Monster1270 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 (edited) Siema. Mam zamiar już wkrótce zrobić sobie tuning repliki. Mam ,,m16" od KWA LMT Defender Patrol. Chciałbym osiągnąć jak najlepszy zasięg (celny), oraz samą celność. Z tego co słyszałem trzeba wymienić tłok, głowice tłoka, lufę i sprężynę. Uważacie że to da najlepszy efekt czy przydałoby się coś jeszcze ? Rzeczy jakie chce zamontować: - Lufa precyzyjna 6.03 509mm Prometheus - Tłok 14 zębów SHS lub JBU - Głowica Tłoka Guardera - Sprężyna SP130 od Guardera Co o tym myślicie ? Jaki efekt da i jaki zasięg mniej więcej da? Czy coś jeszcze będzie trzeba wymienić ? Pozdrwiam Edited August 23, 2012 by Monster1270 Link to post Share on other sites
radwan88 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Siema. Mam zamiar już wkrótce zrobić sobie tuning repliki. Mam ,,m16" od KWA LMT Defender Patrol. Chciałbym osiągnąć jak najlepszy zasięg (celny), oraz samą celność. Z tego co słyszałem trzeba wymienić tłok, głowice tłoka, lufę i sprężynę. Uważacie że to da najlepszy efekt czy przydałoby się coś jeszcze ? Rzeczy jakie chce zamontować: - Lufa precyzyjna 6.03 509mm Prometheus - Tłok 14 zębów SHS lub JBU - Głowica Tłoka Guardera - Sprężyna SP130 od Guardera Co o tym myślicie ? Jaki efekt da i jaki zasięg mniej więcej da? Czy coś jeszcze będzie trzeba wymienić ? Pozdrwiam Dodaj gumkę Systemy i będzie git. Link to post Share on other sites
dade Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 ma już zieloną G&G :P (wiem, bo mi mówił) Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Nie wiem z czego jest tłok SHS. Ale ja mam JBU aluminiowy z 14. W cholerę ciezki. Na sp120. batka 8,4 w ogóle nie odpalała a 9,6 na 2 godziny i padła. Więc tez na pewno lipo. Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 SHS jest bodajże z nylonu. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 To jest jakiś poliwęglan, tłok jest bardzo lekki i wytrzymały. Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Zależy o jakim tłoku mówimy. Te niebieskie to nylon, jasnoniebieskie przeźroczyste - rzekomo poliwęglan. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Ach, przepraszam, zapomniałem. Przeźroczysty jasnoniebieski jest raczej z poliwęglanu, na zwyczajny plastik mi nie wygląda (mam go założonego tak przy okazji :) ). Ważne, że "nie ma lipy" w nim i faktycznie jest solidny. Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Siema. Mam zamiar już wkrótce zrobić sobie tuning repliki. Mam ,,m16" od KWA LMT Defender Patrol. Chciałbym osiągnąć jak najlepszy zasięg (celny), oraz samą celność. Z tego co słyszałem trzeba wymienić tłok, głowice tłoka, lufę i sprężynę. Uważacie że to da najlepszy efekt czy przydałoby się coś jeszcze ? Rzeczy jakie chce zamontować:- Lufa precyzyjna 6.03 509mm Prometheus - Tłok 14 zębów SHS lub JBU - Głowica Tłoka Guardera - Sprężyna SP130 od Guardera Co o tym myślicie ? Jaki efekt da i jaki zasięg mniej więcej da? Czy coś jeszcze będzie trzeba wymienić ? Pozdrwiam Wiercisz głowicę tłoka i masz dobrą aluminiową.SP120 guardera u mnie dało 470 fps w połączeniu z tłokiem SHS.W stocku jest lufa 6.05 i jeśli chcesz na coś ją zamienić to tylko prometheus jak podałeś,KMH albo inne PDI/EDGI. Link to post Share on other sites
CptRobson Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Ja właśnie w swoim lmt/kwa patrol ris 16 wymieniłem tłok na Core zęby full cnc i SP130+ Modify, do tego o-ring dla szczelności i cylinder typu 0 (stockowo jest typ 1 a lufa jest 509mm także warto wymienić) i gumka energy systema. Efekt około 500fps, ładna praca i 100% szczelności.. zobaczymy jak trochę potestuje.. jedynie teraz promyka brakuje :) Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Czemu ten temat jest w jak zacząć? O.o Link to post Share on other sites
OFF Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Ponieważ został tutaj założony. Link to post Share on other sites
Recommended Posts