lewastian26 Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Witam od długiego czasu zastanawiam się nad kupnem dragunova http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/sniper-rifle-svd-style.html .Czy ktoś z was posiada to cacko albo wie coś onim i czy pasowała by lufa precyzyjna http://azteko.pl/madbull-lufa-precyzyjna-603-black-python-590mm-psg1-swd-svd-ak-p-1278.html i czy po kupnie repliki musiał bym coś wymieniać? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Nikt go nie posiada. lufa nie pasuje. nic nie trzeba wymieniać. o tej replice jest chyba największy temat na całym forum. za 4 lata masz test kończący podstawówkę - podszkol się z czytania ze zrozumieniem i przebrnij przez pierwsze 5 stron, a będziesz wiedział wszystko. Quote Link to post Share on other sites
mg79 Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Wpisz sobie w google: oficjalny SWD A&K, więcej nic Ci nie potrzeba, no może dużo czasu na czytanie. Quote Link to post Share on other sites
lewastian26 Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 (edited) A dobra jest ta replika i czemu nie trzeba w niej nic wymieniać? Dodatkowo jaką jeszcze "snajpe" polecacie też tak do 450zł wpisywałem w google i nic nie mogłem znaleść było tylko o AEG Edited September 13, 2012 by lewastian26 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Naprawdę? Drugi wynik z google: http://forum.wmasg.pl/topic/71098-oficjalny-swd-dragunow-ak/ Przeczytaj tylko pierwszy post. Wszystkiego się dowiesz. Quote Link to post Share on other sites
lewastian26 Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 czyli opłaca się go kupić i nie inwestować w nic czy wymieniać części nie znam się na replikach jest to moja pierwsza i niechce wtopy. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Lesio, kłamczuchu... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
lewastian26 Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 czyli opłaca się go kupić i nie inwestować w nic czy wymieniać części nie znam się na replikach jest to moja pierwsza i niechce wtopy. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 CZYTAJ! Najlepiej ze zrozumieniem. Quote Link to post Share on other sites
lewastian26 Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 ale opłaca się kupić czy będę musiał coś wymieniać chodzi mi o wasze zdanie Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 (edited) opłaca się, ja tym strzelam na jakieś 120-290 metrów, tylko długość przeszkadza, jestem w czwartej klasie podstawówki i replika ma taką długość, jak ja wzrost. :/ edit: a mój tata (ten na awatarku) mówi, że nie da się zostać snajperem kupując to swd :/ Edited September 13, 2012 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 czyli opłaca się go kupić i nie inwestować w nic czy wymieniać części nie znam się na replikach jest to moja pierwsza i niechce wtopy. Czyli, że przeczytaj temat do którego zostałeś odesłany. Jak dalej będziesz tu pytał to się ludzie będą wkurzać. Dostałeś wszystko na tacy. Jeszcze mamy Ci jedzenie do ust wkładać? Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Co do repliki- za tą cenę kup lepiej super markową lufę i kulki. Używaj jej jako dmuchawki asg, będziesz miał tą samą celność i zasięg. Gdy na pierwszej strzelance zorientujesz się, że celność jak i zasięg są do kitu przypomnij sobie te słowa- "to strzela tak samo jak ten SWD". Gdy wrócisz po strzelance do domu pomyślisz sobie- "jak dobrze że nie kupiłem tego dragunowa, teraz zamiast wywalić go w kąt i kupować nową replikę z kiepską stokową lufą mogę kupić pierwszą replikę i wsadzić do niej moją super lans lufę!" Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Dobrze, ale mimo wszystko przypomnę jakie są zasady tego działu. Jeśli nie chcecie pomóc - nie zabierajcie głosu. Jeśli uważacie, że lenistwo autora przekroczyło poziom zdrowego rozsądku - po prostu nie piszcie i to będzie najlepszą motywacją dla autora do własnoręcznego poszukania informacji. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 czyli opłaca się go kupić i nie inwestować w nic czy wymieniać części nie znam się na replikach jest to moja pierwsza i niechce wtopy. ale opłaca się kupić czy będę musiał coś wymieniać chodzi mi o wasze zdanie Odpowiem rzeczowo i merytorycznie: NIE OPŁACA SIĘ!!! Quote Link to post Share on other sites
koval95 Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 lewastian26 jesteś nowy to wytłumaczę Ci jak to wszystko "działa" kupisz swd od a&k i będziesz miał tylko ogień pojedyńczy a zasięg taki sam jak Ci którzy latają ze szturmówkami od cumy jg itp. Jeżeli jednak chcesz się bawić w snajpera musisz zamontować lufę na preckę ( ta co podałeś w linku bd dobra) gumkę hop -up na zieloną g&g, sprężynę na m170 najlepiej stalową guardera, stalowy zaczep tłoka z kompletnym tłokiem od G&H , oraz wzmocnioną poszerzoną dyszę dostępną na allegro. Koszty: -Replika- ok 350 zł ( bez przesyłki) -gumka - 34 ( bez przesyłki) -lufa precka ( bez przesyłki) -zestaw tłoka od g&h 220 zł -poszerzona i wzmocniona dysza 75 zł Wybór lunety to jest już inna sprawa powiem tylko że oryginalne pso1 kosztuje ok 600-700 zł. Także dobrze przemyśl zakup tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Przecież to jest jakaś kupa z tego swd (o wytrzymałości sraczki), a jeśli madbull to bdb lufa precyzyjna, to gratuluje... Quote Link to post Share on other sites
koval95 Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 No body faktycznie wykonane ze znalu, który pęka przy niskich temperaturach, także dobrze Ci radzę kup szturmówkę jeżeli nie chcesz stracić kasy. Pozdrawiam Koval95 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (...) ( ta co podałeś w linku bd dobra) (...) :maniak_strach: :sciana: :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Przesadzacie , SWD od A&K to dobra replika ALE dla ludzi nie mających dwóch lewych rąk ,lubiących grzebać i kreatywnych . Jak sie trochę przy niej posiedzi to wychodzi zacna replika.Oczywiście na jednym rozkładaniu sie nie skończy więc dobrze jest być cierpliwym. Udało to się kilku osobom z forum , mi również, więc źle nie jest. Ale jak Twój ,,tuning,, ogranicza się tylko do kupienia i zamontowania części to daruj sobie, kropka. Quote Link to post Share on other sites
koval95 Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 :maniak_strach: :sciana: :bialaflaga: Miałem na myśli to że jest dobra cenowo... Ja miałem to swd i spędziłem przy nim dużo czasu i powiem tylko tyle ,że replika jest fajna tylko i wyłącznie jak się na nią potrzy. Co do osiągów to wolę mieć ak od cymy z mniejszym zasiegiem może o 10-15m i ogień automatyczny Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Może Cię zmartwię, ale to nie jest dobra replika. Jej zaleta polega na cenie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts