gewer12 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Witam, posiadam cm.040 ,replika ma 10 miesięcy , strzelam się regularnie co tydzień. Ostatnio byłem na chrono żeby sprawdzić ile replika ma efpeesów, przed schronowaniem jej otworzyłem gb i zrobiłem test "strzykawki" który okazał się bardzo dobry ,tłoka nie da się dopchać do głowicy cylindra . Wymieniłem tylko tłok na SHSa i głowicę tłoka na łożyskowaną JG (sprężyna i reszta to stok). Na chrono wyszło mi 403fps. Jak replika była nowa to na kartce od krakmanów było 430fps. Czy po tylu miesiącach jest możliwe żeby sprężyna się po prostu ubiła? Pozdrawiam gewer Link to post Share on other sites
Terkov Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Odpowiedź numer 3: błędna wartość punktu odniesienia (pomiaru krakmanów). To przynajmniej moje zdanie. ;) Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Jeżeli masz tłok SHS z pełną metalową szczęką to kolejny powód że fps spadły. Link to post Share on other sites
henno Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Już czas wymienić sprężynę na nowa polecam Guarder 130. Po 10 miesięcy ma prawo stock być już ubity. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Sprężyna mogła się ubić jak najbardziej. A i to co krakmani na kartce wpisują też może być wzięte z kosmosu. Link to post Share on other sites
Attero Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Sprężyna mogła się ubić jak najbardziej. A i to co krakmani na kartce wpisują też może być wzięte z kosmosu. Mi napisali na karcie przeglądu zerowego wartości od 427 do 431 FPS, faktycznie było 430-434 FPS ;) także z tymi ich wartościami może być różnie. Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Sniper1 co ma metalowa szczęka do fpsów? Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Może nie tyle metalowa szczęka, co te tłoki podobno mają za szerokie prowadnice i jeśli się ich nie przeszlifuje, to zbyt mocno trą o szkielet. O ile dobrze pamiętam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts