Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaka precka (replika sprężynowa)

Recommended Posts

Siemka . Chciałeś się Was zapytać jaką preckę najbardziej opłaca mi się wsadzić do L96 wella . Aktualnie replika posiada 630fps i komorę PDI . Mój budżet to 160zł . Wiem ze powinienem ładować tam promyka albo KM ale niestety nie mam aż tyle kasy . Myślę o systemie 534 . na zbrojowni jest promocja za 115zł . Czy to dobry wybór ?

No coś Ty? Pyta się co można wziąć do 160zł, myśli o Systemie, j podpowiedziałem Guardera. Nic nowego nie wniosłeś.

W tej cenie (do 160PLN) nie ma luf precyzyjnych do snajperek, są castorurki i tyle. A o Guarderze trudno mówić w kategoriach "lufa precyzyjna", bo często zdarza się, że lufa prosto z pudełka nie jest prosta (chyba że to ja mam takie szczęście do Guardera).

Edited by Nath

Miałem "promyka" z Airsoftpro.cz w rękach. Koronowanie jest inne, lufa jest z jakiegoś dziwnego stopu, nie przyciąga magnesu (promyk to stalówka), prowadnica na gumkę jest inaczej frezowana, pomijam już fakt, jak kulki z tego lecą. Za te pieniądze lepiej łyknąć Systemę.

To Lukira źle wiesz. Promysie są z nierdzewki. Przyciaga magnes wielokrotnie słabiej niż "zwykła" stal ale jest to spokojnie wyczuwalne przy magnesie neodymowym np z dysku twardego. Promyk przyciąga magnes, kropka. W sposób typowy dla nierdzewek czyli bardzo słabo. Po tym też łątwo poznać bo podróbka może i byc stalowa ale przyciągać mocno- to też nie będzie promyk.

Promyka generalnie czasami ciężko porównać z czymś tzn odróżnić. Ale po magnesie łatwo. Są lufy podobne z wygladu (falcon i nie tylko). Najłatwiej rozróżnić guardery, PDI, MB (bo są albo podpisane grawerem albo czarne), KMH (bo mają charakterystyczne wycięcie), SRC (z zewnątrz jak promyk ale pod spodem jest mosiądz) czy TK (nie trzeba pisac po czym). Ale falcony, promyki, gunnery, DF czasami jest ciężko.

To Lukira źle wiesz. Promysie są z nierdzewki. Przyciaga magnes wielokrotnie słabiej niż "zwykła" stal ale jest to spokojnie wyczuwalne przy magnesie neodymowym np z dysku twardego. Promyk przyciąga magnes, kropka. W sposób typowy dla nierdzewek czyli bardzo słabo. Po tym też łątwo poznać bo podróbka może i byc stalowa ale przyciągać mocno- to też nie będzie promyk.

Promyka generalnie czasami ciężko porównać z czymś tzn odróżnić. Ale po magnesie łatwo. Są lufy podobne z wygladu (falcon i nie tylko). Najłatwiej rozróżnić guardery, PDI, MB (bo są albo podpisane grawerem albo czarne), KMH (bo mają charakterystyczne wycięcie), SRC (z zewnątrz jak promyk ale pod spodem jest mosiądz) czy TK (nie trzeba pisac po czym). Ale falcony, promyki, gunnery, DF czasami jest ciężko.

KMH i Guardery 6.04 wyglądają bardzo podobnie, laik może je pomylić. Różnica jest w użytym materiale. Guardery są z mosiądzu, więc mają inny kolor jak zdrapiesz wierzchnią warstwę.

A ostatnio jak próbowałem to nie czułem przyciągania (a może było ono tak słabe, że po prostu go nie wyczułem... :hmm: ), ale skoro tak twierdzisz to widocznie tak jest;)