milosz_max Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Zapomniałeś dodać, że interesuje cie siła ponad 800fps :!: Zasięg skuteczny 90m i cena do 1200zł :) I najważniejsze ja też chce coś takiego Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 No i na co Ci wieksza moc jak celnosc bedziesz mial z dupy. Tyle fps co ma fabrycznie to i tak za duzo. Popraw lepiej szczelnosc, wsadz lepsza lufe, popraw dzialanie hop-up. Nic z zasiegu 100m jak kulki beda latac 5m od celu. Quote Link to post Share on other sites
JamBo Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Prosiłem o nie pisanie, że tyle fps to za dużo... To co pisałeś będzie zrobione i tak i tak. Ale ja chcę jeszcze zwiększyć moc, tak aby mógł strzelać w sylwetke z odl. ok 60m Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Na co2 będziesz miał większą moc. I czego chcesz więcej? Nikt nie robi specjalnie wzmacnianych części do rugera pod co2. Powtarzalność? Gaz to gaz, lepiej nie będzie. Przy co2, bez poprawek opisanych już w tym temacie [poczytaj] - jeszcze bardziej będzie zrywać strzały. A dobra precka to podstawa. Quote Link to post Share on other sites
JamBo Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Przeczytałem z 15 stron i tam jedna osoba stwierdziła, że po co2 zjechała się ostro gumka hop-upa. Lufa to wiadomo, że jakaś ładna musi być. Co do części zdążyłem się już przekonać, że nie ma. Lecz czy te, które są w stocku wytrzymają. Czytałem również, że przy większej mocy przydałaby się wymiana sprężyny. Ale głównie chodzi mi oto czy części wytrzymają i czy magazynek się zaraz nie rozsypie. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Na pewno zużycie będzie szybsze. A czy zawory wytrzymają? Nie są przeznaczone na co2. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Prosiłem o nie pisanie, że tyle fps to za dużo... To co pisałeś będzie zrobione i tak i tak. Ale ja chcę jeszcze zwiększyć moc, tak aby mógł strzelać w sylwetke z odl. ok 60m Ale wlasnie chodzi o to, ze w ASG 600fps to max (a tyle mozna uzyskac z rugera po paru zabiegach). Wieksza ilosc nic nie da ze wzgledu na ksztalt kulki. Quote Link to post Share on other sites
JamBo Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 To dla czego niektórzy w snajperkach (spring) mają po 700-800fps ? Promant o coś takiego mi chodziło (czyt. konkretna odp), więc w związku z tym czy da się to jakoś uszczelnić/zmodyfikować czy to się po prostu mija z celem bo i tak się nie da ? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Treść posta usunięto, ponieważ użytkownik ignoruje uwagi moderatorskie. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Witam,jak by ktoś miał kolbę drewnianą do rugera mk1 w stanie obojętnym byle z drewna to proszę o powiadomienia na PW ps. proszę moderatorów o nie usuwanie wątku Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 To dla czego niektórzy w snajperkach (spring) mają po 700-800fps ? O springu z 800fps jeszcze nigdy nie słyszałem... z 700 też nie... Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 W gbv2 long było 648 chyba. Podstawa to zaadaptowanie gumki HU od AEGa. Quote Link to post Share on other sites
JamBo Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Gdzieś tam było na jakimś forum, że koleś zrobił snajperkę 750 fps. Ale mniejsza z tym to jest wątek o rugerze. Quote Link to post Share on other sites
milosz_max Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Prace nad moim rugerem powoli idą do przodu. Wstawiłem do niego lufe miedzianą 72cm, zewnętrzną zrobiłem z rurki plastikowej, zwiększyłem przepustowość gazu wkładając kulkę 6mm pomiędzy elementy 45 i 46 http://img160.imageshack.us/my.php?image=rugermk12ak.png Zmieniłem gumkę hop-up, gdyż stara uległa uszkodzeniu. Jestem w trakcie robienia kolby i łoża, do końca tygodnia powinienem skończyć. Jak tylko będe miał fundusze wstawie do niego preclufe, taką: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=131 lub http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2146 Następnym krokiem będzie taka luneta: http://www.allegro.pl/item360912608_luneta...atka_tanio.html I to będzie chyba koniec moich prac nad rugerem :) Quote Link to post Share on other sites
Drill Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Hyh :) a ja mam zamiar zrobic sobie jakiegoś customa tylko dla siebie :P Nabylem wyjątkowo atrakcyjnie Rugerka carbine i po zdjęciu kolby strasznie spodobał mi się taki obrzynek :P. W planach jest budowa jakiejs futurystycznej oprawy do niego (bardziej lubie kwadraciaki niz okrągłe lufy :P) Narazie to tylko szkice ale może niedługo coś w tym kierunku ruszy - cos to zamieszcze info :) Quote Link to post Share on other sites
Frupa Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Wiecie gdzie można kupic magazynki do rugera? Quote Link to post Share on other sites
Frupa Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 I jeszcze jedno chciałem zamontować stockową lufe od m16 ale na nie szlo zalozyctego na widelki;p czy szlo by to jakas spilowac? Pisz poprawnie. Stosuj polskie znaki. [P] Quote Link to post Share on other sites
milosz_max Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Wiecie gdzie można kupic magazynki do rugera? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=58 Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 A mój ruger dostał stała kolbe : Quote Link to post Share on other sites
zarzycki_adam Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Mam pytanie Jaki tłumik kupić do rugera aby pasował??(nie chce samoróbki) A i mam problem z spustem. Czasem nie odbija do końca i nie da sie strzelić :( Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
epter Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Witam mam pytanie, bo w tym tygodniu stanę się posiadaczem rugera i znalazłem w sieci filmik na którym gościu pokazuje jak zwiększyć moc kliknij tutaj i tu moje pytanie czy to prawda (chodzi mi o pomiary chrono) Byłem szczęśliwym posiadaczem g96 G&G i o ile się nie mylę to była tam taka sama gumka hop upTaka, a jak by tego jeszcze mało było to można użyć uszczelki której dodają do kompletu do uszczelnianie hop up (nałożyć na komorę,tam gdzie styka się z magazynkiem) Gumkę mogę polecić dobrze kręciła. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 witam mam pare pytań czy opłaca sie kupić rugera mk1 carabine jako główną broń? czy po doszczelnieniach wymianie lufy i gumki bedzie sie nadawało na coś bardziej snajperko podobnego?(chce być początkującym snajperem a nie mam do przeznaczenia na replike 1000++zł)i jaki to ma maxymalny zasięg czy kulki lecą prosto? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Nie. Lufa jest ruchoma, co fatalnie wpływa na celność. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 a nie da sie tego jakoś naprawić? Quote Link to post Share on other sites
alex_dragon Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 wszystko można zrobić zależy tylko od możliwosci :-) a tak na poważnie lufa jest ruchoma ponieważ tak jest zbudowany mechanizm naciskajac spust mechanizm powoduje cofniecie lufy "załadowanie kulki" i potem moje ulubione młoteczek uderza w "iglice" i nastepuje strzał lufa musi sie cofać takie jest po prostu rozwiązanie tego pistoletu/karabinu wyjściem z sytuacji byłoby stworzenie pewnych jakby to okreslic stabilizatorów do utrzymania lufy w jednym połozeniu które jednoczesnie nie blokowałyby ruchu lufy - jeden dociskałby z góry drugi z dołu, trzeci z prawej a czwarty z lewej strony ewentualnie inne rozwiazanie - włożenie na końcu lufy miedzy metalową rurke (precyzyjna lub normalną) a lufę zewnętrzną innej plastikowej lub metalowej rurki której średnica zewnętrzna jest dopasowana do tej przejściówki na której sie mocuje tlumik a średnica wewnętrzna minimalnie wieksza od lufy wewnętrznej - róznica musi być na tyle duza aby lufa sie nie blokowała w tym punkcie i na tyle mała aby lufa wewnętrzna sie nie ruszała w każdym kierunku uff namieszałem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts