mgorski95 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 witam... chciałbym własnoręcznie stworzyć custom jakiegoś karabinu maszynowego.... (plan z pk nie wypalil- za drogo by wyszło) a wiec jaki km był by dość latwy do zrobienia? albo na jaki km mozna przerobic rpk? (rpk jest karabinem maszynowym ale chodzi mi o duza pojemnosc maga a z reszta rpk mi sie nie podoba) Link to post Share on other sites
Dread Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 To jak już będziesz wiedział co chcesz zrobić i co Ci się podoba, to wtedy zapraszamy. Nie ma customów "łatwych do zrobienia". Jak chcesz łatwo i tanio jakiś kaem, to kup sobie po prostu M249 i nie zawracaj sobie głowy customami. Link to post Share on other sites
mgorski95 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 w sumie masz racje.... a latwy do zrobienia chodzilo mi o tani ;d bo czesci od pk wyniosly by mnie jakies 2 tys... Link to post Share on other sites
Dread Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 2 tysiące to jest tani custom. Link to post Share on other sites
mgorski95 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 zalezy jak dla kogo ;d zrobil bym cos w stylu browninga co bys mogl polecic? bo browning jednak troche ciecki by byl ;d Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Kup m4 do tego druma i masz KM. Weź się ogarnij bo custom nie jest ani łatwy ani tani. Link to post Share on other sites
Nath Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 MG 36? Link to post Share on other sites
mgorski95 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 zajebisci jestescie... Link to post Share on other sites
zuczek Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 O co Ci chodzi? Ogarnij się koleś odpowiedzi są na poziomie intelektualnym twojego pytania, więc jak? Nie ma łatwych customów, ale przerobienie G36 na MG36 nie jest takie trudne. Myśl! Link to post Share on other sites
gewer12 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Ostatnio jakoś dużo takich "customerów" na forum się pojawiło. Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Dziwisz się? Wakacje itp. Już tu padła odpowiedź. Bierzesz najdłuższą gietę do tego drum i masz MG36. Koszt? Myślę że znajdując używki zamkniesz się w 500zł. Link to post Share on other sites
Dread Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Ostatnio jakoś dużo takich "customerów" na forum się pojawiło. Bo chłopaki myślą sobie, że zdolnościami manualnymi uda im się rozwiązać problem braku kasy, a tutaj potrzeba zarówno zdolności jak i kasy. zrobil bym cos w stylu browninga co bys mogl polecic? Którego Browninga? W sumie jeśli zależy Ci na czymś, co ma przypominać ch.ja na kołach, to możesz pokusić się o zrobienie Browninga wz.1930. Będziesz potrzebować rury na chłodnicę lufy, pudła na korpus i pół roku dłubania drobnicy, żeby zaczęło to przypominać karabin. Przy dobrych wiatrach zamkniesz się w cenie 1200zł. zajebisci jestescie... Wiemy, wiemy, dzięki :) A serio, to bez precyzyjnego pytania nie otrzymasz precyzyjnej odpowiedzi. Możesz sobie myśleć, że jestem złośliwy i chcę Ci dopiec, ale w customowaniu replik siedzę od paru lat i wiem co mówię. Repliki da się tanio robić, ale do tego potrzebujesz zdolności modelarskich na poziomie mistrzowskim, gdybyś takie miał, to byś nie pytał o jakiś km, tylko byś zachwycił nas swoimi pracami. Link to post Share on other sites
Perski102 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Jak chcesz zrobić jakiegoś "taniego" customa , to rób z papieru . To jest jedyna "tania" opcja jak dla ciebie . Link to post Share on other sites
jakim Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 (edited) 2 tysiące to jest tani custom. Przesadzasz za 500zł można dość fajnego customa zrobić (cena z baza) tylko trzeba dużo cierpliwości i serca w to włożyć. :icon_lol: Edit: Wiadomo im więcej hajsu tym lepszy efekt :) Edited August 10, 2012 by jakim Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Dość. Kolega z tematu niżej ma przynajmniej jakieś mglisty zarys czegoś, co chce zrobić. Tutaj nie widzę nawet tego. 3. Dział w założeniu ma służyć do pokazywania etapów produkcji własnej repliki, dyskusji nad stosowanymi rozwiązaniami, oraz prezentacji już ukończonych replik. Bardzo NIEMILE WIDZIANE będzie więc rozpoczynanie nowych wątków przez użytkowników bez doświadczenia w customowaniu replik, nie posiadających jakichkolwiek planów i materiałów do ich zbudowania - a liczących na "podanie wszystkiego na tacy" przez innych użytkowników. Link to post Share on other sites
Recommended Posts