Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam przewałkowałem temat kilka razy i mam kilka pytań:

1 Opłaca się do emek KWA wstawiać prec lufę systemy? Niektórzy twierdzą, że stockowa jest na tyle dobra, że jedyne co się opłaca to prometheus lub Km-head?

2 Nie chce przekroczyć 400 fps, czy opłacalna jest wymiana tłoka i jego głowicy, ewentualnie jeszcze głowica cylindra?

1. Tak stockowa jest na tyle dobra, że jak zmieniać to coś pokroju co najmniej Prometheusa

2. Moim zdaniem jeżeli nic innego nie zamierzasz zmieniać to stockowe są ok... (zakładam ze nie będziesz miał kosiarki - lipo 7,4)

Ale teraz ja mam pytanie do was:

Zamierzam kupić sobie real-cap (metalowe) i mam do wyboru od Boyi lub GFC Accessories, które lepiej pasują i podają (bo cena ta sama).

Niestety nie mam możliwości kupienia po jednym i sprawdzenia...więc od razu muszę kupić 10 a nie chciałbym żeby to był zły zakup...

Edited by dandzione

Skoro już wymieniasz to bierz łożyskowaną i wentylowaną;)

Chodziło mi o to ze przy lipo 7,4 nie ma co się martwić... ale przy 11,1 to można wymienić kilka części... :)

Edit: A co do mojego pytania to dalej aktualne, o magach z boyi dowiedziałem się wystarczająco... kolega nawet pożyczył...ale interesują mnie też te od GFC Accessories, słyszał coś ktoś o nich lub używał...(wskazane potweirdzone info)?

Edited by dandzione

Witam, od razu przepraszam za odkopywanie tematu.

W niedalekiej przyszłości chciałbym zrobić mały tuning mojej repliki, ASG KWA USA - LMT Defender R.I.S. Planuję zakupić preckę Promyka 6.03mm 407mm - czy ta lufa wejdzie bez problemów(pytanie pewnie jest banalne, ale niestety nie znam się na tuningach)? Do repliki chciałbym również zapakować gumkę Hop-Up od systemy - nowa wersja Energy z czarnego silikonu. Jak bardzo podniesie się celność i zasięg? Słyszałem, że ta replika ma dość dobrą stockową lufę wew, więc czy opłaca się zakupić Promyka, czy może lepiej zakupić coś innego?

Przepraszam za taką ilość pytań, ale chciałbym, by moja replika miała jak najlepsze osiągi :)

Promyk jakoś znacząco poprawi osiągi? Bo jak celność zwiększy się nieznacznie(dość mały stosunek poprawy celności do ceny) to wolę przeznaczyć te pieniądze na inne części, które bardziej poprawią osiągi.

Chętnie dołączyłbym się do rozmowy.. Planuję większy tuning mojej kwaczki i mam kilka pytań. Chciałem wymienić elementy plastikowe i te gorszej jakości ze środka, generalnie kable już mam zmienione, gumka również(chociaż zastanawiam się czy G&G jeszcze lepiej by nie kręciła niż Systema Energy..). No, ale mniejsza..

Konkretnie chciałbym zmienić: głowicę cylindra, głowicę tłoka, tłok i w przyszłości lufę.

Głowicę cylindra już zakupiłem okazyjnie i lekkim fartem Ultimate wyciszoną - jest prześwietna, ma nawet małą gumę z drugiej strony, żeby nie obciążać szkieletu GB(mimo, że to czołg, to zawsze plus). Przypasowywałem już i z dyszą ma idealną szczelość, w cylinder wchodzi z dużym oporem.

No i tak.. do tego wypadałoby kupić wyciszaną głowicę tłoka, myślę również o Ultimate i tu pytanie, czy to ma jakąś mniejszą wytrzymałość niż normalne POMowe czy alu głowice? Niby jest to guma, ale jednak twarda, wyprofilowana i sporo mocnych zestawów jest złożonych na wyciszanych częściach... No i czy bardzo zmienia to dźwięk strzału? W sumie brzmienie kwaczki jest super, szkoda byłoby je kompletnie stracić.

I tutaj moja największa zagadka - tłok. SHS 14 zębów tylko, czy wycinany, czy ten droższy prawie przeźroczysty? No i czy mimo 14zębów przy grubych wyciszanych głowicach nie będę miał problemu ze spasowaniem tłoka z zębatką?

