morf420 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Siemka . Chciałeś się Was zapytać jaką preckę najbardziej opłaca mi się wsadzić do L96 wella . Aktualnie replika posiada 630fps i komorę PDI . Mój budżet to 160zł . Wiem ze powinienem ładować tam promyka albo KM ale niestety nie mam aż tyle kasy . Myślę o systemie 534 . na zbrojowni jest promocja za 115zł . Czy to dobry wybór ? Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted August 16, 2012 Author Report Share Posted August 16, 2012 i przy okazji jaką gumkę hop up wsadzić Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Możesz też wziąć Guardera 6,02mm. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 (edited) Nie nie co jak co ale minimum to najlepiej systema jak już. Z gumek to że masz komorę PDI to chyba najlepiej będzie zielona G&G. Edited August 17, 2012 by Matison Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Możesz też wziąć Guardera 6,02mm. Boże, widzisz i nie grzmisz. Prometheus albo PDI, reszta to są panie castorurki. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Boże, widzisz i nie grzmisz. Prometheus albo PDI, reszta to są panie castorurki. No coś Ty? Pyta się co można wziąć do 160zł, myśli o Systemie, j podpowiedziałem Guardera. Nic nowego nie wniosłeś. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 (edited) Jeżeli to ma być snajperka z prawdziwego zdarzenia to jedynie promyk,albo pdi.Warto poczekać i dopłacić do tych luf. Edited August 17, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 (edited) No coś Ty? Pyta się co można wziąć do 160zł, myśli o Systemie, j podpowiedziałem Guardera. Nic nowego nie wniosłeś. W tej cenie (do 160PLN) nie ma luf precyzyjnych do snajperek, są castorurki i tyle. A o Guarderze trudno mówić w kategoriach "lufa precyzyjna", bo często zdarza się, że lufa prosto z pudełka nie jest prosta (chyba że to ja mam takie szczęście do Guardera). Edited August 17, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Z guarderami miałem same dobre przeżycia, wg mnie są lepsze od systemy. Jeśli chcesz oszczędzić możesz ściągnąć Prometheusa z Airsoftpro.cz, ja stamtąd ściągnąłem 650mm za 214zł z wysyłką. http://airsoftpro.cz/eshop/index.php?currency=EUR&cPath=85_152&manufacturers_id=58 Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Nie ma to jak prometheus firmy ACM. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Nie ma to jak prometheus firmy ACM. Rozwiniesz o co chodzi? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 To nędzne podróby... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 (edited) Zonk, moja spisuje się świetnie i nie widzę różnic w wykonaniu ani skupieniu między tą podróbą a oryginałem z asgshop. Jesteście pewni że to podróby? Edited August 18, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 (edited) Na 99,9%. Koronowanie jest zupełnie inne niż w dwóch moich promykach, co do oryginalności których nie mam wątpliwości. Edited August 18, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted August 18, 2012 Author Report Share Posted August 18, 2012 po sprawie , kupiłem póki co systeme 550 za 119 zł na przecenie . Jak wpadnie cos kaski to zmienie na promyka Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Na 99,9%. Koronowanie jest zupełnie inne niż w dwóch moich promykach, co do oryginalności których nie mam wątpliwości. na której fotce widzisz dokładnie jakie jest koronowanie? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Miałem "promyka" z Airsoftpro.cz w rękach. Koronowanie jest inne, lufa jest z jakiegoś dziwnego stopu, nie przyciąga magnesu (promyk to stalówka), prowadnica na gumkę jest inaczej frezowana, pomijam już fakt, jak kulki z tego lecą. Za te pieniądze lepiej łyknąć Systemę. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 To chyba miałem farta bo mój to chyba oryginał, koronowanie takie samo, magnes przyciąga. Do tego kulki lecą idealnie. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted August 20, 2012 Author Report Share Posted August 20, 2012 do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Z tego co wiem precki promyka nie przyciągają magnesu;) Quote Link to post Share on other sites
Aimar12 Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Przyciągają bardzo słabiutko, pewnie to stal niemagnetyczna ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 To Lukira źle wiesz. Promysie są z nierdzewki. Przyciaga magnes wielokrotnie słabiej niż "zwykła" stal ale jest to spokojnie wyczuwalne przy magnesie neodymowym np z dysku twardego. Promyk przyciąga magnes, kropka. W sposób typowy dla nierdzewek czyli bardzo słabo. Po tym też łątwo poznać bo podróbka może i byc stalowa ale przyciągać mocno- to też nie będzie promyk. Promyka generalnie czasami ciężko porównać z czymś tzn odróżnić. Ale po magnesie łatwo. Są lufy podobne z wygladu (falcon i nie tylko). Najłatwiej rozróżnić guardery, PDI, MB (bo są albo podpisane grawerem albo czarne), KMH (bo mają charakterystyczne wycięcie), SRC (z zewnątrz jak promyk ale pod spodem jest mosiądz) czy TK (nie trzeba pisac po czym). Ale falcony, promyki, gunnery, DF czasami jest ciężko. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 To Lukira źle wiesz. Promysie są z nierdzewki. Przyciaga magnes wielokrotnie słabiej niż "zwykła" stal ale jest to spokojnie wyczuwalne przy magnesie neodymowym np z dysku twardego. Promyk przyciąga magnes, kropka. W sposób typowy dla nierdzewek czyli bardzo słabo. Po tym też łątwo poznać bo podróbka może i byc stalowa ale przyciągać mocno- to też nie będzie promyk. Promyka generalnie czasami ciężko porównać z czymś tzn odróżnić. Ale po magnesie łatwo. Są lufy podobne z wygladu (falcon i nie tylko). Najłatwiej rozróżnić guardery, PDI, MB (bo są albo podpisane grawerem albo czarne), KMH (bo mają charakterystyczne wycięcie), SRC (z zewnątrz jak promyk ale pod spodem jest mosiądz) czy TK (nie trzeba pisac po czym). Ale falcony, promyki, gunnery, DF czasami jest ciężko. KMH i Guardery 6.04 wyglądają bardzo podobnie, laik może je pomylić. Różnica jest w użytym materiale. Guardery są z mosiądzu, więc mają inny kolor jak zdrapiesz wierzchnią warstwę. A ostatnio jak próbowałem to nie czułem przyciągania (a może było ono tak słabe, że po prostu go nie wyczułem... :hmm: ), ale skoro tak twierdzisz to widocznie tak jest;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 KMH i guardery tak łątwo pomylić, że guardery mają kolor mosiądzu a KMH stali, przyznam, że dla mnie to jest nie do pomylenia ale może ja się nie znam :D Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 KMH i guardery tak łątwo pomylić, że guardery mają kolor mosiądzu a KMH stali, przyznam, że dla mnie to jest nie do pomylenia ale może ja się nie znam :icon_biggrin: Tylko że Guarder 6.04 jest koloru stali, ale może ja się nie znam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts