adisitko Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Witam chcę kupić jedną z nich to "mecz rozstrzygający" którą z nich wybrać obie miałem w ręce jednak chciał bym opinię od kogoś kto ma chociaż 1 z nich (lub miał) . Powiem tylko że rk bardziej mi się podoba zewnętrznie Z góry dzięki za pomoc Link to post Share on other sites
Crusader Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Na forum wyczytać można, że RK ma tylko niewiele gorsze bebechy względem Cym. Natomiast wykonanie zewnętrzne mięcy RK a cymą to niebo a ziemia! Link to post Share on other sites
demel Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 że tak wtrącę, to jak z kolbą w tym RK? Bo w tańszych AK z tą kolbą są problemy, tzn. łamię się. Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 że tak wtrącę, to jak z kolbą w tym RK? Bo w tańszych AK z tą kolbą są problemy, tzn. łamię się. w cymie sie łamie, w bojcu nie. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 W ww. modelu nie powinna się łamać, natomiast wersja bez "s" się łamie. Link to post Share on other sites
Dread Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Jak chcesz odpowiedzi kogoś kto miał obie, to miałem obie i powiem tyle, że Cymy nie polecam przy tym dylemacie. Bojec jest stalowy, cyma z gównilitu, wniosek nasuwa się sam. Bebechy porównywalne, wykonanie Boyi stoi dużo wyżej niż Cyma. Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 co to jest gównofit ? i pytanie nr 2 czy magnes łapie gównofit ? bo akurat akms cymy łapał :) Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 To jest stop znalu, którego nie łapie magnes. Link to post Share on other sites
Dread Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Nie myl gównolitu ze znalem. Znal to stop cynku i aluminium, gównolit to stop cynku, paznokci, kurzu z podłogi, szczurzych kup, słomy ryżowej i aluminium. Ze znalu robi się w miarę dobre repliki, gaźniki silników, zawiasy okien i okucia meblowe i gearboxy. Z gównolitu robi się cymę :) Link to post Share on other sites
RalphPL Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Bez przesady. Cyma ma po po prostu dużo więcej elementów znalowych niż Boyi, które po jakimś czasie zaczynają łapać luzy i ***. Jako użytkownik Cymy 048s, polecam Boyi. Bebechy zawsze można poprawić, zewnątrz już trudniej. w cymie sie łamie, w bojcu nie. Bzdury, nie raz upadłem swoimi 100kg wprost na swoją kolbę i nic jej się nie stało (czego nie można powiedzieć o mnie). To nie jest CM.028. Inna sprawa że kolba ma lekki luz w pozycji rozłożonej, ale dokręcając podstawę da się go w miarę wyeliminować (nadal się rusza ale wymaga siły by to zrobić). Jak już wyżej wspomniałem, obecnie wziąłbym stalowego Boyi. Słownictwo! /LgN Link to post Share on other sites
wONsh Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Bierz boyi'ca. Jest o niebo lepiej wykonany zewnętrznie a i "środkiem" nie odbiega aż tak bardzo od cymoskiego 048 Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 A jak z batką w bojcu ? Da radę ( mam ładowarkę mikroprocesorową ) czy trzeba od razu nową kupić ? Link to post Share on other sites
Dread Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Daje radę. Link to post Share on other sites
Marcin50 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Czy w obu replikach komory hop up są aluminiowe? Link to post Share on other sites
OFF Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Ten dział jest dla nowych użytkowników. Link to post Share on other sites
Recommended Posts