Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SWD a&k czy Warrior I l96 well ?

Recommended Posts

musashai budżet nie jest może jakiś ogromny, że na to co wymieniłeś wystarczy. A ten zestaw well'a to o co chodzi z tym bo nie ogarniam ?

warrior to jest ta replika ?

http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/mb-01-08-olive.html

bo nie mogę nigdzie znaleźć dostępnego warriora

tutaj też jest ale już w komplecie z lunetą i 2 nogiem

http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-928-WARRIOR-I-SNIPER-SET-z-dwojnogiem-luneta-i-montazem-.html

Edited by Mosto

Świetne rady musashi. Kup zestaw który w przyszłości i tak i tak musisz wywalić bo nie pasują do niego standardowe sprężyny ale odpuść komorę HU i precke które nie dość, że po zamontowaniu dadzą fpsy niewiele mniejsze niż sam zestaw to jeszcze kosmicznie poprawią zasięg i skupienie przy okazji nie rozwalając spustu...

Musashi, chyba mod będzie potrzebny, bo fantazję to masz chłopie ułańską.

Tuning karabinów aps96 ZAWSZE rozpoczyna się od trio: komora, gumka, lufa. Do kwartetu wchodzi jeszcze tłumik.

Innej opcji nie było, nie ma i nie będzie. Nie ma pieniążków? Trudno, zbieramy/ dajemy sobie siana ze snajperstwem.

Ale wiecie, że ten dział to nie na takie tematy i już dawno powinienem ten temat skasować tylko jakoś na starość się za dobry zrobiłem...

Tak więc jak to mawiał jeden znany jegomość: "Kończ Waść, wstydu oszczędź" i Wy też już kończcie bo temat zniknie jakoś w niedziele ;)

Viper

Nieważne co kupisz, musisz w to władować hajs i sporo pracy. Przejrzyj tematy o obu replikach i będziesz miał odpowiedź co wolisz.

Jako że temat i tak zostanie usunięty to:

W warriora wkładasz dużo kasy

W swd dużo pracy ... tak z kilka dni ... może nawet więcej.

Mimo wszystko i tu i tu trzeba wstawić troszkę pieniędzorów... ale w swd "celne 620 fps" to tak w granicach ( z ceną repliki ) 565 zł ( zakładając że lufę guardera kupisz ). można doliczyć custom głowicę cylindra od jednego z użytkowników forum za 80 zł i czeską komorę za około 100 zł. (745zł). a jeśli nie to pilnik w dłoń i jazda... a ile zabawy z tym :) przy okazji jakieś swoje śrubki dać normalne na krzyżaka albo płaski śrubokręt bo imbusowe się wyrabiają przy 10 rozkręceniu repliki ... a zanim to zacznie w miarę normalnie strzelać to to rozłożysz z 30 razy.

Libacje przy skręcaniu swd ^^

"replika dla majsterkowiczów" oorah !

W oficjalnym temacie o swd, ktoś napisał, że swd przy takiej samej prędkości wylotowej co warrior, ma większy zasięg. To już samemu lepiej sprawdzić.

@ sarmon

Wiele zależy od tego na jakich częściach robisz tuningi i co chcesz osiągnąć. Warrior też wymaga pracy, przy większym tuningu to walka o każdy fps. Mam na bieżąco kontakt z obiema replikami ( jedna jest moja, druga brata ) i w żadnej z nich nie wystarczyło tylko wsadzić części. Zawsze coś trzeba było poprawić, podszlifować, dopasować itp. Ogólnie grzebanina :)

Bez pracy nie ma fragów... znaczy chciałem napisać kołaczy :D

Ja osobiście nie znam takiej snajperki do której wkładasz worek części i już działa na dzień dobry bez jakiegokolwiek poprawiania.

Przy czym tak jak już zostało wielokrotnie powiedziane: SWD to replika dla majsterkowiczów, ludzi manualnych i wytrwałych.

Jak się Worriora zrobi porządnie to później mniej się w nim dzióbie.

Jednak z takim budżetem to chyba jednak powinieneś poczekać i dozbierać.

Co do swd to je miałem i na takim zestawiku miałem 75 metrów celnego na .40g . Wiem, szał ciał, tylko że moim zdaniem 75 metrów to dużo bo dla niektórych to może być te "200 metrów łaaaa".

Guarder M170

Precka promyka

gumka systemy

posp 4x24

Największy problem tej repliki to kiepskie zaprojektowanie łączenia lufy z komorą/tym niebieskim czymś które jest mocowane w body na 2 imbusy...

Z naciąganiem mają chyba problem jedynie te osoby które chyba naciągają to siłowo a nie technicznie. Techniką to jest naciąganie na raz, a nie naciąganie przez 5 minut.