Head Crusher Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Emka WE używana ostatnio na NiMH 8,4V 1200 mAh przy lekko ujemnej temperaturze. Na auto szybkostrzelność niższa niż w giecie cymy na singlu podpiętej do lipo. Na pewno temperatura spowodowała słabą wydajność pakietu, ale potwierdziło się, że silnik w tej replice to jakaś porażka. Na szczęście już jest kupiony nowy, więc zobaczymy jak będzie śmigać z nowym napędem. Quote Link to post Share on other sites
ziggi56 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Zakupiłem Baterie 7.4 - 2400 mAh , replika początkowo czysto chodziła , lecz po pewnym czasie z silnika zaczeły wybiegać dziwne odgłosy po czym replika przestała strzelać i kiedy naciskało się spust uruchamiało się tak naprawde wiertarkę .... Poluzowałem silnik i replika wróciła do normy . Quote Link to post Share on other sites
Matheo Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Mam tą replikę już z jakiś misiąc, byłem na 3 strzelankach. Wszystko pięknie działa, wystrzeliłem około 2000 kulek. Nie mam z nią narazie żadnych problemów. Używam do niej Li-Po 7.4V 2000mAh i 15c szybkostrzelność jest dobra. Z zewnątrz wygląda ładnie, a jak w środku to nie wiem. Jest to moja 3 replika i jeszcze zabardzo nie znam się na wnętrzu replik więc jej nie rozkręcałem. Powinienem w niej coś wymienić ? Mówicie, że kable są cieńkie. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Kiepskie są, to fakt. Silnik możesz wymienić. Jak chcesz, to gumkę Hop-up - u mnie jest fabryczna dalej. Quote Link to post Share on other sites
Achelon Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 W tym momencie zamówiłem na przecenie z gunfire, jak dojdzie napiszę co o tym sądzę - i tylko z pozycji laika, bo to będzie moja druga (po 0.28a) replika. Mam nadzieję na porządną emkę, szczególnie za tą cenę :) Quote Link to post Share on other sites
HanuDB Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Też macie problem z ciągle odkręcającą i luzującą się prowadnicą kolby? Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 U mnie siedzi sztywno - tylko ją lekko podszlifowałem pod AEGowego ASAPa ACM. Mocniej dokręć śrubę od adaptera (tą wchodzącą w prowadnicę sprężyny), a potem samą prowadnicę (wcześniej sobie ustaw pierścień dociskowy na gwincie) - właściwie tyle Quote Link to post Share on other sites
Achelon Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Gram tą emką od jakiegoś czasu, do tej pory wszystko śmiga. Przygotowuję się tylko na tuning mocowy, ale to w przyszłości. Ogólnie - polecam, szczególnie że wyhaczyłem ją za 750 zł w promocji. W tej cenie KWA chyba tylko używane. I prowadnica też non-stop się luzuje ;) I jeszcze "trzeba szarpnąć, żeby atrapa suwadła została z tyłu, a potem solidnie "trzepnąć" w zwalniacz, żeby odskoczyło" Prócz tego na razie miodzio, a poszło koło 3k kulek :) Quote Link to post Share on other sites
Matheo Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Odkąd kupiłem tą Mkę jeszcze jej nie rozkręcałem. Chciałem teraz wymienić w niej gumkę hop-up, ale natknąłem się na problem. A mianiowicie nie wiem jak przeciągnąć kabel z chwytu. Ktoś podpowie ? Quote Link to post Share on other sites
HanuDB Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Musisz rozdzielić kabel na zsuwkach które znajdują się u Ciebie pewnie pod koszulką. Quote Link to post Share on other sites
Matheo Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Musisz rozdzielić kabel na zsuwkach które znajdują się u Ciebie pewnie pod koszulką. Kolega powiedział mi to samo, ale ja tam nie widzę żadnych suwaków. Da się umieścić załącznik ze zdjęciem ? Jak tak to bym wam wrzucił. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 (edited) Analogicznie, jak każde M4 z okablowaniem z przodu. http://www.popularairsoft.com/files/imagesnew/we_m4a1_aeg_review_06.jpg Zaraz za bezpiecznikiem, masz już tutaj rozłączone Edited August 14, 2013 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
Matheo Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 Wy macie kabel poprowadzony do końca chwytu ? U mnie to wygląda tak http://img801.imageshack.us/img801/2125/73r5.jpg . Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 (edited) U mnie były kable przeprowadzone na tył - miałem robić Sopmoda, nie wyszło, WE już nie mam. Widzę tam u Ciebie kawałek czarnej koszulki na kablach - rozetnij ją, pod nią powinieneś mieć wsuwki. Edited August 15, 2013 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
Czabi Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 Odgrzeje temat ;) Czy ktoś miał już stycznosć z tą repliką http://gunfire.pl/product-pol-1152204148-Replika-karabinka-WE-416-Torgue-motor-version-.html Czy bebechy są takie same jak w M4 WE i czy posiada też system zwalniania sprężyny ? Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted May 6, 2018 Report Share Posted May 6, 2018 Odgrzewam temat. Jak się porównuje na dzień dzisiejszy eMki WE (https://gunfire.pl/product-pol-1152204130-Replika-karabinka-WE-M4-RIS.html) w stosunku do G&P, G&G lub Specny? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 6, 2018 Report Share Posted May 6, 2018 AEG WE są eskremalnie niedocenione. Mam Katanę. Jest kapitalna. Robiłem kilka AEG od WE, głównie SCARów. Wykonanie bardzo dobre. Cześć wewnętrzne przyzwoite. Komory i gumki są wybitnie średnie w nich, ale już lufy bardzo ok. Brałbym. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Podpisuję się czterema kopytami pod tym co napisał AnR. Miałem raptora. Kapitalna replika, do dziś żałuję że się pozbyłem. Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Dzięki. Chyba się na nią zdecyduję. AnR, a jak byś to porównywał w stosunku do Specny, np. IAR-ki (SA-H03)? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Dzięki. Chyba się na nią zdecyduję. AnR, a jak byś to porównywał w stosunku do Specny, np. IAR-ki (SA-H03)? Chcesz replikę w stylu jaki prezentuje Specna? Kup. Jest Ci to obojętne? WE. Wymieniłbym gumkę i komorę. Lufa stock może zostać. Spokojnie można z tym orać casualowago gimnazjalistę na lokalnej strzelance. Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Przekonałeś mnie. Już zamawiam. :D Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts