Zaves Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 (edited) Mianowicie jak w temacie. Szukam taniego i dobrego celownika. Z tego co w ostatnich minutach wypatrzyłem to słaba optyka zaczyna się od 100zł , nie da rady kupić nic zdatnego do użytku około kwoty 50-100 ? Liczę na propozycje. Bym zapomniał ogólnie chodzi mi o G36 C. Edited May 24, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Mówisz o optyce do rączki g36, czy ogólnie o lunetach? Lunetki z chwytów ogólnie są dosyć badziewne. W tej cenie to na allegro można kupić JG - ale jest słabe. Jak z resztą - nie wiem, nie miałem kontaktu - ale podobno też najwyżej przeciętnie. Jeśli natomiast mówisz o zwykłych lunetach, to w tej cenie masz chińskie 3-9x40 lub 4x40 w wersji bez podświetlenia. IMO user strzalw10 na allegro ma najtaniej. Do airsoftu tego typu lunety wystarczą. Quote Link to post Share on other sites
Zaves Posted May 24, 2012 Author Report Share Posted May 24, 2012 (edited) Tak ogólnie chodziło mi o kolimator , lecz z tego co widzę same "ładniejsze" są warte tyle co sam karabinek ;] PS. A tak poza tym laser jest w ogóle do czegoś przydatny ? Czy to służy bardziej jako ozdoba do "zabawy" ? Edited May 24, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
HaryWalker Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Dobrze wyregulowany celownik laserowy może mieć zastosowanie w CQB (pomieszczeniach) żeby móc szybko zorientować się gdzie celujesz. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 50-100zł za nowy? Nic dobrego nie znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Jeśli nie chcesz wydać za dużo na pierwszy kolimator, to polecam ten http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory/celownik-kolimatorowy-1x35-acm.html wiadomo szału nie ma, ale w miarę spełnia swoje zadanie. Ja trafiłem na jakiś pancerny egzemplarz. Spadł z 6m na beton i nic mu się nie stało :D Prędzej czy później będziesz musiał kupić coś lepszego. Osobiście mam eotecha takiego jak ten http://wmasg.pl/pl/consignment/show/288025 polecam sprzedającego jak i eotecha ;) Quote Link to post Share on other sites
Zaves Posted May 24, 2012 Author Report Share Posted May 24, 2012 (edited) Pomyślimy nad tym gdy kupiĘ asg :icon_biggrin: Edited May 24, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2356241270.html Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz :) Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 (edited) O kurde....a ja chciałem dockera ściągać za 50$ Fajne to to jest ;) Edited May 24, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Jedyny minus ,że w cqb zdmuchują Ci to w jedną grę (albo sam zniszczysz zderzając się ze ścianą).Do lasu super... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Ooo poniżej stówki! To warto w takim razie. Rengi, a sądzisz, że jakiegokolwiek innego koli jak w niego trafią to nie "zdmuchną"? Nie wiem czemu niektórzy się przyczepili, że tyczy się to tylko otwartych. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Z tym, że zamkniętego zawsze możesz zasłonić w CQB i już jest bezpieczny. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Równie dobrze otwarty sobie możesz zasłonić? Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Zwracam honor, faktycznie są nawet flip-upy do eota. Quote Link to post Share on other sites
Zaves Posted May 25, 2012 Author Report Share Posted May 25, 2012 (edited) http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2356241270.html Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz :) No...no nawet ładne . ale cóż cena 99zł, jak dla mnie dość wygórowana. choć jak na taka cenę to dość opłacalny produkt. Edited May 25, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Podczepię się pod temat z pytaniem czy taki kolimator będzie dobry i czy będzie pasował do G36C ? Quote Link to post Share on other sites
3siek Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Jeśli nie chcesz wydać za dużo na pierwszy kolimator, to polecam ten http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory/celownik-kolimatorowy-1x35-acm.html wiadomo szału nie ma, ale w miarę spełnia swoje zadanie. Ja trafiłem na jakiś pancerny egzemplarz. Spadł z 6m na beton i nic mu się nie stało :D Prędzej czy później będziesz musiał kupić coś lepszego. Czy tu coś trzeba więcej dodawać? Koledzy wyjaśnili jaki najtańszy kolimator wziąć należy. Wyszukiwanie najtańszych produktów i pytanie o ich jakość jest troszkę bezcelowe. Więc odpowiadając na pierwsze pytanie: nie, nie będzie dobry. A na drugie (jeżeli się uprzesz, że tobie akurat się uda i trafi Ci się dobry egzemplarz) odpowiadam: jeśli wierzyć producentowi, to tak będzie pasował. W opisie jest napisane montaż na szynę 22mm Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 @Vender Kup lepiej taki z allegro, tam jest za 22 złote taki sam :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 EOT nie jest kolimatorem otwartym. Jest zupełnie standardowym ZAMKNIĘTYM. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 No...no nawet ładne . ale cóż cena 99zł, jak dla mnie dość wygórowana. choć jak na taka cenę to dość opłacalny produkt. Za tyle chciałeś kupić lunetę... Ja tam się jaram na ten kolimatorek, bo tanie, a całkiem niezłe. Quote Link to post Share on other sites
Zaves Posted May 26, 2012 Author Report Share Posted May 26, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited May 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Albo tanio, albo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts