Danielo70 Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Witam. Powiem mój problem. Jestem posiadaczem ( byłem) Glocka 17 od firmy KWA, mam go od około roku. Użytkowałem go bardzo intensywnie, wiec ma dość duży przebieg. Podczas tego miałem już w nim wymieniany 3 razy tłok przez serwis na gwarancji, wiec jestem trochę zawiedziony nim bo jest dość awaryjny, ale o co chodzi, ostatnio po prostu się rozpadł na części ( materiał się zużyły), i kulki wręcz wypadają z lufy. Wiem mogę go naprawić, ale kosztowało by mnie to połowę ceny nowego, wiec nie chce mi się tego robić. Teraz poszukuje nowego pistoletu ,, na udo". Bardzo podoba mi się WE Glock 18C gen. 4 i tu chciałem się spytać was czy on nie będzie bardziej awaryjny od KWA? a może Glock 18C do kwa ? Ja jestem bardziej nastawiony na WE, ponieważ posiadam również M4A1 od firmy WE i jestem bardzo zadowolony. I jeszcze jedno, czy część typu lufa precyzyjna od firmy MadBulla ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_229&products_id=1925&name=MadBull_-_Lufa_Precyzyjna_6.03_Black_Python_-_G17,_G18 ) ( pasująca do KWA ) będzie również pasować do WE? i czy większość części tuningowych dla KWA będą pasować do WE ? Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Glock 18c WE to dno. Jest parę opisów na forum już. Może skoro masz 500 na pistolet to warto dozbierać i poszukać 18tki od TM. Edited May 20, 2012 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 A ja bym polecił 18C od KWA, nie wiem czy trafiłem na dobry egzemplarz ale kulki lecą jak po sznurku(pierwszy raz widzę tak celną gazówkę a sporo widziałem). Ma spore luzy ale wg mnie to jeszcze ujdzie. Nie miałem jeszcze w nim problemów z puszczaniem gazu wiec też jest ok. Glock 18 jest na tyle ciekawy ze posiada ten magiczny tryb auto (mi się bardzo podoba). Dokładnie jest to chyba KWC-KWA. Ma 6 miesięcy i jak mówiłem nie mogę narzekać. Co do produktów WE- wszyscy mówią że to kupa i ja też tak mówię. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Danielo70 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 No właśnie KWA ma ten plus że mam już dwa sprawne magazynki do glocka 17 wiec by pasowały, co do WE Glocka 18c się nie wypowiem bo nigdy go nie miałem, ale moja M4 od WE sprawuje się dobrze ;D Czyli raczej postawie na KWA, a jeszcze jaki inny polecacie pistolety GBB które mają dużo do tuningu ? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Gas_Pistols_SMGs_Tokyo_Marui_Tokyo_Marui_Model_18c_GBB.htm Pisałem o tym wyżej Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Glocki KWA walą się jak domy w Czeczenii :D.Osiemnastki też. Zazwyczaj jeśli są używane a nie tylko wypełniają kaburę to po roku nadają się do śmieci. Nie wiem jeszcze jak z TM 18 ale ich 17 są raczej bardzo trwałymi klamkami. Edited May 20, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Danielo70 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 no mi chodzi o coś wytrzymałego i dostępnego w polsce, bo jak z zagranicy mam ściągać to już od razu 300 trzeba kupić ;D. TM szukałem i jakoś nie znalazłem (dostępnych) a co dopiero 18tka. Jedyne co jest oczywiście nie dostępne to ten 17 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=2167&name=Tokyo_Marui_-_Glock_17_3rd#!prettyPhoto fajny ale nigdzie go nie ma. A spytam się tak jaki jest najlepszy ( Waszym zdaniem ) pistolet na GBB ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Chcesz kupić dobra klamkę w Polsce? Zapomnij. Nie chcesz ściągać zza granicy? Wolna wola ale żeby potem płaczu nie było jak kupisz WE i się rozpadnie :D. Quote Link to post Share on other sites
Danielo70 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 Nie no nie mam nic przeciwko kupno z zagranicy, ale wszyscy wiemy że jest to trochę więcej roboty. A jak już z zagranicy to jaki polecasz ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Wybierz sobie coś z oferty TM GBB, lepszych w tej chwili raczej brak. Quote Link to post Share on other sites
Danielo70 Posted May 20, 2012 Author Report Share Posted May 20, 2012 Dobra przekonaliście mnie do TM będę wybierał coś z tej firmy. i mam jeszcze taki jedno pytanie co najlepiej w takim wymienić żeby miał lepszą celności i moc ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Gumkę HU na KMH, lufę na precyzyjną, głowicę tłoczka BB, sprężyny... sporo tego jest. Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Mam "klocka" 18C od TM i póki co jestem zadowolony. Jak chcesz realizmu to musisz trochę zainwestować w tuning ale naprawdę warto. Co do mocy to moim zdaniem TM naprawdę wystarczy te ~280fps, hop-up jest genialny i kulka leeeeci daleko ;) Edited May 20, 2012 by Smutas Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Siema, Mam glocka 18C od WE, wbrew powszechnym opiniom od dłuższego czasu sprawuje się wyśmienicie. Pytanie moje brzmi: czy długi magazynek od Glocka produkcji TM: http://shop.ehobbyasia.com/tokyo-marui-50rd-long-magazine-for-glock-series-gbb-g17-g18c-g26-1.html będzie pasował? W sieci znalazłem tylko sporo sprzecznych ze sobą informacji na temat kompatybilności części. Byłbym wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam Afrati Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 (edited) Jakby co to TUTAJ masz magi do WE długie (50rd jak w TM)..to tylko jeden z przykładów. A TUTAJ masz do standardu TM ale jakby taniej niż ori TM-będą ze dwa długasy zamiast jednego(niechaj skłamie, bo nie wiem , ale WE bliżej chyba do TM niż do KSC). A jakiej generacji masz WE? Przymierzam sie do IV gen-u, zawsze to połowa cenki TM jest.... Pozdro. Edited October 11, 2013 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Afrati, chcesz to możemy kiedyś sie umówić w Poznaniu i zobaczysz sobie czy Ci 18C strzela na krótkim magu od TM. Ale znajomy na glocku Army strzela na magu WE (a z kolei Army strzelają na magach TM i odwrotnie). Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Wielkie dzięki za pomoc, Panowie! Karol_alasz -> mam właśnie IV generację glocka - choć sam byłem mocno sceptycznie nastawiony do wytworów tej firmy, to nie jestem w stanie powiedzieć złego słowa. Strzelam kulkami 0,28 g&g i niesie kulki szalenie daleko i celnie jak na gaziaka. Tryb ognia automatycznego z kolei daje dużo radości, bo kulki z magazynka znikają błyskawicznie. Samo wykonanie też przyjemne. Jedyna moja uwaga - przy strzelaniu na auto najlepiej mieć rękawicę, bo dłuższa seria potrafi doprowadzić do leciutkiego odmrożenia skóry na wierzchu łączenia kciuka z dłonią - niefrasobliwy kolega miał lekko zaczerwienioną skórę jeszcze następnego dnia ;) -Otto- -> Dzięki, bardzo możliwe, że się z Tobą ustawię na małe macanko :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 To jest pierwsza generacja replik glocka czwartej generacji. Tak jak replika siedemnastki TM to cały czas ta sama generacja REPLIKI ostrej siedemnastki TRZECIEJ generacji. Nie mylcie tego której generacji jest replika a repliką której generacji prawdziwego glocka ona jest. Quote Link to post Share on other sites
Grim_Warrior Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Czołem. Mam pytanko odnośnie części do Glock-a 18C WE. Otóż przy czyszczeniu postanowiłem go trochę bardziej rozebrać i została mi sprężynka wraz z nitem (?) które wypadły mi z zamka, chyba z dyszy. ( zdjęcie https://plus.google.com/photos/108765237254818455832/albums/5630405939542942625/6005837317096185266?banner=pwa&authkey=COLjwu-9vPq6Aw&pid=6005837317096185266&oid=108765237254818455832 ). Mógłby mi ktoś powiedzieć co to za część i jak ją zamontować? ( nie spodziewałem się że ona w ogóle tam jest :D ). Dziwne bo replika strzela bez niej bardzo dobrze ( jakby kiedyś strzelała źle ? :D ). Mógłby mi ktoś jeszcze podpowiedzieć jak zdjąć selektor ognia by móc wyjąć kołyskę (?) dyszy? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 Dziwne w sumie że strzela Ci bez tego bez problemu,bo to wygląda na sprężynkę powrotną dyszy blowbacka...Chyba,że w WE są dwie i teraz lata na jednej... Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 A od kiedy to niby te sprężynki są klamce do szczęścia potrzebne? Grim, poszukaj schematu części do 18C, popatrz do czego to podobne. Quote Link to post Share on other sites
Kertonix Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 (edited) Polecam glocka 18C od WE mam go już półtora roku i sprawuje się znakomicie. Hop mógłby minimalnie lepiej kręcić, ale największą jego wadą jest miękka sprężynka zwalniacza magazynka który jest bardzo duży, efektem tego jest praktycznie samoczynne wypinanie się magazynka. Częściowo zmniejszyłem problem wyginając ją bardziej. Nie znam się na tuningu ale podobno nie ma do niego części tuningowych, chociaż słyszałem że po lekkiej modyfikacji można do niego włożyć niektóre elementy. Magazynki to standard TM. Kjw nie pasuje. Support WE jest bardzo pomocny i szybko odpowiada, w moim wypadku chodziło zamówienie najmniejszego składowego pypecia w replice. Edited April 28, 2016 by Kertonix Quote Link to post Share on other sites
Koma Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Siemano, mam g18c WE. Byłem sceptykiem po opiniach jakie przeczytałem w necie ale od dłuższego czasu klamka śmiga na PGG i CO2 bez zarzutów. Obym nie zapeszył. Pozdro600! Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Siemano, mam g18c WE. Byłem sceptykiem po opiniach jakie przeczytałem w necie ale od dłuższego czasu klamka śmiga na PGG i CO2 bez zarzutów. Obym nie zapeszył. Pozdro600! Temat został założony 5 lat temu. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Mam pytanko do posiadaczy G18c od WE, jakich kulek używacie (waga)? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts