WSputnik Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Witam!Chciałbym kupić m4 ale nie wiem jakie.Upatrzyłem sobie http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_121&products_id=512 jednak nie wiem czy to dobry wybór gdyż nie znam się w ogóle na mkach.Za odpowiedz z góry dziękuję. Link to post Share on other sites
Dziećka Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 ICS to bardzo fajna replika, polecam też G&P i KWA. Wszystkie z nich to solidne repliki i na pewno nie zawiedziesz się :) Link to post Share on other sites
otix96 Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 A ja polecę KWA i G&P. Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Tylko że G&P do 1000zł teraz trudno znależć. Napisz do Specshopu albo Gunfire kiedy będą mieć dostawe KWA. Link to post Share on other sites
WSputnik Posted September 23, 2012 Author Report Share Posted September 23, 2012 A taki od KWA http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1272 lepszy od tego z ISC cz nie? Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 A taki od KWA http://zbrojownia.li...roducts_id=1272 lepszy od tego z ICS cz nie? Tak lepszy. Link to post Share on other sites
Karol93 Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Jak zwykle tylko KWA. Ludzie bez wyobrazni normalnie :D Ja tam bym sie zastanowil nad Evolution airsoft na Twoim miejscu. Sam bede kupowal owe cudo jakos zaniedlugo. Link to post Share on other sites
Dziećka Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Tylko że G&P do 1000zł teraz trudno znależć. A faktycznie, mój błąd :( Link to post Share on other sites
RedViper Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 (edited) Wygląd: Evolution Airsoft. Bebechy: KWA. Edited September 23, 2012 by RedViper Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Jak zwykle tylko KWA. Ludzie bez wyobrazni normalnie :icon_biggrin: Ja tam bym sie zastanowil nad Evolution airsoft na Twoim miejscu. Sam bede kupowal owe cudo jakos zaniedlugo. Jeśli zależy na wykonaniu bierz evolution airsoft jeżeli na bezawaryjności dużej podatności na tunning bierz KWA wybór należy do autora. Link to post Share on other sites
WSputnik Posted September 23, 2012 Author Report Share Posted September 23, 2012 Jeśli zależy na wykonaniu bierz evolution airsoft jeżeli na bezawaryjności dużej podatności na tunning bierz KWA wybór należy do autora. A ty co byś wybrał? Link to post Share on other sites
lego432 Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 (edited) do 1000zł, ale wiesz że musisz batkę z ładowarką jeszcze dokupić?(mowa o KWA) Edited September 23, 2012 by lego432 Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 do 1000zł, ale wiesz że musisz batkę z ładowarką jeszcze dokupić?(mowa o KWA) A do evolution to już nie. @wSputnik Wybrałbym KWA. Link to post Share on other sites
WSputnik Posted September 23, 2012 Author Report Share Posted September 23, 2012 do 1000zł, ale wiesz że musisz batkę z ładowarką jeszcze dokupić?(mowa o KWA) ...i ładowarkę. Link to post Share on other sites
Karol93 Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Ja tam bym bral Evo Air. myliardy fypysy mnie nie ciagna. Do 400 fps mozna Evo stuningowac nie duzym kosztem. No ale to juz tylko moje skromne zdanie. Link to post Share on other sites
WSputnik Posted September 23, 2012 Author Report Share Posted September 23, 2012 A i jeszcze jaką ładowarkę i baterię polecacie? Ja tam bym bral Evo Air. myliardy fypysy mnie nie ciagna. Do 400 fps mozna Evo stuningowac nie duzym kosztem. No ale to juz tylko moje skromne zdanie. A to niby co w nim trzeba wymienić aby mieć te 400fps? Link to post Share on other sites
Karol93 Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 (edited) Ktos tu mial i sie wypowiadal. W dziale o tej replice jest nawet chyba. Mowil ze springa i metalowa prowadnice sprezyny. Mial stabilne 390fps. No i komora King Armsa to duzy plus w strone EA. Baterie Lipo jakies zippy/turnigy 7,4v starczy. Ladowarke jak to wszyscy mowia Imax B6. Ja tam mam niby inna i tansza i nie narzekam. Tez mikroprocesowa. Na hobbykingu za 10$ jest, taka niebieska z wyswietlaczem. Edited September 23, 2012 by Karol93 Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 W KWA żeby osiągnąć 500fps+ wymieniasz tylko sprężynę (na m130 bodajże) i tłok, więc tani tuning. W stoku masz 400fps i zasięg ok. 50m więc jak niezależy ci na super osiągach to zostawiasz w spokoju i jest git. Link to post Share on other sites
Kryhan Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Szczerze polecam ci m4 od KWA, po co ci supermegarealistyczna wizualnie replika jeśli coś w gb może paść ci od używania w stocku. Ja swojego kwaka katuję od 2 lat i śmiga dalej jak w dniu zakupu. Zamontuj na początek zieloną g&g i strzelaj na 0,28 a będziesz zachwycony. A sam kwa wygląda bardzo fajnie. Link to post Share on other sites
l_isek Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Zamontuj na początek zieloną g&g i strzelaj na 0,28 a będziesz zachwycony Gumka stockowa też jest bardzo dobra wystarczy je wyciągnąć i umyć spirytusem. Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Kryhan, nie przesadzaj z wyglądem KWA - jest solidny, ale jakościowo na pewno niezbyt dobry... Komorę zamkową/Upper masz 3 częściowy, a farba złazi miejscami (zaś oznaczenia się zamazują pod palcem ><). Tuningowa bestia - owszem, za to wykonana zewnętrznie niezbyt ciekawie. Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 (edited) Lisek: Nie bez powodu większość ludzi pakuje tam zieloną g&g. Edited September 24, 2012 by Ripx97pl Link to post Share on other sites
Kryhan Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Kapitan, w mojej m4 jakoś nic się nie zmazuje, a farba sama nie odpada, tylko w paru miejscach trochę metal prześwituje. W sumie za takie bebechy jakie ma kwa, brałbym nawet jakby była trędowata :) Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Mam EA i także polecam. Bardzo ładna replika, ba, ładniejsza od G&P, a miałem kilka replik G&P. Bebech typowy dla King Arms'a z fajna komorą i normalnym gb. Fps'y stabilne jak ch***** sytuacja w naszym kraju, a zasięg większy niż można się spodziewać po stockowym M. Prawda jest jednak taka, że jeśli chcesz tuningować replikę, tak, by jej moc niewiele odbiegała od mocy ostrego odpowiednika, bierz KWA. Szkielet GB jest podobny do pancerzy czołgów, nie rozwalisz go bez użycia odpowiedniej broni przeciwpancernej. Tak jak pisał jeden z przedmówców. Gdy zależy Ci na wyglądzie, bierz EA i to w ciemno i po pijaku, jeśli zaś na mocy i możliwościach tunungu, niczym samochodów z Szybkich i Wściekłych, bierz KWA. Link to post Share on other sites
l_isek Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Lisek: Nie bez powodu większość ludzi pakuje tam zieloną g&g. Większośc ludzi pakuje wszędzie zielona G&G nie zastanawiając się dlaczego stockowa nie kręci dobrze, