Author Report Share Posted April 3, 2012 (edited) Dzięki za fotki ale nie jestem nadal pewien czy to ta. Chciałbym się upewnić i wysyłam zdjęcia swojej gumki i proszę o zweryfikowanie jeśli to możliwe czy to jest stockowa cymy czy systemy. http://imageshack.us/photo/my-images/18/dsc0064sof.jpg/ w moim albumie są 4 zdjęcia z różnych stron Edited April 3, 2012 by karol5683 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Nie wiem czemu ale ten połysk mówi mi że to gumka Guardera. Może przez flesza. Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 na mojej systemie też zauważyłem takie prążki ale są one jakby na ukos, ma ktoś tak? Quote Link to post Share on other sites
meteoryt Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Podepne się. Nie wiem co to za gumka ktora jest po prawej. Mam ją w replice i myslalem ze mam Guardera, ale wlasnie kupilen nowego i obie sporo sie różnią. Guarder nowy nie ma prążków, ma wiekszą wypustkę oraz dłuższy kołnierz. Czy to systema czy co innego ? Inna sprawa. Prosze mi poradzic co jest nie tak z tą gumką KA ? Po włożeniu FPS spadlo z 510 do 350 i strzela co druga kulkę. Jakos wyjątkowo nie spasowała do dyszy ? Z drugiej strony myslalem ze bedzie super bo bardzo ciasno przylega do lufy, wrecz idealnie, nie trzeba zadnego teflonu. Zato nowy Guarder jest luzny jak flak, a na nim mam stabilne 500-510fps wiec WTF ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Po prawej Systema, poznać ja po fakturze prążków. Ja miałem w komorze KA niebieskiego KA i też miałem z nim problemy. Zmieniłem na Madbulla niebieskiego a teraz mam Systeme i 495FPS. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Kołnierz w KA jest węższy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts