musashi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Ale jeżeli ma mocno skrojony budżet to na razie może sobie odpuścić . Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Warrior + komora PDI + precka promyka przy 530 FPS biła na głowę osiągi SWD A&K z 640 FPS + pracka promyka- obydwa karabiny z gumką s.energy. Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 (edited) musashai budżet nie jest może jakiś ogromny, że na to co wymieniłeś wystarczy. A ten zestaw well'a to o co chodzi z tym bo nie ogarniam ? warrior to jest ta replika ? http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/mb-01-08-olive.html bo nie mogę nigdzie znaleźć dostępnego warriora tutaj też jest ale już w komplecie z lunetą i 2 nogiem http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-928-WARRIOR-I-SNIPER-SET-z-dwojnogiem-luneta-i-montazem-.html Edited April 9, 2012 by Mosto Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Chodziło mi o to że na razie możesz sobie komorę pdi odpuścić . http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/zestawy-cylindra-inne/wzmocniony-zestaw-na-550-fps-do-mb01-mb05-mb06-i-mb08-p-j.html Oto chodziło Może kup sobie używanego warriora bo i tak wymieniasz części na nowe . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Świetne rady musashi. Kup zestaw który w przyszłości i tak i tak musisz wywalić bo nie pasują do niego standardowe sprężyny ale odpuść komorę HU i precke które nie dość, że po zamontowaniu dadzą fpsy niewiele mniejsze niż sam zestaw to jeszcze kosmicznie poprawią zasięg i skupienie przy okazji nie rozwalając spustu... Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 Aha, na razie zamówię samą replikę, a potem pozamawiam części. Ta replika z taiwan gun się nadaj ? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Tylko zestaw kosztuje 70 zł a komora 300 i jest ciężko dostępna . Więc nie wydaje mi się żeby 70 zł za tłok , prowadnice i springa było dużo . A springi pasują od Vsr te chudsze . Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Musashi, chyba mod będzie potrzebny, bo fantazję to masz chłopie ułańską. Tuning karabinów aps96 ZAWSZE rozpoczyna się od trio: komora, gumka, lufa. Do kwartetu wchodzi jeszcze tłumik. Innej opcji nie było, nie ma i nie będzie. Nie ma pieniążków? Trudno, zbieramy/ dajemy sobie siana ze snajperstwem. Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 komora pdi tutaj jest dostepna komra, tylko trzeba by bylo sciagac. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Nieważne co kupisz, musisz w to władować hajs i sporo pracy. Przejrzyj tematy o obu replikach i będziesz miał odpowiedź co wolisz. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Ale wiecie, że ten dział to nie na takie tematy i już dawno powinienem ten temat skasować tylko jakoś na starość się za dobry zrobiłem... Tak więc jak to mawiał jeden znany jegomość: "Kończ Waść, wstydu oszczędź" i Wy też już kończcie bo temat zniknie jakoś w niedziele ;) Viper Quote Link to post Share on other sites
sarmon Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Nieważne co kupisz, musisz w to władować hajs i sporo pracy. Przejrzyj tematy o obu replikach i będziesz miał odpowiedź co wolisz. Jako że temat i tak zostanie usunięty to: W warriora wkładasz dużo kasy W swd dużo pracy ... tak z kilka dni ... może nawet więcej. Mimo wszystko i tu i tu trzeba wstawić troszkę pieniędzorów... ale w swd "celne 620 fps" to tak w granicach ( z ceną repliki ) 565 zł ( zakładając że lufę guardera kupisz ). można doliczyć custom głowicę cylindra od jednego z użytkowników forum za 80 zł i czeską komorę za około 100 zł. (745zł). a jeśli nie to pilnik w dłoń i jazda... a ile zabawy z tym :) przy okazji jakieś swoje śrubki dać normalne na krzyżaka albo płaski śrubokręt bo imbusowe się wyrabiają przy 10 rozkręceniu repliki ... a zanim to zacznie w miarę normalnie strzelać to to rozłożysz z 30 razy. Libacje przy skręcaniu swd ^^ "replika dla majsterkowiczów" oorah ! W oficjalnym temacie o swd, ktoś napisał, że swd przy takiej samej prędkości wylotowej co warrior, ma większy zasięg. To już samemu lepiej sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 ... A potem bierzesz w łapę replikę z 580fps i okazuje się, że ma większy zasięg skuteczny niż SWD, lepszą kulturę pracy, ergonomię no i nie wygina się na łączeniu lufy z komorą :D Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 chyba ze wstawisz stalowe body ;D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Chyba jak se zrobisz :D. Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Kiedys jeszcze robilo chyba G&H ale to wersja dla hardcorow ;p Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 G&H o ile pamiętam napisało, że "może zrobić" za jakąś dziwną kwotę ale kilka osób stwierdziło, że taka jakość za taka kasę to jakiś żart i temat umarł... Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 @ sarmon Wiele zależy od tego na jakich częściach robisz tuningi i co chcesz osiągnąć. Warrior też wymaga pracy, przy większym tuningu to walka o każdy fps. Mam na bieżąco kontakt z obiema replikami ( jedna jest moja, druga brata ) i w żadnej z nich nie wystarczyło tylko wsadzić części. Zawsze coś trzeba było poprawić, podszlifować, dopasować itp. Ogólnie grzebanina :) Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Bez pracy nie ma fragów... znaczy chciałem napisać kołaczy :D Ja osobiście nie znam takiej snajperki do której wkładasz worek części i już działa na dzień dobry bez jakiegokolwiek poprawiania. Przy czym tak jak już zostało wielokrotnie powiedziane: SWD to replika dla majsterkowiczów, ludzi manualnych i wytrwałych. Jak się Worriora zrobi porządnie to później mniej się w nim dzióbie. Jednak z takim budżetem to chyba jednak powinieneś poczekać i dozbierać. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Co do swd to je miałem i na takim zestawiku miałem 75 metrów celnego na .40g . Wiem, szał ciał, tylko że moim zdaniem 75 metrów to dużo bo dla niektórych to może być te "200 metrów łaaaa". Guarder M170 Precka promyka gumka systemy posp 4x24 Największy problem tej repliki to kiepskie zaprojektowanie łączenia lufy z komorą/tym niebieskim czymś które jest mocowane w body na 2 imbusy... Z naciąganiem mają chyba problem jedynie te osoby które chyba naciągają to siłowo a nie technicznie. Techniką to jest naciąganie na raz, a nie naciąganie przez 5 minut. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts