dzikki Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 Witam. Dzisiaj krótka opinia na temat wyżej wymienionych produktów. KT-8 (tutaj na stronie MIWO http://www.miwo-military.com/index.php?go=01_5 ) Kamizelka została wykonana na moją prośbę w kolorze czarnym ( w związku ze zmianami w nocno-budynkowym oporządzeniu) oraz z dodanymi miejscami-gumkami (z przodu na ładownicach) przystosowanymi na "shells'y" do strzelby gładkolufowej. Wewnętrzna część przednich paneli od środka podszyta jest siatką (nylon?), która stanowi jednocześnie kieszeń wewnętrzną po obu stronach. Można tam spokojnie przenosić dokumenty, portfel, papierosy lub telefon komórkowy. Samo wykonania jest dość dokładnie. Szwy sprawiają wrażenie mocnych, nic nie odstaje, żadnych braków w wykończeniu. Materiał jest miękki, sprawia wrażenie iż jest to raczej codura. Jednak ponownie nie sądze aby szybko uległ zniszczeniu. Klamry użyte w kamizelce to National Molding Stealth 25mm. Pasy umożliwiają swobodne dostosowanie jej do każdego użytkownika (przed zwisaniem nadwyżej taśmy zabezpieczają zapięcia z rzepów). Ładownice przystosowane do M16 lub AK, z przegrodą w komorze, mieszczące po dwa magazynki (łącznie 8 magazynków). Na spodzie umieszczono otwory odpływowe na wypadek dostania się do wewnątrz czy to wody czy piasku. Umieszczone na spodzie ładownice na pistolet zabezpieczone tylko rzepami (tutaj mógłym zamarudzić iż przydałaby się również taśma z gumy do podtrzymania wewnątrz a umieszczona z przodu). Dodatkow na szelkach umieszczono miejsca na dodatkowe moduły np na radio, granaty albo nóż. "Chińczyk" (tutaj na stronie MIWO http://www.miwo-military.com/index.php?go=01_4 ) "Chińczyk" na prośbę mojego kolegi Totka wykonany w kolorze khaki - wersja zwykła. Wrażenia jeśli chodzi o wykonanie bardzo podobne z tymi przy KT-8. Z ciekawych rzeczy to kieszeń wewnętrzna. Ta niepozornie wyglądająca na zdjęciach kieszeń tak naprawde zajmuje całe wnętrze kamizelki. Jest tam tyle miejsca, iż można pomieścić w niej bardzo dużo. Co wraz z dwoma dużymi kieszeniami cargo oraz 3 ładownicami na magazynki daje naprawde pojemny "chest-rig". Ogólna nota jest dość wysoka dla obu produktów ze względu na dbałość o wykonanie, przemyślany koncept i szybką obsługę klienta. Przesuwa to firmę MIWO - military w górę jeśli chodzi o firmy krajowe-dostawców nas "maniaków airsoftu". Jeśli miałbym mieć coś przeciw to materiał. Jest cieńszy niż stosowany np przez Orkana co zdecydowanie daje przewagę tamtemu. Kolor "woodland" zawiera zbyt wiele jasnych elementów co również może nie być zbyt dobre w tonacji kolorystycznej naszych lasów. Jednak śmiało mogę polecić "panterę" oraz "khaki". Piaskowy jest zaprawde piaskowy i nic więcej nie można o nim powiedzieć. Gramaturowo wszystkie są podobne do siebie. Do obecnych produktów mogę dopisać również inne udane np panel udowy, kiesznie cargo uniwersalne, worki na odpady, kieszeń na radio, które równiez zakupiłem w firmie MIWO. Ogólna jakość wszystkich tych produktów jest dobra. Wcześniejsze opisy można również znaleźć na forum WMASG. Quote Link to post Share on other sites
kapciuh Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 ja rowniez z cala pewnoscia moge polecic kamizelke kt-8, jakos wykonania na wysokim poziomie, zastosowanie dobrej siatki daje pewnosc ze dokumenty, klucze itp nie maja szans wypasc. Dobrze wykonana jest rowniez torba patrolowa ktora tez polecam, pozdro 8) Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 Najnowszy cennik MIVO z 2.03.2005, zawiera już nowe produkty takie jak: chińczyk i nowe kieszenie. KAMIZELKI : Kamizelka Specjalna KS-12 450 zł Kamizelka Specjalna Panelowa KSP-12 500 zł Kamizelka Taktyczna KT-12 400 zł Kamizelka Panelowa KP-12 500 zł Chińczyk 150 zł Chińczyk Panelowy 170 zł ŁADOWNICE : Ładownica 1 magazynki BERYL 20 zł Ładownica 2 magazynki BERYL 25 zł Ładownica 3 magazynki BERYL 30 zł Szybka ładownica 2 mag. AK Szybka ładownica 2 mag. M16 20 zł Ładownica bęben AK 30 zł Ładownica 40 nabojowy AK 20 zł Ładownica 2 magazynki WIST 20 zł KIESZENIE : Kieszeń uniwersalna mała 20 zł Kieszeń uniwersalna 30 zł Kieszeń cargo 35 zł Kieszeń na granat dymny 15 zł Kieszeń na granat ręczny -PL 12 zł Kieszeń na granat ręczny -US 15 zł Kieszeń 6x40mm granat 20 zł Kieszeń 1x40mm granat 10 zł Kieszeń latarka taktyczna 8 zł Kieszeń radio 20 zł Uniwersalne cargo małe Z T Z-30 zł T-20 zł Uniwersalne cargo średnie 35 zł Uniwersalne cargo duże 40 zł TORBY – CHLEBAKI : Torba na maskę MP-5 80 zł Chlebak – Torba patrolowa 80 zł PANELE : Panel udowy mały 40 zł Panel udowy średni 50 zł Panel udowy duży Panel sygnalizacyjny PASY : Pas taktyczny 80 zł PLECAKI : Plecak sanitarny 200 zł INNE : Pokrowiec manierki 0,7 l 20 zł Worek na odzysk 20 zł Chyba, że ktoś ma nowszy cennik z uwzględnioną KT-8. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 Jak będe miał CZYM zrobić te fotki to dostaniesz je Bartusiu (pieszczotliwy_tryb) razem z moją osobą ubraną w te produkty. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 kt-8 kosztuje 150 zloty, tak jak japonczyk (czy inny tajwanczyk... swoja droga niezbyt cenia malych, zoltych ludzi :P) Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 foty będą jak dostane sprzęt w łapki :) Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 czyli rozumiem ze mają nizsza cene niż Orkan ale materiał szału nie robi w sensie cienki ? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 4, 2005 Author Report Share Posted April 4, 2005 czyli rozumiem ze mają nizsza cene niż Orkan ale materiał szału nie robi w sensie cienki ? Orkan robi na cordurze a MIWO na codurze. Różnia jest w tym, że codura jest słabsza i materiał może się po pewnym czasie (ale nie musi) sypać. Wszystko zależy od użytkowania i użytkownika. Pozwolę sobie przytoczyć tu wypowiedź Huberta mam nadzieje, że się nie pogniewa : w codurze peka impregnat czyli PCV, łatwo sie wyciera. A sama tkanina to szmata Powtarzam ponownie - wszystko zależy od tego jak się daną rzecz używa. Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 foty w topicu : "pokaż swoj sprzęt..." wrażenia bardzo dobre, podobne do dzikkiego :) Quote Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 Witam czy do tych kamizelek panelowych pasują elementy wyposażenia molle ?? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 6, 2005 Author Report Share Posted April 6, 2005 Witam czy do tych kamizelek panelowych pasują elementy wyposażenia molle ?? http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=8999...er=asc&start=60 Szukaj. Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 Paski na chinczyku, na pasie biodrowym, są za wąskie, zeby wpasowały tam ładownice od molla guardera, bo na ładownicy są twarde paski.... Mam kaburę z friko, która pasuje do molle i pasuje do miwo, ponieważ jej paski są miękkie... Torby z miwo pasują do molla, może rozstaw rózn się o 3mm, ale nie sprawiło mi większej trudnmości zamocowanie ich do molla... Tyle mojego Quote Link to post Share on other sites
saiko Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 molle jest oparty na calowych tasmach a wiekszosc produkcji europejskich w tym polskich (miwo, orkan, janysport) na 2-centymetrowych Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 to powinno chociaż w małym stopniu rozwiać wątpliwości, kieszenieMIWO na MOLLE flc2 Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 molle jest oparty na calowych tasmacha wiekszosc produkcji europejskich w tym polskich (miwo, orkan, janysport) na 2-centymetrowych aż się włączę do dyskusji :wink: Moje rzeczy są dostępne w dwóch systemach modułowych, molle i 20mm. Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 Mam pytanko do Dzikiego: Czy ta kieszczeń Cargo (1,7 litra) w kamizelce KT-8 nie przeszkadza trochę umieszczona w tym właśnie miejscu ? (Nie zachacza się o nią ręką podczas chodzenia i operowania bronią itp.) Z góry dziękuje i Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 6, 2005 Author Report Share Posted April 6, 2005 Mam pytanko do Dzikiego: Czy ta kieszczeń Cargo (1,7 litra) w kamizelce KT-8 nie przeszkadza trochę umieszczona w tym właśnie miejscu ? (Nie zachacza się o nią ręką podczas chodzenia i operowania bronią itp.) Zupełnie Jezior. Podobnie mam w Orkan Warriorze (który jest obładowany z przodu po same pachy). ---> Nie zaczepiam ani ręką ani pasem od broni. Świstak - pytanie związane jest z tematem i inni mogą również chcieć usłyszeć, czy dany produkt sprawdza się w użyciu. Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 Dzikki a ile masz wzrostu? Bo komus mniejszemu moga przeszkadzac (w tym np. mnie-1,7m :( ). Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 6, 2005 Author Report Share Posted April 6, 2005 Dzikki a ile masz wzrostu? Bo komus mniejszemu moga przeszkadzac (w tym np. mnie-1,7m :( ). Mam 1.86 - 1.89 (nigdy nie pamiętam). Nie sądze jednak by to komukolwiek przeszkadzało niezależnie od wzrostu. Po prostu umiejscowienie tych kieszeni cargo raczej nie ma zbyt dużych szans by przeszkodzić użytkownikowi (oczywiście są tacy co się i we własne majtki zaplątać potrafią ale za nich nie ręcze). Quote Link to post Share on other sites
mwist Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Chce zamówić ORKAN WORRIOR i do tego kieszenie z miwo. Czy dobrze zrozumiałem, wole się upewnić: orkan= 25 mm molle kamizelka + miwo kiesznie= że jest fajnie molle kieszenie + miwo kamizelka = że nie jest fajnie miwo kiesznie + orkan kamizelka = że jest fajnie miwo kamizelka + orkan kieszenie = że jest fajnie molle kamizelka + orkan kieszenie = że jest fajnie molle kieszenie + orkan kamizelka = że jest fajnie ??? Legenda- że jest fajnie- kompatybilne że nie jest fajnie- nie kompatybilne pozdro Quote Link to post Share on other sites
saiko Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 chyba nie zrozumiales ;) to ze cos sie da zrobic nie znaczy zawsze ze jest fajnie ale OW + kieszenie Miwo powinno grac po prostu popros Huberta zeby zrobil ci dobrze :D Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted May 9, 2005 Report Share Posted May 9, 2005 Dorzucę swoje trzy grosze. OW1 robię w systemie 20 lub 25mm, OW2 tylko na 25mm. Natomiast kieszenie robię w obu systemach modułowych. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 dzisiaj dotarl do mnie chinczyk w wersji panelowej. ogolne wrazenia: mocno pozytywne. jedynym minusem o jakim moge wspomniec to brak mozliwosci zrezygnowania z podstawowego zetawu ładownic (2x cargo + 3x ładownice na 2 lub 3 magi do AK/Beryla) i zastąpienia go jakimś innym (pomimo, że cena nowego zestawu byłaby porównywalna ze starym), w związku z tym aktualnie jestem posiadaczem 2 zbędnych cargo (wystawionych w komisie, tak przy okazji). co do kompaktybilnosci 20mm a 25mm, to wyżej wspomniane cargo udało mi się zamontować do posiadanego przezemnie panelu udowego o szerokości taśm 25mm, jednak tasmy nie przeplatają się w równym stopniu (tzn raz od cargo, raz od panelu) Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 Dziwne co piszesz o tym ze nie mozna zrezygnowac z podstawowych ladownic. Mnie odpisano ze monza, malo tego podalem co chce na panelu i dostalem zwrotnego mail'a z informacja ze cena sie nie zmieni. To bylo jakis tydzien czy dwa temu. Moze teraz cos sie zmienilo. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 dziiiwne, ze tak powiem. mozliwe, ze w mailach wyrazilem sie za malo czytelnie. w kazdym razie pozwole sobie wkleic fragment naszej (ja-miwo) korespondencji Witam ponownie, jestem żywo zainteresowany zakupem wcześniej wspomnianego "chińczyka" (w wersji panelowej, w polskim kamuflarzu), jednak chciałbym "wymienić" standardowy zestaw kieszonek na poniższy: - 2x Ładownica 2 magazynki BERYL/AK - Szybka ładownica 2 mag. BERYL/AK - Uniwersalne cargo małe w wersji T - Uniwersalne cargo średnie (pionowe) - Ładownica pistoletowa na 2 mag. Czy taka "wymiana" kieszonek byłaby możliwa (a raczej dołączenie do chińczyka innych, gdyż interesuje mnie wersja panelowa)? Jeśli tak to ile wyniosłaby ostateczna cena takiego zestawu (czyli "łysego" chińczyka oraz wymienionych kieszeni)? (...) Witam, Czyli jesli dobrze rozumiem, to tak czy inaczej i tak płacę "podstawową" stawkę za całego chińczyka? Jeśli tak to jednak zdecydowałbym się na standardowy zestaw (chińczyk panelowy + trzy kieszenie na 2 magazynki do Beryla/AK + 2 kieszenie cargo) oraz dodatkowo uniwersalne cargo małe T i ładownica na 2 magazynki do pistoletu. Jeśli się dobrze orientuję (czyli mam w miarę aktualny cennik) to cena takiego zestawu wyniesie mnie 170 (za chińczyka) + 20 (cargo T) + 15 (ładownica pist.) = 205 + transport. Witam! Tak, zgadza się cena takiego zestawu wyniesie 205 zł + koszt przesyłki.(...) wymiana powyzszych maili maila miejsce od 26-04 do 27-04 (btw. trzeba przyznac, ze szybko odpowiadaja na maile) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts