ROMM Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 (edited) Dzisiaj ide do kumpla pomyśleć nad szyną tzw jeden mi zrobi z drewna monowanie (takie jak ma sl9 prawdziwa) a od drugiego kumpla załatwiłem metalową szyne ris do m4. Potem odpowiednie maskowanie lunetka, i sprawdzian na forcie. :D ROMM... Proszę, zmniejsz fotki, bo mi moją 19 - tkę rozwalają. Ale to chyba jeszcze nie jest koniec pracy? Gdybym mógł edytować post to bardzo chętnie bym to zrobił. Edited November 17, 2007 by ROMM Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Pomysł przedni, gdzieś czytałem jak ktoś to nazwał wiosłem czy deską drewna, mam nadzieję, że ironicznie, bo praca dobrze wykonana, zapewne dużo wysiłku, została tylko końcowa obróbka i nadanie paru detali. Ostatnio bywam na forcie to mam nadzieję, że zobaczę. Quote Link to post Share on other sites
ROMM Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 moi mówią na to krzak, deska. jeszcze malowanie i makowanie zdjęcia walne jak skończe. :D Quote Link to post Share on other sites
alfabravo Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Witam. W moim rugerze coś takiego jak hu nie istnieje;p gumka sie wytarła. Jest jakas gumka hu do mk1c na polskich sklepach? (jeżeli chodzi o jakaś trwalsza itp? Quote Link to post Share on other sites
smiechu Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Wow, bydle. Ile to ma fps? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Jakie Ty musisz mieć wielkie łapy :-D . Ta dziura na kciuk jest cholernie daleko od spustu... Tak mi sie wydaje. Quote Link to post Share on other sites
ROMM Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Musi być tak daleko bo wchodzi tam ruger. A FPS'ów nie sprawdzalem. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Widać, że włożyłeś w to sporo pracy, ale z tą pustą "górą" nie wygląda dobrze... Rozumiem, że tam będzie szyna? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Posty połączono. Temat przeniesiony z działu "gazowe" do tuningu. Proszę nie zakładać nowych tematów na temat wizualnego tuningu rugera - ten wątek jest do tego przeznaczony. Quote Link to post Share on other sites
polskipolakpl Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Pytanko amatora: Czy Ruger MK1 oraz Ruger MK1 Carbine różnią się czymś więcej niż tylko kolbą i dłuższą lufą? W sensie: czy jest sens wydawać 300zł na wersje dłuższą w porównaniu do wersji krótszej za ~140zł skoro i tak wymienie lufę i zrobie z niego snajperkę? Lepszej jakości zawór/cos teges? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Różnia sie wygladem zewnętrznym i długościa lufy. Pozatym niczym. Quote Link to post Share on other sites
czarny_oasg Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Jak uszczelnić rugera Może jakaś podpowiedz Quote Link to post Share on other sites
warrock Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 ciekawa stronka dla uzytkownikow rugera tylko ceny kosmiczne :-o www.gun-parts.com/ruger/ moze ktos zainteresowany??? zastanawiam sie czy moze ktos zamawia takie rzeczy,cena jest calkiem calkiem http://www.heddonpal.com/item_images/adt-rug3000_TH.jpg Quote Link to post Share on other sites
warrock Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 pukiel ile bierzesz za takie cacka?powiedzmy za te niby dragunovy?wygladaja naprawde zajebiscie Pisz poprawnie. Zdania z dużej litery, spacje między zdaniami; polskie znaki. [P] Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Robił już ktoś gazową emke na bazie rugera , albo przerabiał rugera na coś emkopodobnego, nie w drewnie oczywiście? Quote Link to post Share on other sites
TECQ Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 tuninguje rugera i potrzebuje prec lufy z castoramy. Jeżeli ma ktos dojście do takiej lufy to prosze pisać na gg 9292292. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 (edited) Mała zapowiedź... klik by powiększyć. Wiecej zdjęć wkrótce :) Edited February 24, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
eso Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Witam mam pytanko czy ktoś próbował przerobić spust na single action tzn. kurek był by naciągany za pomocą atrapy zamka od tyłu. Moim zdaniem zwiększyło by to precyzję strzału związanej z drżeniem ręki. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Witam mam pytanko czy ktoś próbował przerobić spust na single action tzn. kurek był by naciągany za pomocą atrapy zamka od tyłu. Moim zdaniem zwiększyło by to precyzję strzału związanej z drżeniem ręki. Zgadzam się, zmiękczył by się też spust bo by nie było trzeba naciągać kurka. A ja takiego czegoś nie próbowałem robić. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 (edited) A ROMM nadal robisz tego wielkiego rugera, czy już projekt umarł? Dałbyś jakieś foty z postępu prac byśmy ci poględzili ;) . Edited March 22, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 (edited) PAnie i panowie, w wielkich bólach, dzwiękach szlifierki i tańczących wierteł narodził się mój chory pomysł na emke na bazie rugera. Pracy naprawde troche to kosztowało z uwagi na ruchomą lufe w rugerze i i budowe emki. Ale w końcu udało mi sie stworzyć coś takiego, strzela ładnie, waży w miare, ogólnie jestem zadowolony. Jeszcze brakuje takich detali jak:bolt catcha, selektora, raczki przeładowania, klapki wyrzutnika łusek i innych temu podobnych pierdółek, ale wszystko jest w drodze. Testów z pomiarem ze strzelania nie podam ponieważ narazie nie mam ani dostępu do chrono ani czasu na pomiary zasięgu. <klik na fote aby powiększyć> Dwójnóg założony do foty ale bedzie harrisa. A tu jak przyjemnie składa sie i czyni sie go wygodnym w transporcie. Pozdrawiam. To białe na kobie to papier z ceny, nie oddarła mi się do końca :P . Edited April 3, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 Synu... Daj fotke jak jest złamany to dopiero gały ludziom wylezą ;-) . Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 (edited) Ogólnie pomysł był taki jak Poldeck pisze.Jednak narazie nie jest to dopracowane więc nie bedzie prezentacji :P . Edited April 3, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Witam! Mam pewien problemik z moim rugerem Ostatnio sobie strzelalem z gaziaka pod chatą no i mi caly gaz nagle wylecial z maga. W instrukcji pisalo ze to zawor (czy cos takiego) zamarzl i trzeba poczekac , ogrzac mag i po sprawie. NO ale zostawilem maga na grzejniku na caly dzien i nic teraz gaz ucieka nadal tyle ze powoli i slychac tkaie ciche syczenie jak sie do ucha przyloży. Nie wiem co na to zaradzić bo chyba to wada fabryczna, bo to by wyjaśniało czego moj gaziak tak slabo strzelal w porownaniu do takich samych modeli moich dwoch kumpli. Czy mieliście już taki problem? sprawa jest prosta jeżeli chodzi ci o zaworek na dole to wykręć go posmaruj uszczelkę silikonem i wkręć spowrotem ale gaz może uciekać całkiem gdzie indziej np. koło bolców na dole naprawa tego jest taka sama jak w przypadku zaworka Quote Link to post Share on other sites
JamBo Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Witam, Chciałbym zwiększyć moc w rugerze i chce zrobić instalacje na co2 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1935 I wysuwam się z pytaniem, co muszę wymienić aby części nie rozwaliły się po roku użytkowania (najlepiej :P) i czy powtarzalność strzału wzrośnie? Oraz jaki będzie miało to wpływ na moc. Proszę o nie pisanie postów, że drogo albo po co ci do tego jeszcze większa moc. Wielkie dzięki za odpowiedzi Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts