Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning KWA - LMT Defender Patrol R.I.S

Recommended Posts

Siema. Mam zamiar już wkrótce zrobić sobie tuning repliki. Mam ,,m16" od KWA LMT Defender Patrol. Chciałbym osiągnąć jak najlepszy zasięg (celny), oraz samą celność. Z tego co słyszałem trzeba wymienić tłok, głowice tłoka, lufę i sprężynę. Uważacie że to da najlepszy efekt czy przydałoby się coś jeszcze ? Rzeczy jakie chce zamontować:

- Lufa precyzyjna 6.03 509mm Prometheus

- Tłok 14 zębów SHS lub JBU

- Głowica Tłoka Guardera

- Sprężyna SP130 od Guardera

Co o tym myślicie ? Jaki efekt da i jaki zasięg mniej więcej da? Czy coś jeszcze będzie trzeba wymienić ? Pozdrwiam

Edited by Monster1270

Siema. Mam zamiar już wkrótce zrobić sobie tuning repliki. Mam ,,m16" od KWA LMT Defender Patrol. Chciałbym osiągnąć jak najlepszy zasięg (celny), oraz samą celność. Z tego co słyszałem trzeba wymienić tłok, głowice tłoka, lufę i sprężynę. Uważacie że to da najlepszy efekt czy przydałoby się coś jeszcze ? Rzeczy jakie chce zamontować:

- Głowica Tłoka Guardera

Co o tym myślicie ? Jaki efekt da i jaki zasięg mniej więcej da? Czy coś jeszcze będzie trzeba wymienić ? Pozdrwiam

Dodaj gumkę Systemy i będzie git.

- Głowica Tłoka Guardera

Wiercisz głowicę tłoka i masz dobrą aluminiową.SP120 guardera u mnie dało 470 fps w połączeniu z tłokiem SHS.W stocku jest lufa 6.05 i jeśli chcesz na coś ją zamienić to tylko prometheus jak podałeś,KMH albo inne PDI/EDGI.

• 7 months later...

Ja właśnie w swoim lmt/kwa patrol ris 16 wymieniłem tłok na Core zęby full cnc i SP130+ Modify, do tego o-ring dla szczelności i cylinder typu 0 (stockowo jest typ 1 a lufa jest 509mm także warto wymienić) i gumka energy systema. Efekt około 500fps, ładna praca i 100% szczelności.. zobaczymy jak trochę potestuje.. jedynie teraz promyka brakuje :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...