Dziamdzia Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Chciałbym zacząć przygode z asg jako przygotowany gracz . Wyposażenie mam zamiar kupić w sklepie gunfire.pl . Zastanawiałem się nad takim zestawem : Mundur http://gunfire.pl/product-pol-1152197785-Komplet-mundurowy-z-kapeluszem-i-czapka.html Kamizelka http://gunfire.pl/product-pol-1152197460-Kamizelka-taktyczna-MBSS-WOODLAND.html Rękawiczki http://gunfire.pl/product-pol-1152193171-Rekawiczki-Taktyczne-Czarno-Szare.html Co myślicie o tym zestawie ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Kamizelkę odpuść sobie. Na Twoim miejscu kupiłbym jakiś inny,tańszy mundur np. DPM lub flecktarn i za zaoszczędzoną kasę kupiłbym lepszą kamizelkę. Masz już replikę? Jaką? Jakie rzeczy chcesz nosić w kamizelce? Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Popieram. Kupić komplet munduru za 30zł i lepszą kamizelkę. W razie się nie spodoba, nie będzie dużej straty na mundurze, a dobrą kamizelkę będziesz mógł odsprzedać. Jeśli koniecznie chcesz mundur woodland, to poszukaj na allegro/komisie może dostaniesz coś dużo taniej. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 25, 2012 Author Report Share Posted August 25, 2012 Ale mundur też ma chronić a nie tylko leżeć , mam zamiar kupić m4 lub m14 ( nie posiadam żadnej repliki ) i dlatego chce kamizelke z miejscem na magi . Z allegro nie chcę zamawiać bo kupie sobie komplet w jednym miejscu i będe płacił tylko za jedną przesyłke . Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Taniej wyjdzie ci kupić kontraktowy mundur w woodlandzie(jak tak bardzo chcesz) i oddzielnie kamizelkę i replikę, na mundurze zaoszczędzisz około 100zł i możesz dołożyć te pieniądze i kupić porządną kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 25, 2012 Author Report Share Posted August 25, 2012 Po co mi porządna kamizelka ? I tak będe miał 2-3 mag i tyle . A mundur jaki polecacie , bo kupel brał udział w strzelance i mówił że boli jak sie dostanie przez cienki mundur . Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Ale mundur też ma chronić a nie tylko leżeć Co to ma do innych tańszych mundurów? mam zamiar kupić m4 lub m14 ( nie posiadam żadnej repliki ) i dlatego chce kamizelke z miejscem na magi . Dobrze,dlatego właśnie doradzamy Ci kupno tańszego,kontraktowego munduru żebyś mógł kupić porządną kamizelkę. Rozumiesz? Z allegro nie chcę zamawiać bo kupie sobie komplet w jednym miejscu i będe płacił tylko za jedną przesyłke . Bezsens. Na allegro można kupić komplety taniej (tylko już zależy jaki kamuflaż) i jeszcze zaoszczędzisz te 100zł nż. (nawet jeśli kupisz gdzieś osobno bluzę lub spodnie,wystarczy poszukać tylko),ale Ty wolisz wydać więcej kupując na gunfire i myśleć,że sobie zaoszczędziłeś,dziwne :teethh: Po co mi porządna kamizelka ? I tak będe miał 2-3 mag i tyle . Po to żeby się nie rozleciała po paru grach? Kup małego chesta jak masz tylko magazynki. Np. http://pstacticalgea...owy-mini-1.html lub http://pstacticalgea...amunicyjny.html A mundur jaki polecacie , bo kupel brał udział w strzelance i mówił że boli jak sie dostanie przez cienki mundur . Przeczytaj co pisałem o mundurach zaraz na początku. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Nosiłem grubego bawełniaka i też bolało, a w cieńszym mundurze nie zagrzejesz się jak świnia. No i zdecyduj się najpierw jaka replika, bo jak kupisz kamizelkę z ładownicami do m4 i kupisz m14, to se możesz wsadzić w żyć te ładownice, bo magi nie wejdą. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Jeśli chodzi o mundur - najlepszy jest ripstop. Jest to przewiewny i ciężki do zdarcia materiał. Jeśli chodzi o kamizelkę i osprzęt - Miwo Military. Szyją najlepiej. Wieloletnia inwestycja. Każdy Ci to powie. Zaś rękawiczki - najtaniej wyjdzie kupując Stahlsony z Castoramy. Jeśli chcesz coś markowego - Mechanixy. Quote Link to post Share on other sites
myslin22 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Jeśli chodzi o mundur - najlepszy jest ripstop. Jest to przewiewny i ciężki do zdarcia materiał. Ripstop przewiewny może i jest, ale, że ciężki do zdarcia - nie powiedziałbym. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Mundur kupie gdzieś u siebie na miejscu ( mam już jeden czołgisty ) , kamizelke będe potrzebował prawdopodobnie na magi do m14 (czytałem na forum że wchodzą do m4 m16 i ak bez problemu) a rękawiczki zostaną . Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Jeśli chodzi o kamizelkę i osprzęt - Miwo Military. Szyją najlepiej. Wieloletnia inwestycja. Każdy Ci to powie. A miałeś innych firm szpej? Bo ja bym nie powiedział, że najlepszą firmą ze szpejem jest właśnie MM. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Sam używam i mogę stwierdzić, że jest jakość jest bardzo dobra. Przymiotnik "najlepszy" jest najczęściej mocno subiektywny. Ale po co mu proponujesz Miwo, Ath, skoro on ani munduru nie ma ani repliki? Na samą kamizelkę wyda w Miwo co najmniej 300zł. Dołożyć ładownice i cargo i będzie miał spokojnie 600zł wydatku. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 A do m14 najlepiej kupić pasoszelki + ładownice z Miwo. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Więc proponujecie mu ładownice za 40zł... Dla nowej osoby bez niczego. No prośba. Dziamdzia podaj swój budżet bo zaraz się pozjadamy :P. Bo ogółem, to ten zestaw nie jest zły, tylko mundur to przegięcie pały na maksa. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Fundusz nie jes określony , ale powiem czym sie kieruje . Kupuje replike za niecałe 500 zł . Musze kupić jeszcze zestaw na twarz ( w tym temacie próbuje ale nikt nie jest w stanie dobrze podpowiedzieć http://forum.wmasg.pl/topic/128546-maska/ ) . To nie kupie kamizelki wartej tyle co mój karabin . Mundur drogi ale ma sztywną stujke osłaniającą gardło (mam mundur czołgisty ale w nim mam gołą szuje) . Jak polecicie coś innego co będzie chroniło gardło i ogólnie ciało to napiszcie . Dziękuje za wstawienie się za mnie . Jestem nowy i nie chcę wydawać dużo pieniędzy bo najlepsze , mi wystarczy sprawne . Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Kup np. arafatkę na szyję i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) Żadnej stójki na szyję nie potrzebujesz. Grając w Airsoft jednocześnie godzisz się na niefajne strzały, inaczej nie nadajesz się do rozgrywek. Ból jest chwilowy a repliki nie są na tyle groźne, by mogły Cię jakkolwiek skrzywdzić poważnie (pod warunkiem, że masz dobre okulary balistyczne i nie trafi Ci się psychol). Mundur jest gówniany, tyle Ci powiem. Ciało najlepiej osłania kamizelka, doświadczenie i mięśnie, czym większe, tym mniejszy ból. Doświadczenie pomaga rozpoznać, czy ból w ogóle jest warty uwagi. I obecnie każdy mundur ma stójkę na szyję, żeby zabezpieczyć przed otarciami pasa do niesienia broni. Kamizelka maks 500zł, czy i mundur i kamizelka maks 500zł? Jeżeli to pierwsze to z przyjemnością wyszukam to, co warto. EDIT: http://jarmix-militaria.pl/ http://armyworld.pl/ http://vest.pl Tutaj znajdziesz mundury, jakich potrzebujesz z wysyłką natychmiast po wpłacie pieniędzy. Tanie, dobrej jakości, zgodne z oryginałami (ba, nawet oryginały na armyworld) i o wiele lepsze niż ten szajs na gunfire. Vest.pl oferuje kamizelki, jakich potrzebujesz z dokładnym opisem. Jeżeli żadna kamizelka Cię nie będzie satysfakcjonowała, to napisz mi priva, ja postaram się coś poszukać na MiWO Military, żeby było zgodne z Twoim limitem 500zł. Edited August 26, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Dziamdzia, ja nie wiem, w temacie o masce odpowiedziało Ci kilka osób, ale że nie umiesz czytać ze zrozumieniem i czekasz na linka najlepiej z automatycznym zamówieniem i recenzją to już nie ich wina... Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Teraz w tamtym temacie jest sprawarozwiązana . A stójka przyda sie bo asg nie jest niebezpieczne , no chyba że sniper cie trafi albo gości z repliki gazowej . A co mi z mięścni jak trafi mnie ktoś w gardło ? A kamizelke chce dość tanią bo jak wszystko będe kupował bo dobre to fundusz mi sie wyczerpie . Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) ... O rany, dziecko dostanie w gardło... Myślisz, że nam się nie przydarzyło? Sam dostałem serią 430fps po twarzy z 4 metrów, bo facet zapomniał wycelować i strzelał z biodra. Dostałem na 3 tygodnie niezłe pryszcze, po czym mi zniknęły... Jakby nie okulary balistyczne to pewnie bym oka teraz nie miał i nie jeden raz bym je miał uszkodzone. Nie patrz na stójkę, bo to jest aż śmieszne. Poprzeglądaj raz jeszcze strony, jakie ci podałem i przestań się mazgaić... Gardła Ci nikt niczym nie przebije, nawet sam wielki snajper z 600 "efpeesuff"... Edited August 26, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Dziamdzia, zastanów się czy to sport dla Ciebie bo boisz się postrzałów jak diabeł wody święconej a przecież repliki nie zabijają. Jak masz dobrą ochronę oczu to tak na prawdę już więcej nie trzeba. Maska na twarz jest opcjonalna. Jak Cie trafią w gardło to zaboli, poboli i przestanie a ślad zniknie. A jak bardzo się boisz o te gardło to kup arafatkę czy inny szalik. Oczywiście, bezpieczeństwo przede wszystkim ale bez paniki. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Thx , niebyłem pewien bo krążą mity o wybitych zębach i poszarpanych uszach ale jeżeli to nieprawda to ja już munduru nie potrzebuje bo mam czołgisty . Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Raczej nie o wybiciu tylko o ukruszeniu.Nieznam zeby komuś cały za wyleciał..Bardziej niz ASG niebezpieczne jest chodzenie po ulicy(pijany kierowca, wojownicy ortalionu itd.) Dostanie często może być nie przyjemne, ok, ale to nie to samo co niebezpieczne. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 To może ja się tu zapytam, czy to będzie okej? http://www.vest.pl/product-pol-7040-Kamizelka-operacyjna-model-USMC-Vegetato-Woodland.html Chciałbym tu zmieścić glocka, kilka magów do niego i do G36. Da radę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts