Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

@Śliwa

Rozebrałem replikę i mogę stwierdzić na pewno że głowica tłoka jest do wymiany, poobijana, efekt strzykawki to dla niej niej przeszłość. Głowica wygląda dobrze, zębatki pod gołym okiem jak nówki. Jakoś niedługo zamówię nową głowicę, JBU wentylowaną, z tego co wyczytałem, ludzie polecają do tej emki. Po wymianie zobaczę jak będzie ze szczelnością i potem dalej wymienię albo głowice albo cylinder.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Śliwa

Chyba że chodzi o niezbyt przemyślaną budowę body (dokłądnie upper recievera)

Masz na myśli, szynę ris która nie jest jednym elementem z upperem ? Jeśli tak jest na to prosta rada, bierzesz klej do metalu i trochę papieru ściernego. U mnie szyna trochę zaczęła kiwać na boki, przy rączce przeładowania, więc ją najzwyczajniej przykleiłem do bodu.

@Soren

A jak tłok? nie nosi śladów zużycia? To jest najbardziej ,,newralgiczna" część układu ;)

@samael16

Mmm mi to nie przeszkadza i wszystko siedzi jak trza, bardziej poza tym chodziło mi o dwudzielność czy jakkolwiek to nazwać tego upper recievera.

Edited by Śliwa

Nazywaj o którą głowicę Ci chodzi xD

Tłok jak jest stockowy to sprawdź czy nie jest zużyty, no i jakiego springa chcesz tam wsadzić? m110? m120? m130?

A jeśli chodzi o głowicę tłoka, wszystko zależy od szczelności... ;) Jak dobrze się uszczelnia, i nie dzieją się żadne cuda to nie musisz jej wymieniać.

@Śliwa

Głowica tłoka jest styrana, stockowa i przez nią szczelność w tym układzie nie istnieje :P Rozumiem że w przypaku szczellnego układu, głowica tłoka nie uderza z całej siły w głowice cylindra? Bo ten jest mocno poobijany. Głowica cylindra, chociaż wymieniona, jest szczelna, a sam tłok wygląda na sprawny. Spreżynę max m120, Nawet nie wiem czy to nie za dużo.

M120 zależy jeszcze od firmy ale nie powinno Ci dać więcej niż zwyczajny limit dla szturmówek = 450 fps.

Co do reszty, jak głowica tłoka jest styrana = wymień... Tłok ? Wymień... nie ocenie przez forum, jak wygląda twoja replika od środka ;) Reszta już została powiedziana.

Dobra, szybkie i krótkie pytanie. Ponieważ cierpię na chroniczną megalomanię i muszę mieć zawsze wszystko najlepsze, to czy moglibyście mi doradzić jak najlepszą POM-ową głowicę tłoka, wentylowaną, kierunkową itp, itd, coby miała jak najwięcej uber-pr0 słów w nazwie? Widziałem polecane ultimate'y, jakieś kontrpropozycje? stockowej nie chcę wiercić, chcę tam mieć lekkiego POM-a. Ma to współpracować z tłokiem DF-a (tytan), i SP120. I jeszcze jedno pytanie, czy głowica powinna być łożyskowana, czy nie? Co to właściwie daje? Wiem że na pewno sprężyna bardziej się ściska, ale czy przy tym podwójnym łożyskowaniu (bo na prowadnicy też jest) i z tym tłokiem nie będzie ryzyka zacinek?

Wdzięczny będę za każdą podpowiedź.

Pozdrawiam, Fox

Dobra, szybkie i krótkie pytanie. Ponieważ cierpię na chroniczną megalomanię i muszę mieć zawsze wszystko najlepsze, to czy moglibyście mi doradzić jak najlepszą POM-ową głowicę tłoka, wentylowaną, kierunkową itp, itd, coby miała jak najwięcej uber-pr0 słów w nazwie? Widziałem polecane ultimate'y, jakieś kontrpropozycje? stockowej nie chcę wiercić, chcę tam mieć lekkiego POM-a. Ma to współpracować z tłokiem DF-a (tytan), i SP120. I jeszcze jedno pytanie, czy głowica powinna być łożyskowana, czy nie? Co to właściwie daje? Wiem że na pewno sprężyna bardziej się ściska, ale czy przy tym podwójnym łożyskowaniu (bo na prowadnicy też jest) i z tym tłokiem nie będzie ryzyka zacinek?

Wdzięczny będę za każdą podpowiedź.

Pozdrawiam, Fox

Komor do emek sa dwa rodzaje dwuczesciowe, taka jak w KWA - http://www.crazybee.pl/index.php?products=product&prod_id=660

albo jednoczęściowe, w których to coś co podaje kulki do komory jest jej częścią.

Nie wkładałem innych komór do KWA ale sadze ze powinny te dwuczęściówki być kompatybilne, ale tu już polecałbym spytać się kogoś w tej kwestii ,,doświadczonego".

Ile może kosztować? zależy od marki

A co do tych... przedmiotów, to u mnie stockowo leżało to w... rowku? Na tyle gearboxa koło silnika. Nie wiem jak to określić, i po co to jest :D o ile to to, bo dawno w emce nie grzebałem.

Nie wkleił się link z tematem: http://forum.wmasg.pl/topic/115664-asgkwa-defender-lmt-gumka-hop-up/

Anr - Czytałem Twojego bloga i to Twój post na temat KWA zainspirował mnie do tuningu repliki. Także dziwi mnie, że facet który też konkretnie grzebie w replikach twierdzi że nie da rady tego zrobić i że za gruba gumka jest.

Z tym poradnikiem fajnie by było jakbyś nakręcił tą wymianę systemy/promyka w replice kwa :)

Anr - Czytałem Twojego bloga i to Twój post na temat KWA zainspirował mnie do tuningu repliki. Także dziwi mnie, że facet który też konkretnie grzebie w replikach twierdzi że nie da rady tego zrobić i że za gruba gumka jest.

Twierdzę tak? Chyba coś przegapiłem i pogubiłem się w dyskusji. Możesz pokazać mi dokładnie gdzie tak napisałem, bo brednie straszną walnąłem. ;)

Komor do emek sa dwa rodzaje dwuczesciowe, taka jak w KWA - http://www.crazybee....uct&prod_id=660

albo jednoczęściowe, w których to coś co podaje kulki do komory jest jej częścią.

Nie wkładałem innych komór do KWA ale sadze ze powinny te dwuczęściówki być kompatybilne, ale tu już polecałbym spytać się kogoś w tej kwestii ,,doświadczonego".

Ile może kosztować? zależy od marki

A co do tych... przedmiotów, to u mnie stockowo leżało to w... rowku? Na tyle gearboxa koło silnika. Nie wiem jak to określić, i po co to jest :icon_biggrin: o ile to to, bo dawno w emce nie grzebałem.

1. Komora CA (i pewnie inne dwuczęściowe nie-KWA) nie ma rowka, zajdzie konieczność zmiany dyszy na niestockową/przerobienie stockowej.

2. Jest lipna, włożyłem i od razu środkowa zębatka poszła w niej

3. Najważniejsze to wyeliminować przyczynę wyłamywania środkowych zębatek, zanim się coś nowego wsadzi. Miałem kilka komór, sypały się strasznie. Jak jest jakiś zgrzyt w nieodpowiednim ułożeniu lufy wewnętrznej (i/lub niestockowy front) i podczas zmieny hu pojawia się opór, to droga do posypania zębatki jest krótka. Ale 2 komory poszły magicznie - jednej zębatke urwała blaszka od wyrzutni łusek, druga to sam nie wiem - w trakcie strzelanki coś hopek nie kręci, otwieram a tam zębatka zniknęła. Trzeba być cholernie delikatnym.

Jaka w środku siedzi sprężyna? A kto to wie... Ona potrafi się ubijać od leżakowania (zwolniona oczywiście) po kilkadziesiąt FPS. W jednym egzemplarzu miałem 430, a w drugim 380 fps, ten drugi w sklepie dłużej na mnie czekał najwyraźniej. Ale jaki bajer - sprężynę mogę wkładać do gb jedną ręką, bez pomagania sobie drugą/nogą/głową - taka bestia miekka. Miałem ok 367 fps w krótkiej, potrzymałem jeszcze miesiac ubitą i zatrzymało się na 357 fps (jak na złość).

Miny ludzi, który ledwie po paru miesiącach użytkowania chronują stockową replikę, a tu nagle 330fps, bezcenne.

Edited by qurcz

Mam pytanie, w swoim KWA wstawiłem madbulla 6,03mm 363mm, g&g zieloną, wentylowaną głowicę tłoka SHS aluminiową, tłok shs z metalowymi zębami, sprężynę 120 SHS (w stoku podobno 115 czy coś podobnego), na kulkach PJ 0,2 pokazało mi 415fps, z tłumikiem 433fps, co jakiś czas mam słabszy strzał 415 do 380, lub 430 do 390,

dodam że oring z głowicy włożyłem ze stockowej KWA, bo SHS robiło ciężej chodziło nawet w tył

1. Co może być przyczyną takiego skoku fps co średnio 5 strzał?

2. Wymiana oringa było dobrą decyzją czy nie warto się było tym przejmować?

3. 415fps to przewidywalny wynik czy powinienem się spodziewać czegoś więcej?

1. Co może być przyczyną takiego skoku fps co średnio 5 strzał?

2. Wymiana oringa było dobrą decyzją czy nie warto się było tym przejmować?

3. 415fps to przewidywalny wynik czy powinienem się spodziewać czegoś więcej?

Wszystko wskazuje na to po prostu, że poskładałeś to do dupy, układ jest nieszczelny, a gumce podwija kołnierz.

• 2 weeks later...