Jedno laickie pytanie jeszcze - nie rozumiem "efektu strzykawki" ja nic takiego u siebie nie mam przynajmniej jesli chodzi o układ tłok/cylinder, jak bym nie zatykał to tłok normalnie można włożyć, uszczelnia się to podczas strzelania? Swoją drogą czy wentylowana głowica tłoka jest właśnie po to by lepiej doszczelniać głowicę w środku cylindra?

Z góry dzięki za pomoc.

1. Polecam wyciszoną głowicę tłoka Ultimate, jest bardzo wytrzymała. Jest jednak troszeczkę grubsza od Systemy, przez co czasami trzeba spiłować kawałeczek trzeciego zęba, ale to rzadkość.

2. Zestaw wyciszonych głowic faktycznie zmienia dźwięk wystrzału, ale z pozycji strzelca prawie niezauważalnie. Natomiast w połączeniu z tłumikiem z 10-15 m słychać wyraźną różnicę.

3. Używam ich fioletowego tłoka z 15 zębami stalowymi, jest świetnie wykonany i bardzo wytrzymały. Natomiast przy mocnych sprężynach polecę ich rebranda, ma grubsze ścianki i nadaje sie do sprężyn pokroju sp170.

4. Efekt strzykawki to określenie szczelności. Można sprawdzić to tak: zatykasz palcem dyszę i pchasz tłok do przodu i patrzysz, czy nie ucieka powietrze. Jeśli po puszczeniu tłoka wróci na swoje początkowe miejsce masz szczelność=strzykawka :icon_biggrin:

piotrekltk -> Nie wymieniaj głowicy cylindra! Stockowa jest idealnie spasowana i daje całkowitą szczelność. Wsadzając coś innego możesz jedynie ryzykować tym, że będzie gorzej.

Tłok - najlepszy z SHS jest ten z 14 STALOWYMI zębami. Nieprzeźroczysty, w jednolitym kolorze. Taki: http://azteko.pl/shs-wzmocniony-tlok-14-stalowymi-zebami-p-1816.html

Co do głowicy tłoka - ja mam http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2410 i chwalę sobie bardzo, aczkolwiek nie zależało mi na cichej pracy repliki. Założyłem nawet replikę tłumika płomienia Noveske KX3, żeby jeszcze trochę zwiększyć głośność. Niech się przeciwnik boi ;)

Pozdrawiam

Przepraszam za post pod postem....nie mogę znaleźć dostępnej tej czerwonej gumki...ma ktoś może w swojej kwa taka gumkę? http://azteko.pl/king-arms-gumka-hopup-80-degree-purpurowy-p-1662.html

Miałem tą gumkę, dobrze kręci ale się szybko wyciera. Jak masz brać to weź http://azteko.pl/gg-silikonowa-gumka-hopup-zestaw-zielona-darmowa-dostawa-poczta-polska-p-1276.html albo systemę energy.

BTW. Masz czystą lufę?

Wiecie może do jakiej maksymalnie sprężyny wystarcza silnik stockowy KWA LMT defender 16?

Na 100:300 i lipo 11,1 35C ciągnie bez problemu sp160, ale demonem mocy to on nie jest.

Brzmienia nie chcę zmieniać, ale mam już zakupioną głowicę cylindra Ultimate i jest prześwietnie wykonana, wchodzi ciaśniej niż oryginalna i ma podwójne uszczelnienie, Kwakowska dysza siedzi na niej tak samo jak na stockowej i dalej ma idealną szczelność także chciałbym stocka podmienić właśnie na to, a że jest wyciszana to i możnaby wsadzić wyciszaną głowicę tłoka - zawsze mniejsze obciążenia na szkielet. Jak dźwięk będzie jakiś pluszowy to napewno i tak wstawię tam zwykłą płaską..

Co do efektu strzykawki, hmmm.. robiłem tak i nic takiego nie uzyskałem O_o Muszę to jeszcze raz sprawdzić...

No właśnie co do tłoka mi rozjaśniliście, bo były dwa, taki pół przeźroczysty jeszcze.. No to w takim razie czas się zacząć trochę bawić:D Swoją drogą dyszy nie mam zamiaru ruszać bo uważam, że między innymi dzięki temu że jest kierunkowa, kwaczka ma taką powtarzalność strzałów. Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie springa nie zmieniam, chociaż Guarder M130 sobie leży.. na próbę może kiedyś wstawię, ale ponad 500fps to stanowczo za dużo na zwykłego szturmiaka.

Dzięki za odpowiedzi;)