ajgor_aa Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Teraz każdy się tym jara bo w każdej grze występuje i nagle ludziki zobaczyły mnóstwo zdjęć ;) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 W jakimkolwiek CoDzie bylo Navy Seals? W CODzie chyba nie, ale w MoH już tak ( 2010 i Warfighter ) byli SEALs. W tym ostatnim był Mod1 więc szał ciał teraz się zaczął. Co nie zmienia faktu że Block1 i 2 są bardzo fajnymi emkami :) Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 (edited) To by oznaczało, że niektórzy czerpią informacje o uzbrojeniu z gier. Osobiście lubuję się w AR-15 i często śledzę różne amerykańskie fora. Zdjęcia, które wklejałem są z http://www.militaryphotos.net/ . Nie generalizowałbym więc. A to, że ten sprzęt jest w grach - to bardzo fajnie :icon_razz2: . P.S. temat zaczął się we wrześniu, więc przed premierą MoH:W. :icon_mrgreen: Dla odmiany, coś na wzór Block I :icon_lol: Edited January 17, 2013 by matheews Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Ja dziś wrzucę zdjęcie MK18 MOD1 praktycznie skończonego na wzór NSW. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 A dasz Dam :) Łap: Ja idę strzepnąć :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Dam :icon_smile: Łap: Ja idę strzepnąć :icon_lol: nawet moze być te mk18 ;) Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 (edited) no ekstra ! :icon_wink: DDM4 Integrally Suppressed Rifle (ISR) od Daniel Defense Edited January 17, 2013 by matheews Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Ojoj, piękne... gdzie moje chusteczki? Mnie zawsze miażdży połączenie XPS+Magnifier, a o Specterze nie wspomnę. Jeny, jakie to piękne! Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Dokładnie Specter rządzi.. ;) Co do połączenia XPS i Magni jakoś do mnie nie przemawia. Już prędzej 551. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Projekt MK18 MOD1 praktycznie został zakończony. Podsumowanie: Rozpocząłem poszukiwania elementów 1 sierpnia, i wtedy postanowiłem przeróbkę M4 CQBR z ICS na tą replikę, pomijam tuning wewnętrzny który karabin przeszedł (350 FPS, 30 bb/s a będzie więcej kulków na sek). 1. Szyny ~200 zł, posiadają oznaczenia są kurde piękne. 2. Kolba LMT full oznaczenia – 45 zł 3. MAGPUL ASAP kopia – 17 zł 4. Specter – 100 $ 5. Płytka do spectera z montażem Doctera – 9$ 6. Flash Kill do spectera – 9$ 7. Rączka krótka TD Element – 9$ 8. Puszka VFC PEQ15 (nie chcę wersji LA5, ponieważ nie ma dobrze działającej na rynku) – 100 zł używka, nowa 100$ 9. M3X Element – 50$ 10. AFG – 10$ 11. Tłumik KAC – 30$ 12. Muszka G&P (chińska jest 1 kolorowa, stąd padło na G&P, 2 kolorowe) – używka 30 zł 13. Usługi zewnętrzne – tokarz etc. 30 zł 14. Podwójny przycisk do PEQ/M3X – 11$ 15. Replika Nie wrzuciłem kosztów przesyłki. Brakuje: 1. Docter - ~50$ 2. Rura gazowa do M4 – nie do dostania, jak ktoś ma odkupię, koszt około 10 zł 3. Niski blok gazowy – 30 zł Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted January 18, 2013 Author Report Share Posted January 18, 2013 (edited) Wow, robi wrażenie. Gratuluję samozaparcia w tworzeniu :icon_wink: Edited January 18, 2013 by matheews Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Kosmo, szyny ACM czy Madbulle? Nie musiałeś przegwintować deltaringu? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 (edited) Chyba chińskie, Daniel Defense i Madbulle mają przy tych górnych oczkach (przestrzen pomiedzy bocznymi, a górnymi szynami) kant, a ACMy mają ładne zaokrąglenie. Ja od przyszłego tygodnia robię zakupy do mojego Mk18 Mod 1 :3 Tylko ciągle się zastanawiam, SpecterDR czy XPS z magnifierem? Edited January 18, 2013 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Szyny to kopie madbulli, ale te które mam nie były dostępne na rynku europejskim. Delta ring musiał być przeorany, bo to ICS, i ma inny gwint na body. Szyny są bardzo fajnie wykonane, porównując z madbullami widać niewielkie róznice, ale jak wcześniej powiedziałem nie jest to element. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 To moje maleństwo Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Skąd ja znam tą replikę... :D Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 No co ty Dexter gdzie Kraków a gdzie Nadarzyn :) :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 A gdzie poprzedni właściciel a jeszcze trzecis aprawa: gdzie poprzedni właściciel składał repliczkę :D. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Nie znam się na amerykankckim sprzęcie więc zapytam- czym to sie różni od innych emek z risami, że jest taka śliczności? Ma coś oryginalnego? Przede wszystkim Freefloat czyli poprawa celności, w skrócie chodzi o to, że "wolno pływająca" lufa pozbawiona jest wpływu jakiejkolwiek siły z zewnątrz (np chwyt lub zawieszenie taktyczne) co nie zaburza jej częstotliwości wibracji między strzałami. Kolejna sprawa to mniejsza waga i zwiększona ergonomia co biorąc pod uwagę, że żołnierz codziennie przy broni musi tachać kupę dodatkowych akcesoriów potrzebnych do wykonywania zadania i ułatwiających walkę (od latarek, wskaźników, celowników pasywnych dziennych i nocnych oraz termowizji po tłumiki dźwięku i granatniki) znacząco wpływa po prostu na komfort korzystania i daje lepszą możliwość dostosowania broni pod każdego strzelca. Edited February 9, 2013 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Ty mie Amadem nie tłumacz co to jest free float :D bo toto akurat ma jedna trzecia emek obecnie. Quote Link to post Share on other sites
H8er Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Ty mie Amadem nie tłumacz co to jest free float :icon_biggrin: bo toto akurat ma jedna trzecia emek obecnie. "Emek" powiadasz? Takie brednie to sobie kolego wypisuj w dziale o AEG, a nie o broni palnej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Wspaniale, a cos na temat? Tzn czym ta konkretnie EMKA różni się od innej krótkiej emki z RYSIAMI? Z tym wpływem lufy pływającej na skupienie w broni tego typu to mocno marketing przy zastosowaniach w jakich się jej używa, bodaj na Strzeleckiej się temat przewijał jak ktoś z klasycznych okładzin przerzucił się na "front" z lufą swobodnie pływającą i... nic :D. Chyba, że chodzi po prostu o wygląd, że jakaś bardziej spoko niż inne to OK, z ciekawości pytam ale taka opcja rzecz jasna też jest sensowna. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Marketing czy nie, nie zmienia to faktu, że SOCOM chciało łoże oferujące free float nawet przy zamontowanym granatniku. Nie ma istotnej rewolucji z mechanicznego punktu widzenia, ale spora różnica jest w ergonomii Może ciężko to zrozumieć komuś, kto z karabinkiem (a raczej repliką) ma do czynienia raz w tygodniu przez kilka godzin, ew. kilka razy do roku dłużej na milsimach, ale waga i ergonomia odgrywa ogromną role dla kogoś, kto musi tachać taki karabinek w full-time job w każdych warunkach. Do tego broń obwieszoną masą akcesoriów, zależnie od etatu i zadania. Poprzednio używane łoże RAS produkcji KAC'a miało po prostu za małą przestrzeń roboczą. Także już samo wydłużenie łoża w Mk18 i M4 RIS II wpływa pozytywnie na wygodę użytkowania karabinka i pewniejszy chwyt. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Czy kombinacja luf 14,5'' i szyn 12'' jest używana w boju czy to wymysł cywilów, którzy chcą sobie złożyć zestaw a'la specjalsi? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts