Blikx Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Od razu proszę osoby które mają na celu "doktoryzowanie się" w tym temacie o ominięcie go. Mam problem i potrzebuje pomocy więc łaskawie nie "trolujcie" Na elektryce się nie znam czy tam na elektronice, dla mnie to bez różnicy. Podłączyłem iMaxa do prądu, ustawiłem program według instrukcji i tego co jest w necie i zabieram się za krokodylki, czarny, potem czerwony i <tzzzz> poleciały ładne małe pomarańczowe iskry, a że jestem nieco płochliwy od razu wyłączyłem całość z prądu, krokodyle tak samo od baterii odpiąłem, co mam w tym wypadku zrobić? Nie próbowałem podłączać baterii pod wyłączoną ładowarką chodź B6 wymaga zatwierdzenia ładowania.... po prostu nie chcę mieć upieczonych paluszków ala 2 Ampery... Bateria (LiPo 11,1v 2650mAh Turnigy) jest sprawna w 100% bo dopiero co wróciłem z potyczki... iMAX B6 oryginalna... Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Skąd poleciały Ci iskierki? Z ładowarki, czy też z krokodylków? Quote Link to post Share on other sites
Blikx Posted August 23, 2012 Author Report Share Posted August 23, 2012 jak podpinałem krokodyla drugiego bo pierwszy już siedział podpięty pod XT60 poszła iskra a kabelki od krokodyli były już w ładowarce... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Nie próbowałem podłączać baterii pod wyłączoną ładowarką chodź B6 wymaga zatwierdzenia ładowania.... po prostu nie chcę mieć upieczonych paluszków ala 2 Ampery... Można jaśniej? Quote Link to post Share on other sites
Blikx Posted August 23, 2012 Author Report Share Posted August 23, 2012 ładowarka leży na ziemi, zasilanie odłączone, bateria przypięta, w ten sposób nie próbowałem. uruchomić bo wydaje mi się że znowu polecą iskry... Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Czy przypadkiem nie zetknąłeś ze sobą dwóch krokodylków? Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 (edited) Podłącz najpierw baterie i dopiero włącz ładowarke do pradu. Edited August 25, 2012 by maciu Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Jeśli iskry idą od krokodylków - zetknąłeś je ze sobą. Spróbuj zaizolować połączenie, bądź odsunąć je od siebie. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Kolego, iskierki, zdarza się. To jak z akumulatorem w aucie, połączasz kable to iskrzy. Jak nie podłączyłeś źle biegunów to wszystko jest ok i przy podłączaniu ma sobie prawo iskra przeskoczyć. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Żeby uniknąć takich efektów specjalnych, zrób tak jak napisał maciu - najpierw podłącz baterię do ładowarki a później ładowarkę do prądu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts