wiciok Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Witam! Szukam w Polsce magazynka do klocka army. Do wyboru mam: -ARMY (podobno kupa) -WE (ma niby pasować do TM) -SG (rozumiem, że to to samo, co WE?) -TM (150zł na GF - dziękuję, postoję. Wszędzie indziej niedostępny.) -CA (wyczytane, że raczej pasuje, aczkolwiek bez organoleptycznego sprawdzenia nie będę ryzykować) Który z wyżej wymienionych będzie najlepszy jakościowo? Dam za niego ok. stówy, więc TM w tej cenie odpada niestety... :-F Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 WE pasuje? Bierz ARMY. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 WE pasuje? Bierz ARMY. Nie miałeś kontaktu z w.w. magazynkami - nie pisz. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 (edited) Kup maga Army, dokup zawory i wymień. Albo za taką kasę jak Army+zawory kup po prostu TM. Chcesz dobrze i tanio? To w Erze. Edited June 18, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Taki tam up po latach :P Magazynki WE (szczególnie długie) w końcu pasują do repliki R17 czy nie? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Pasować pasują. Fiszbon zdaje się używa magazynka WE z powodzeniem. Kumpel natomiast ma jakiś problem, że jest w stanie bardzo mało kulek z niego wystrzelić, gdzie problem nie występuje na magu Army. Jednak to mag może być walnięty, bo wcześniej strzelał poprawnie jak pamiętam, to raz, a dwa - ma wymieniony cylinder na Guardera, może się uszczelka nie lubi z kształtem cylinderka. W ogóle to proponuję przenieść temat do odpowiedniego działu, skoro po 3 latach nadal jest użyteczny :D Mowa w tym poście o krótkich magazynkach, acz wątpie żeby długie się rózniły. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 Do mnie właśnie leci krótki mag od WE, w poniedziałek będzie to zdam relację. BTW, przeniosłem temat - Otto zrób z nim co uważasz za stosowne. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Będę wdzięczny za relację, bo mam G17 WE i komplet magów do niego, ale nie wiem czy będzie mi to współgrało z konwersją... W takim przypadku zastąpiłbym WE właśnie klamką Army, a szkoda mi posiadanych magazynków :P Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Jak najbardziej pasuje do armijca mag WE - podaje i szczyla. Sprawdzane na 2 armijcach - dawno temu w odległej galaktyce na starszym army oraz ostatnio w weekend na tym "nowej generacji". W obie strony magazynki są kompatybilne i działają poprawnie ;). Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 4, 2015 Author Report Share Posted June 4, 2015 Potwierdzam, że działa - i to lepiej od Army. Quote Link to post Share on other sites
Brighty Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Jeśli chodzi o magi ARMY one są dobre ale zaraz po wyciągnięciu z pudełka trzeba dokręcić śrubę, która trzyma magazynek w kupie, fabrycznie dostajemy je szczelne ale po chwili (wiem z autopsji) się rozszczelniają. Dokręcasz śrube i masz w miarę niezawodnego maga ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 17, 2016 Author Report Share Posted September 17, 2016 Jeśli chodzi o magi ARMY one są dobre Mag, w którym co miesiąc trzeba dokręcać śrubę to NIE JEST dobry i niezawodny mag. Nawet w miarę. Plus nie zapominajmy jeszcze o całkowicie syfiastych zaworach. Moje wątpliwej przyjemności zabawy z magiem Army skończyły się na zalaniu całego denka i śruby klejem do gwintów. O dziwo działa, w przeciwieństwie do teflonu i wymiany uszczelek połączonych z regularnym dokręcaniem śrubki. Nie każę nikomu kupować połowę droższych magów TM, ale już nawet nielubiane powszechnie WE jest lepsze od tego armijskiego syfu. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted September 26, 2017 Report Share Posted September 26, 2017 Z magazynków WE na co2 da się strzelać czy replika się rozleci? Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 A powie może koś jaki zawór dolny będzie pasował do magazynka od klocka Army Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts