toni8567689 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Cześć. Mam problem z wyborem gaziaka- broni bocznej do snajperki. Mogę przeznaczyć na zakup maxymalnie 400zł. Co polecacie? Dodam, że interesują mnie zarówno beretty jak i glocki oraz colty ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Glock z Army,Colt Tercell lub Bell. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Licytacja od 500 niestety ale klamka świetna http://allegro.pl/beretta-m92f-tactical-master-marui-2-magazynki-i2311298610.html W zasadzie jak masz 400zł to poluj na używkę TM. Ja swoje kupiłem właśnie za 350 jedną i za 400 chyba drugą, jakoś tak a w stanie idealnym. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 (edited) Licytacja od 500 niestety ale klamka świetna http://allegro.pl/beretta-m92f-tactical-master-marui-2-magazynki-i2311298610.html W zasadzie jak masz 400zł to poluj na używkę TM. Ja swoje kupiłem właśnie za 350 jedną i za 400 chyba drugą, jakoś tak a w stanie idealnym. Bądź jeśli nie uda się TM to chociaż kopie TM. Edited April 30, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 (edited) Dla lansu pokusiłbym się jako snajper na Deserta, dla snajpera wiecznie leżącego lub zakopanego w sianie, takie obciążenie nie stanowi problemu, albo CZ tyle, że po strzelaniu trzeba poszukać wyrzucone łuski, ale jeśli dojdzie do tego, że snajper musi użyć broni bocznej, to itak już "po nim", więc zanim zejdzie na respa, ma czas na grzebanie w sianie. :maniak_jezyk2: Natomiast jako broń zapasową proponowałbym jednak MP5K na jednopunktowym zawieszeniu. Edited April 29, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 DE na boczną nadaje się mniej więcej jak... DE. Albo mp5 :D lol. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 (edited) DE na boczną nadaje się mniej więcej jak... DE. Albo mp5 :D lol. Sprzeciw. Trzeba go tylko "umieć nosić". Odpowiednia kabura zamontowana na odpowiedniej kamizelce naprawde daje rade. A tak pozatym to polecam DE HFC ale tutaj za drogo i srebrna wersja dla snajpera to już wgl bez sens. Mogą pojawić się conajwyżej problemy z szczelnością maga ale to nie jest dużo do zrobienia. Edited April 29, 2012 by bastekkk Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Sraty taty, choćbyś miał Szerpów do tego to nic nie zmieni faktu, że ta krowa ma 273mm długości i jest zwyczajnie niewygodna w noszeniu. Quote Link to post Share on other sites
bzyk36 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Glocki od KJW albo KWA powinny dać radę. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Ej macie coś do MP5? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Kiedyś miałem mp5k w łapach i średnio wypada pierwsze wrażenie jako boczniaka... Wystający chwyt przedni/mag... No chyba że człowiek przyzwyczai się z czasem ale tego nie przerabiałem. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 @Widmo Chwyt można zmienić, krótkie magi dowalić i już. @Top Glock KWA, j/w Colt Army/Tercel/Bell, Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 albo CZ tyle, że po strzelaniu trzeba poszukać wyrzucone łuski Nie zdajesz sobie sprawy ile roboty jest z szukaniem łusek - nawet w pomieszczeniu odnalezienie kilku łusek może być kwestią kilku minut, ponieważ odlatują one na sporą odległość i nie do końca przewidywalnie, a w dodaktu są niewielkich rozmiarów. Ta klamka zwyczajnie nie nadaje się na standardowe spotkania, choć jeśli chodzi o przyjemność ze strzelania, jaką zapewnia - jest ona kosmiczna. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Zdaję sobie w pełni sprawę, dla tego napisałem, że będzie na to czas dopiero po "zastrzeleniu". Kiedyś wyraziłem o tym sytemie swoją negatywną opinię w temacie o Mauserze. Całkowicie zgadzam się z Twoją opinią. Zresztą uważam, że najelpszą "bronią zapasową" dla snajpera, jest dobrze przygotowany, doświadczony spooter... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Tylko, ze nie jest na gaz i nie mieści się do kabury... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Ja lubię zrobić parę (czyt. 2-3) granatów ze sraj-taśmy (oczywiście, jeśli są dozwolone) i jak ktoś bliżej podejdzie, to rzucić i nogi za pas. Tutaj znalazłem instrukcje, na której się "wzorowałem" LINK . Miałem problem z odpalaniem (znalezienie zapałek), ale już wiem, jak zrobić z zawleczką. :wink: Wybaczcie za offtop, jakoś się rozpisałem... Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 (edited) Sraty taty, choćbyś miał Szerpów do tego to nic nie zmieni faktu, że ta krowa ma 273mm długości i jest zwyczajnie niewygodna w noszeniu. Brzmi to troche jak "nie i ch..." Dla chętnych zdjęcia moge zrobić dokładnej konfiguracji. Fakt faktem zajmuje troche miejsca na kamizelce ale NIE JEST TO NIE MOŻLIWE aby wygodnie ją nosić. Inna sprawa dla snajpera bym wybrał coś bez BB (coś cichszego). edit: A i żebyśmy się niezrozumieli, oczywiście nie nosi się tego jak, glocka w kydexie ale też nie jest to też jakaś udręka... Edited April 30, 2012 by bastekkk Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 I co to zmienia? Sposób w jaki zamocujesz DE pozwala też na zamocowanie identycznie np glocka 17 czy SIGa 226 a oba będą o wiele wygodniejsze. DE może i da się zamocować jako tako wygodnie. Ale zawsze mniejsza klamka będzie o wiele wygodniejsza pod tym względem. Nawet nie MAŁA klamka ale pełnowymiarowy pistolet. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 (edited) I co to zmienia? Sposób w jaki zamocujesz DE pozwala też na zamocowanie identycznie np glocka 17 czy SIGa 226 a oba będą o wiele wygodniejsze. DE może i da się zamocować jako tako wygodnie. Ale zawsze mniejsza klamka będzie o wiele wygodniejsza pod tym względem. Nawet nie MAŁA klamka ale pełnowymiarowy pistolet. I co to zmienia, wątpliwości były co do wygody noszenia. Ty piszesz że "DE może i da się zamocować jako tako wygodnie" a ja zapewniam że jest to możliwe. A co do "wygody strzelania" to już każdy ma swoje preferencje (jak komu leży w łapie). Plusami za taką klamką dla snajpera to osiągi, minusem cięższy niż "zwykła" klamka. A i tak pół żartem pół serio to jeszcze do plusów dodajmy że to lansiarska klamka ;p. Za to polecałbym jakąś inną klamke (coprawda dużo droższa ale chyba bym polecał mk23 TM, coś na wzór tego jak ten gość ale mk23 to bydle porównywalne z DE a z tłumikiem to jeszcze większeew. coś "inszego mniejszego") Edited April 30, 2012 by bastekkk Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 (edited) Tylko, ze nie jest na gaz i nie mieści się do kabury... "Zagazować" zawsze można, a dobrze "podlany" upchnie się w śpiwór i na plecy... :hahaha: Edited May 1, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 SOCOM: Długość 245 mm Wysokość 150 mm Szerokość 38,8 mm Porównaj to z wymiarami DE. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Ja od siebie polecę glocka od KWA , połowę tańszy niż nówka TM , zasięg ok, blowback ok , a jak się popsuje po tych dwóch latach za oszczędzoną kwotę na TMie kupisz sobie drugiego:) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Dobrze, że ja nie jestem spoterem, mnie do kabury? hehe :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 SOCOM: Długość 245 mm Wysokość 150 mm Szerokość 38,8 mm Porównaj to z wymiarami DE. Wysokość taka sama długość: 275mm szerokość: najszerzej przy "bezpieczniku" 45mm , na reszcie maks 34mm (z moich pomiarów) "Goły" socom jest o 3 centymetry krótszy, DE jest szerszy w jednym miejscu(bezpiecznik) Nie wiem ile dokładnie będzie miał socom z tłumkiem ale chyba wiecej niż 275mm Także WEDŁUG MNIE te klamki są porównywalne (lecz NIE SĄ takie same) gabarytami. Co do klamki dla snajpera polecałbym mimo wszystko coś cichego (w stylu właśnie mk23 TM). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts