xterqu Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Witam poszukuje zestawu do upgrade Colta M.E.U MARUI http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3785 . Chciałbym w nim wymienić właściwie wszystko a ten komplet najbardziej by mi pasował , próbowałem znaleźć wszystkie części z tej oferty jednak całość wychodzi 400 zł drożej ... (bez bezpiecznika skrzydełkowego) . Pisze tutaj gdyż nie znalazłem lepszego tematu lub podobnego , przeglądając posty niczego takiego niema .... Myślę że jest to odpowiedni temat gdyż po zmontowaniu powstał by dość ciekawy costum ... Pozdrawiam i liczę na pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 2. Za "customową replikę" uważa się wszystkie repliki, które zbudowane zostały od podstaw, lub do skonstruowania których konieczne były daleko posunięte modyfikacje nieobejmujące dostępnych na Airsoftowym rynku części. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Pewnie, że 400zł drożej bo cena podana na asgshopie to pewnie cena z czasów kiedy dolar był po 2zł z ogonkiem. A potem zestaw się sprzedał więc po co zmieniać cenę czegoś czego i tak nie ma na sklepie? Poszukaj tutaj http://www.intrudershop.com.tw/categories_eng.asp?main_idcategory=39 Quote Link to post Share on other sites
asas Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Z tego co wiem SpecShop ma możliwość ściągnięcia części Guarder'a, mają od nich dostawy średnio co 2-3 miesiące więc odezwij się do nich na mail'a. :-) Quote Link to post Share on other sites
xterqu Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 Dexter jak zamawiać z tego Intruder Shop ? nie widze opcji "kup teraz" czy coś takiego ... a szkoda bo z tego co widzę jest tu wszystko czego bym potrzebował ... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Ja mam wiedzieć? Pewnie musisz zapytać ich, nie mnie. Quote Link to post Share on other sites
maniakaDVD Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 (edited) Witam! Chciałbym dopieścić swoją 1911, mianowicie zacząć od lufy precyzyjnej i gumki hop-up. I tu mam pytanie, czy te części będą odpowiednie czy może lepiej wsadzić coś innego?: Lufa: http://shop.ehobbyas...ml#.U-i0t_l_vl7 Gumka: http://www.specshop...._Hi-Capa,_M1911 Jako, że jestem kompletny laikiem jeśli chodzi o tuning chciałby się jeszcze zapytać czy jest sens zmieniać coś jeszcze w tym pistolecie? Edited August 11, 2014 by maniakaDVD Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Jest sens wymieniać bb unit na lżejszy, lufa precyzyjna i gumka nie jest tak bardzo potrzebna, jeśli nie zależy na chirurgicznej precyzji. Można wypolerować barrel pluga i spring pluga, żeby gładko chodziło. Dogiąć trójpalczastą sprężynę, żeby wycisnąć z mech. kurkowego co się da. I to właściwie tyle. Jakby znalazł ktoś dostępne magazynki (zza granicznych stron typu wgc,ehobbyasia,uncompany) to bym był wdzięczny za informacje. Od dłuższego czasu poluje na nie, ale nigdzie ich nie ma. :( Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Nie kupisz luzem magów bo tak sobie TM ubzdurało, co śmieszniejsze można kupić replikę z magazynkiem. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Kto szuka, ten znajdzie. http://airsoft.tiger111hk.com/p2185/Tokyo-Marui-MEU-1911-28rds-GBB-Magazine/product_info.html Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Juhuuuu huraaaa! Nigdy nie zamawiałem z tego sklepu, ale czemu by nie spróbować. Dzięki wielkie. :D Quote Link to post Share on other sites
Highlander Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 witam, maniaka, a ja radze wymienić lufę na pdi, jak masz fundusze i chcesz tuningować to warto. Ja przetestowałem już pare luf w swoich klamkach, m.in w TM 1911 i jest rożnica, odradzam lufe pdi raven, miałem, i szkoda kasy, lepiej dołożyć. A gumka polecam stock, jest dobra. Próbowałem gumki: pdi, shs,A+ reaps, tej zielonej kmhaed co piszesz nie miałem, dexter ja poleca. A ja na stockowej jestem zadowolony, celność i zasięg b. dobry. Pozdrawiam :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
maniakaDVD Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Dzięki za rady. Lufę na pewno wymienię bo właśnie najbardziej zależy mi na precyzji :wink: Teraz pytania z innej beczki, czy też macie delikatny luz na zamku? Dodam, że znika on po włożeniu magazynka, tak jakby pistolet się doszczelnił czy coś w tym rodzaju. I jeszcze jakim imbusem przykręcić muszkę gdyż delikatnie mi się poluzowała (chodzi mi o rozmiar)? Posiadam w domu zestaw imbusów, ale żaden nie pasuje :-D Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Highlander Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 No niestety delikatny luz na zamku mam w obu TM obecnie posiadanych, nawet na plastikowym mniejszy niż na konwersji guardera :) A w ogóle na innych klamkach nawet chinolskich wygląda jakby luz mniejszy był i full metal... tylko to TM tak piknie strzela, że jak ktoś raz spróbował to nie chce innych.... A wracając do meritum, możesz sobie wymienić górną uszczelka maga na NineBallowa fioletowa i doszczelni to lepiej zamek i mag do cylindra, do kupienia w ehobby pewno są, w specshopie są guardera uszczelki do 1911, mam ale nie polecam, cena taka jak NineBall a gorsze znacznie. NineBall pasuje tez do magów Army, zmieniałem. Cena niewielka a jeszcze sobie fpsy podwyższysz o +- 10 ;)) Muszkę dokręcam bez kłopotu, ale nie wiem jakim rozmiarem...:) Jakbyś chciał większy jakiś tuning jeszcze to pisz , od roku tuninguje swoje klamki z pasją i niestety licznymi pomyłkami to podzielę się wiedza. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 Witam, posiadał ktoś zamontowaną lufe km-head w replice? na specshop nie ma PDI i się zastanawiam nad sensem zakupu tego co jest czyli km-head. mocno wzrośnie celność na takiej lufie czy lepiej szukać gdzieś PDI np za granicą? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_227_779&products_id=2972&name=KM-Head_-_Lufa_Precyzyjna__1911A1,_HI-CAPA_5.1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts