-Otto- Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Kontaktowałem się z LiveChatem 13 sierpnia, po miesiącu się odezwałem z pytaniem czy coś ruszyło - w ciągu tygodnia ma do mnie przyjść refund na PayPala. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 ja ciągle czekam, ale na koniec września ma być decyzja co robić (zamawiłame w maju). Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Ja dziś rozmawiałem z nimi, bo wczoraj minął termin na dostarczenie paczki no i okazało się, że mają teraz do 8 tygodniu na rozpatrzenie sprawy i wyjaśnienie co się stało. Wprost jestem szczęścili wybrali firmę, która zgubiła samolot kolejny ruscy zestrzelili więc nic dziwnego, że lipole zaginęły również, a teraz krew mnie zalewa bo mam od ponad 2 miesięcy zamrożoną kasę. Bawił się ktoś już zwrotami od paypala bo nie wiem co szybciej zostanie załatwione? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Zwrot od paypala jest w przeciagu 40 dni od daty transakcji - potem mozna zapomnieć :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Konkretnie 45 chyba. A to że do 8 tygodni mają, to fakt, cały czas w faq było że 4-8 tygodni. Teraz zamówienie ma status anulowane, w notatkach jest coś takiego: PHCS_Jovy - 12/08/2014 21:20 : Customer claim parcel was not yet received Advised to check local post and local customs via chat PHCS_Jovy - 12/08/2014 21:45 : Customer checked local post and local customs Request for investigation via chat Investigation Request Date: 12/08/2014 Investigation Opened Date: 13/08/2014 Refund requested PHCS_Ronan 13/09/2014 8:40:56 PM PHCS_Ronan - 13/09/2014 20:41 : No updates for Requested Investigation for 30 days Requested Full Refund = $24.28 Via chat Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Zamówiłem ponownie w poniedziałek koło 16, tym razem z magazynu europejskiego. Właśnie odebrałem od kuriera GLS :) Quote Link to post Share on other sites
DrMario1000 Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Dawno nikt tu nic nie pisał, więc napiszę ja. :D Polecam sklep, nie jest najtaniej, ale przynajmniej jest duży wybór. Przesyłka z magazynu w Europie jest bardzo tania, nie wiem jak to się ma z wysyłką z Chin :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 Kolejne zamówienie, kolejny plus. W poniedziałek o 15 zamówienie, piątek o 12 odbiór od kuriera. Oczywiście magazyn europejski. Na minus można zaliczyć możliwość wyboru waluty, gdzie i tak finalnie trzeba opłacić w drogim jak sku... dolarze. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 Dołączam się do dobrych opinii. W niedzielę wieczorem złożyłem zamówienie na 17 baterii. Opłaciłem przez PayPala. Kurier miał dla mnie paczkę już w czwartek, ale mogłem ją odebrać dopiero dzisiaj. Wszystko w najlepszym porządku. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Pietracha, całkiem duże zamówienie, załapało się na cło i vat? Jak to właściwie jest z zamówieniami z Europy? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Wewnątrz EU nie ma cła. VAT jest naliczany przy sprzedaży wg stawek państwa, w którym jest sprzedaż. Jak masz działalność gospodarczą, jesteś płatnikiem VATu i masz międzynarodowy NIP, to możesz dostać fakturę VAT i rozliczyć w Polsce wg polskich przepisów. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 No to super, nie będę musiał się bawić wielce w rozbijanie paczek robiąc zbiorówkę dla znajomych. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Kolejne zamówienie, kolejny plus. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Jakie koszty przesyłki wychodzą Wam przy zamówieniu z europejskiego magazynu? Tabela kosztów dostawy ze stawkami od dolara do 100 dolarów nieszczególnie rozwiewa moje wątpliwości. Chcę zamówić 3 lipole, ale zastanawiam się, czy przy tak małym zamówieniu jest sens od nich kupić, czy nie lepiej wziąć od kogoś z PL. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Gdy zamawiałem 17 baterii koszty wysyłki wyniosły 11,35$. Całość zamówienia 144,27$. O ile dobrze pamiętam, możesz dodać wszystkie zamawiane przedmioty do koszyka, przeklikać trochę i powinien być podany już konkretny koszt wysyłki. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Zapłacisz 11,35 USD. To jest najniższy występujący koszt wysyłki z EU. Kiedy zaczyna się droższa wysyłka - nie wiem, ostatnia paczka była o wartości 190 zielonych, nadal tyle płaciłem, a wedle wyliczenia hobbykinga podczas składania zamówienia 2kg przekroczone. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 w eu wysyłka do pl to 11 kurierem to jest najtańsza opcja a jaka max waga to nie wiem, brałem sporo lipoli kilka kg i nie musiałem nigdy płacić więcej jak 11. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Sprawdziłem i faktycznie tyle wychodzi. No to lipa, bo ceny po doliczeniu do tych 3 lipoli są jak od nas lokalnie. Trudno ;) dzięki za info! Quote Link to post Share on other sites
mix22 Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 witam mam pytanie jeśli ktoś się orientuje odnośnie towarów z magazynów europejskich - czy w cenie zakupu są już zawarte podatki które obowiązują na terenie unii europejskiej tj czy towary te przeszły przez procedurę celną przy wjeździe np do Niemiec czy Holandii transportowane z Chin- tak żeby potem zamawiając je przez magazyny w europie nie trzeba było się martwić cleniem ich w Polsce i płacić dodatkowo VAT. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Jak zamawiasz z magazynu EU to tak jakbyś kupował w sklepie internetowym w Holandii, cła i VAT to zmartwienie dystrybutora. Quote Link to post Share on other sites
mix22 Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 "Jak zamawiasz z magazynu EU to tak jakbyś kupował w sklepie internetowym w Holandii, cła i VAT to zmartwienie dystrybutora. a jakie na to wystarczą dokumenty przed urzędem celnym albo skarbowym ? że towar zakupiony przeszedł odprawę celną w unii europejskiej i został naliczony vat Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 imho nie ma typowej odprawy celnej... liczy się miejsce nadania przesyłki. Quote Link to post Share on other sites
mix22 Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 JarekM "imho nie ma typowej odprawy celnej... liczy się miejsce nadania przesyłki" ale jak potem rozliczyć takie towary zakupione skoro nie ma się do nich szczegółowych dokumentów zakupu jaki podmiot z o jakim numerze odprowadził podatek - ile tego podatku zapłacono i jaka stawka obowiązywała w danym kraju w momencie dokonania transakcji Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Poproś o fakturę to będziesz miał dokumenty do rozliczenia. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Może w magazynach europejskich jest inaczej, ale na stronie Hobbykinga: Do your listing prices include tax? None of our product pricing includes tax and we do not charge taxes or extra fees on top of our advertised product price and shipping/handling. However, it is your responsibility to pay any fees charged by your local customs or postal office, should they be incurred. A w "Customers Invoice Details" które przychodzi w paczce jest dopisek "Please keep this for warranty and tax purposes". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts