Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kamizelka Olive czy Multicam

Recommended Posts

Witam! mam do wyboru 2 kamizelki:

http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/replika-kamizelki-interceptor-body-armour-multicamo-a-c-m.html

http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/replika-kamizelki-interceptor-body-armour-olive-a-c-m.html

Pytanie: którą wybrać? Mam pełen mundur multicam, więc interesuje mnie kamizelka o tym samym wzorze jednak przy zmianie munduru musiałbym zmieniać również kamizelkę. Olive jest bardziej uniwersalna. Co radzicie?

Witam! mam do wyboru 2 kamizelki:

http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/replika-kamizelki-interceptor-body-armour-multicamo-a-c-m.html

http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/replika-kamizelki-interceptor-body-armour-olive-a-c-m.html

Pytanie: którą wybrać? Mam pełen mundur multicam, więc interesuje mnie kamizelka o tym samym wzorze jednak przy zmianie munduru musiałbym zmieniać również kamizelkę. Olive jest bardziej uniwersalna. Co radzicie?

Zdecydowanie pomarańczową. Przyda się jeszcze do jeżdzenia na rowerze i wieczornych spacerów.

Ale osobiście chyba wybrałbym oliwkę. Tyle że nie ACM. Więcej znajdziesz w dziale "umundurowanie i wyposażenie" .

oski. Ty widziałeś ile wynosi czas realizacji ? 3-4 tygodnie. A komu chce się czekać miesiąc na kamizelkę akurat jak sie zaczął sezon ?

No tak,lepiej kupić chińskie badziewie ,a później jak się rozleci to od nowa zbierać na coś porządnego.. :bialaflaga:

Fishhher : Poszukaj czegoś z PSTG,MIWO L. lub MIWO P. ,albo Aries Outdoor. Jak nie znajdziesz w ich ofercie nic ciekawego to zawsze mogą Ci uszyć coś na życzenie,ale licz się z większym wydatkiem. Jak masz mundur w multicamie (jakiej firmy jeśli można wiedzieć?) to kup kamizelkę w multicamie. Świetny efekt uzyskasz ;)

Edited by OFF

A jak jesteś skąpcem możesz używać kieszeni-i piszę to całkiem poważnie.

Nawet nie trzeba być skąpcem. Pytanie jest czy kamizelka jest potrzebna? Ja z powodzeniem używam kieszeni munduru do noszenia zapasowego magazynka. Mam tylko 2 magi (jeden w replice, drugi zapasowy) więc kamizelka mi nie potrzebna a na razie nie mam parcia na kupowanie niepotrzebnych rzeczy tylko dla lansu.

Nawet nie trzeba być skąpcem. Pytanie jest czy kamizelka jest potrzebna? Ja z powodzeniem używam kieszeni munduru do noszenia zapasowego magazynka. Mam tylko 2 magi (jeden w replice, drugi zapasowy) więc kamizelka mi nie potrzebna a na razie nie mam parcia na kupowanie niepotrzebnych rzeczy tylko dla lansu.

Zgoda, ale jeśli ktoś woli mieć np. ze 4 low-capy to też przecież może upchnąć je w tym czym chodzi i wtedy nawet kamizelka jest zbędna, co tak czy inaczej potwierdza to co napisałeś.

A co do bycia rozrzutnym to można mieć kasy jak lodu, a kamizelki nawet nie kupić, bo wystarczy jakaś w miarę dobra replika, dres i czerwona szmata, chociaż te dwie pierwsze nie są do zabawy potrzebne, a no i oczywiście gogle. Dwie rzeczy a cieszą.

Ale zapominacie o podstawowej rzeczy LANS.

Kamizelka to LANS !

A jak wyglądałbyś w dresie albo w mundurze z poupychanymi w nim magami ? Blee...

Jeżeli trafisz na dobrego chińczyka i nie będziesz w nim rzucał się po szkle i wszystkim co ostre to może Ci sporo potrzymać pod warunkiem że trafisz na dobry egzemplarz i bd dbał o nią.

Jest to tylko moja opinia i może się różnić od opinii innych użytkowników.

Edited by Vender

Z chińczykiem jest tak, że jak trafisz na dobry egzemplarz to może ci faktycznie długo służyć. Mi mój PC zaczął się pruć jeszcze przed pierwszą strzelanką :bialaflaga: Lepiej dozbieraj na coś lepszego, albo kup pas z ładownicami, dużo praktyczniejsze do lasu rozwiązanie. Poluj na używki.

Ja mam kamizelkę,cargo i worek na odzysk z Taiwana i jak na razie się trzyma.Lecz nie polecam.Molle są tak daremnie szyte,że paski od dodatkowego osprzętu nie chcą przejść.Po prostu nierówne szycie.Bierz z Miwo.Niestety byś musiał poczekać bo mają nawał pracy i dopiero pod koniec maja będą realizować zamówienia :/

Przynajmniej Mi tak odpisali kilka dni temu.

Jeśli chodzi o sam lans "to niech pójdzie do wojska" blablabla pierdoły wyssane z palca

Co wy macie z tym przejedzonym hasłem "lans" O_O''. Po drugie primo :

A co do bycia rozrzutnym to można mieć kasy jak lodu

Witamy ***** w rzeczywistości, airsoft to hobby mimo wszystko nie należące do tanich. Zasadniczo nie mogę sobię przypomnieć jakiegokolwiek rodzaju hobby, które nie wymagałoby poświęcenia finansowego. Chryste Panie. Przypomina mi to płacz z nieco zamierzchłych czasów gdzie ludzie w większości posiadali repliki sprężynowe i buntowali się że niektórzy "burżuje szpanują" AEGami TM czy CA. <Łezka w oku>

EDIT:

Zgoda, ale jeśli ktoś woli mieć np. ze 4 low-capy to też przecież może upchnąć je w tym czym chodzi i wtedy nawet kamizelka jest zbędna i takietam cuda na kiju

Gratuluje zacnie dobranego i wyśmienitego pomysłu dźwigania wszystkiego w kieszeniach, na imprezach gdzie dozwolone są tylko mid-capy, a sama impreza trwa nieco dłużej. Uśmiałem się, gdy wyobrazilem sobie takiego koleżkę w dresie (załóżmy że ma do 6 kieszeni) w których nosi 6-10 magazynków AK/AK-74 + jakąś replikę jako broń boczną + butlę gazu do niej, a także conajmniej 2-3 litry wody i jakieś solidniejsze żarło by posilić się w trakcie imprezy. No, chyba że widok takowej postaci "gołej i wesołej" wywoła masowy atak dobroci, przez co imprezowanie "na sępa" osiąga wysoki poziom.

Edited by Goose
  • 6 months later...

Na chama to można nie mieć nawet dresu tylko bielizne i worek na buty żeby żarelko wrzucić :icon_wink:. Ja sam nie wyobrażam sobie biegania po lesie lub nawet budynkach bez kamizelki chociażby najzwyklejszej, chciałbym widzieć osobnika biegnącego z 2 magami w 2 kieszeniach które lataja mu przy każdym ruchu. Moim zdaniem kamizelka lub pas to jedna z podstawowuch rzeczy które airofotwiec mieć powinien. Pozdrawiam

Edited by ebenzo

Brawo za szybkość. Mój kumpel przez parę strzelanek biegał z czterema magami od eMki w spodniach od bawełniaka. I wiesz co? Nie latały, On żyje, magi sobie normalnie zmieniał. Więc jeśli ktoś jest nowy i ma 2 magazynki, to nie musi od razu kupować pierwszej lepszej kamizelki, bo ktos to uważa za wiochę i czuje się lepszy, bo on ma, a ten nowy kamizelki nie ma.