Limaxu Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Siema :) Uzywał juz ktos plimerowej ładownicy na magi M4 by ACM?Opinie,sugestie. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 To pewnie chodzi o kopię FastMaga? Używam oryginału ITW Nexus, bardzo fajna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Zgadzam się z Szaszłykiem. Mam kilka sztuk w obydwu wersjach z ITW Nexus - do kamizelki i na pas, fantastyczny gadżet. Nie wiem jak sprawuje się kopia, ale produkt polecam. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Kopie do kamizelki są może nie aż tak wytrzymałe i elastyczne, ale też dają radę z załadowanymi na full ostrymi. Z ersoftowymi sobie poradzą bez problemu. Jedyny problem jest że gumki wewnątrz trzymają się na jakimś elastycznym kleju bardzo delikatnie, więc trzeba kropelką czy superglue podkleić. Moje mam już 1,5 roku i bez problemów wszystko działa. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Mam pytanie o te z taiwangun. Koszt jednego to 40zł. On mieści jeden mag? Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Wszystkie zawsze mieszczą 1 magazynek. Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Wszystkie zawsze mieszczą 1 magazynek. Tyle, że tam sprzedają zestaw fastmag do montażu na kamizelkę i uszami które mają wchodzić pod palsy i 2gi fastmag montowany na tym pierwszym, ten bez uszu. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Ok. Thx i o taką odpowiedź mi chodziło ;) Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 To ja też dopytam. Magpule wchodzą w te chińskie? Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 (edited) Fastmag od Krakmanów. Ale chyba tego fastmaga bez "uszu" mozna normalnie zamocowac na molle,jesli tak to wezmę je na przetestowanie."uszu" są tylko po to by ładownica stabilniejsza była,czy inna funkcje tez pełnią? Edited June 4, 2012 by Limaxu Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Hmm, wymiary uszu odpowiadają powierzchnią pod PALSami, więc pewnie o stabilizację chodzi :). No i da się drugą ładownicę zamontować na PALSach, zdjęcie 12 bodajże to pokazuje. A co tam, też wypróbuję ;) Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Czyli każdy juz uzyskał swoja odp.więc temat mozna skasowac :) Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 To ja mam inną wersję - nie mam uszu a tylne palsy mam materiałowe zapinane na zatrzask u spodu ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) To masz wcześniejszą wersję :) Uszy usztywniają ładownicę na kamizelce i ułatwiają wyjmowanie magazynka, jeśli składamy tandem to wydają się wręcz obowiązkowe. No i wszystko najlepiej sprawdza się na sztywnych kamizelkach. Edited June 4, 2012 by Hornet Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 W sumie może być - mam je koło 1,5 roku. I poza drobnymi mankamentami o których wspomniałem nie widzę innych. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 Kupię,przetestuję,napiszę :) Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Kupiłem jakiś czas temu zestaw podobnych (o ile to nie to samo) pseudofastmagów z ebairsoft: http://www.ebairsoft.com/fast-magazine-pouch-p-2805.html Działają cudnie, jednak jest z nimi jeden mały problem. Otóż trzymają magazynki tak mocno, że już kilka razy przytrafiło mi się tak, że wyjmując odpowiednio wsadzonego lowcapa od Boyia w ręku została mi sama skorupa, a reszta magazynka raźno tkwiła dalej w fastmagu ;) Problem powtarza się w zasadzie na wszystkich pięciu lowcapach. Innych firm nie sprawdzałem. Hicapy, jak wiadomo, wyjmuje się bezproblemowo. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Niedawno kupiłem podobne kopie na naszym komisie. Potwierdzam informacje Afrati89 - również wyciągałem samą skorupę magów Boyi. Hi-capów nie mam, ale te "fastmagi" wykorzystuje z plastikowymi magami src (?). Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Tylko to nie wina ładownic, a magazynków :). Mi "fastmagi" doszły i pojawił się ten sam problem. Podklejenie izolką gniazda magazynka do skorupy załatwia problem :). I tak jak TBM pisał, warto na nowo przykleić tę warstwę gumy po wewnętrznej stronie ładownicy, bo kilka wyjęć magazynka i zaczyna się odklejać. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Tylko to nie wina ładownic, a magazynków :). Ależ nikt nie ma pretensji do ładownic ;) Z ciekawości - w którym miejscu podkleiłeś skorupę? Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 (edited) Wnętrze magazynka do skorupy przykleiłem taśmą izolacyjną. Jeden pasek wystarcza i nic nie koliduje to z gniazdem karabinka. A, no i jeszcze przyklejona jest do wnętrza gąbka z karimaty, tak by do skorupy mag wchodził na wcisk. Btw. We wcześniejszym poście też chodziło mi o wnętrze magazynka, a nie o gniazdo ;). Edited June 8, 2012 by Death_man Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 I ja dorzucę coś od siebie. Zamówiłem trzy komplety i w jednej z ładownic ukruszył mi się spodni ząbek trzymający taśmę do palsów, taśma łatwiej schodzi ale po zamontowaniu trzyma solidnie. Reszta prezentuje bardzo dobry poziom i gdyby nie ta jedna powiedział bym, że wzorowy jak na chińszczyznę. No i w moich egzemplarzach nie występuje problem wypadającej wewnętrznej gumki. Jak na 1/3 ceny jednej sztuki oryginału, to ładownice są w pełni zjadliwe. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Na jakiej zasadzie działają te fastmagi? W czym są lepsze od standardowych ładownic z cordury/nylonu itp.? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Ano na takiej, że gdy w sytuacji awaryjnej nie masz dużo czasu, a musisz zmienić maga, to zamiast bawić się z odpinaniem klapy i wydzieraniem go z wiotkiej ładownicy - jednym ruchem szybko, łatwo i przyjemnie po prostu wyjmujesz magazynek. Fastmag nie ma zastępować zwykłych ładownic, lecz jedynie je uzupełniać. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Minusem jest oczywiście waga która jest dużo większa niż waga podwójnej kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts