Atlas609 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Tak, wiem że ze sprężynowych replik najlepsze są shotguny, czytałem poradnik. Lecz jeżeli mielibyście polecić pistolet to jaki? Zależy mi na dużej mocy, dobrych osiągach i co najważniejsze, na jakości repliki. Dzięki. Edited May 31, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
sergi04 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 A ile masz do wydania? Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 A ile masz do wydania? Najlepiej by było coś do ok.200zł jako pierwsza replika. Muszę się zastanowić pomiędzy pistoletem bo bardziej jest poręczny od shotguna. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Desert eagle od KWC, lub ewentualnie UHC. Może być też coś z Cyberguna z systemem "HPA", mogą być jeszcze klamki od TM- wielkiej mocy nie majĄ, ale o dziwo strzelają bardzo przyzwoicie. Edited May 31, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=680 Duża moc, niezłe wykonanie i lepszy od pistoletów sprężynowych. Dodasz za gaz i przesyłkę i masz 200zł. Tu masz opis http://wmasg.pl/pl/armoury/show/56725?highlight=ruger Quote Link to post Share on other sites
sergi04 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Ja mogę polecić M47a. Mam tydzień i osiągi zadowalające. Z 35m trafiłem ze spokojem w pudło 31cm x 24cm na kulkach 0.25g i lunecie z zestawu. Mam M47a a to wersja z kolbą, M47b będzie dla Ciebie lepsze bo jest bez kolby i z poręcznością nie będzie źle. Oczywiście pistolety też mogą być dobre, ale z nich nie strzelałem. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Nie bierz Desert Eagle'a od UHC. Spust się łamie. Ten od KWC jest nie do zajechania, jest dużo lepiej wykonany, cięższy, i rozkłada się jak oryginał. Edited May 31, 2012 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 A na pewno nie chcesz gazowego? Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 (edited) A na pewno nie chcesz gazowego? Cóż zastanawiałem się też nad gazowym, jednak podobno zimą są problemy =/ !!! I na ile starcza GG do replik? Bo najtańszy nie jest. Edited May 31, 2012 by miki772 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Desert Eagle od uhc ma małą moc, ale to bardzo przyjemna replika. Polecam serię HPA od Cyberguna i HG od Tokio Marui. Obecnie jest niestety mało dostępnych sprężynowych klamek na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Zastanów się jeszcze nad tym http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/replika-pistoletu-cm-030-cm.html Strzelałem z niego, ładnie niesie, no i nie ma problemów zimą takich jak w gaziakach :P Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Myślę że Cm.030 to chyba replika legenda. Przez moje łapy przeleciały 2 sztuki i napisze krótko TO JEST TO! Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Pierwszy wymóg autora - musi być mocny. 200fps to raczej nie duża moc. Swoją droga słyszałem, że bateria ma skłonność do szybkiego psucia a dostanie nowej z powodu jej gabarytów jest prawie niemożliwe. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 W pytaniu o pistolet sprężynowy ludzie polecają gazowe i elektryczne :D. Czemu nikt nie polecił jeszcze cm.28? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 W pytaniu o pistolet sprężynowy ludzie polecają gazowe i elektryczne :D. Czemu nikt nie polecił jeszcze cm.28? Polecam emkę KWA, nie ma lepszej repliki na świecie. :icon_biggrin: Nawet jak masz 200zł to i tak dozbieraj bo się nic innego nie opłaca i wszystko inne jest be. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Proszę bardzo :D Dozbieraj sobie jeszcze 150 zł i kupuj cm028 albo 031. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Cóż zastanawiałem się też nad gazowym, jednak podobno zimą są problemy =/ !!! I na ile starcza GG do replik? Bo najtańszy nie jest. Tanie Beretty od STTI (~80-90 złotych) nie mają problemów zimą, a oferują lepszy zasięg i celność niż znaczna część popularnych pistoletów sprężynowych. A co najważniejsze - mają półautomatyczny tryb ognia. Jedynie trzeba uważać na magazynek - ładować go z wyczuciem (chodzi o siłę) i nie rzucać nim. W tej replice Greengas wystarcza średnio na 1500-2000 strzałów, przy czym w temperaturze poniżej zera ta liczba może się sporo zmniejszyć. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 (edited) Posłuchaj rady @Logana! - replika Beretta, - zapasowy magazynek, lub dozbieraj "kasę" i posłuchaj rady @Dexterkraka (...) Czemu nikt nie polecił jeszcze cm.28? - AK-47. (...) Muszę się zastanowić pomiędzy pistoletem bo bardziej jest poręczny od shotguna. Jesteś w błędzie. Primo, strzelba ma dłuższą lufę, a więc i zasięg i skupienie lepsze od pistoletu. Secundo przeładowanie strzelby, jeśli dojdziesz do wprawy, jest zdecydowanie wygodniejsze i szybsze od przeładowania pistoletu. Pistolet sprężynowy, to porażka, chyba, że dla "lansu" P38, albo jako broń "ostatniej szansy" COLT-25. :maniak_jezyk: Jeśli uprzesz się przy "springu", kup na początek M47, lub jeśli chcesz bez kolby, to Remington (z tą mocą nie nadaje się do CQB). Edited June 1, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted June 1, 2012 Author Report Share Posted June 1, 2012 No,tak. Jeżeli chodzi o shotguny to kupiłbym od jednego użytkownika. Co prawda złamana kolba, ale mówił, że porządnie naprawione. Jednak chyba shotgun będzie naprawdę lepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Nie kupuj "używki"!!! Ceny strzelb są na takim poziomie, że nie warto ryzykować, tym bardziej, że była uszkodzona. Wydasz pieniądze i będziesz żałował!!! Podałem Ci link do M47, na prawdę niezła replika na początek przygody z ASG. Najtańsza replika jaką można polecić z czystym sumieniem. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted June 2, 2012 Author Report Share Posted June 2, 2012 No tak...... ale 280fps to nie za dużo. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 I tak więcej niż pistolet. I szczerze mogę powiedzieć - na początek nie idź tak w FPS'y. Ciężko o coś groźniejszego niż nowy z 500 fps'ami. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Nie jeden z userów tego Forum biegał na początku z M47 i Ci wyrośli "na ludzi" :maniak_OK: , a nie na terminatorów, jak Ci, którzy zaczynali od "wypasionych" eMek. :maniak_zle: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Gratuluję Powała dostrzeżenia tego związku przyczynowo skutkowego... Lol. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) W pytaniu o pistolet sprężynowy ludzie polecają gazowe i elektryczne :D. Czemu nikt nie polecił jeszcze cm.28? Dexter, czasami ludzie polecają coś innego, bo nie zawsze taki wybór (jak z tematu), to dobry pomysł. Autor może jeszcze nie mieć pojęcia o "innych możliwościach", które dadzą jeszcze więcej frajdy. Ach piszę jak potłuczony, ale mam nadzieje, że mnie zrozumiałeś. :wink: Edited June 2, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts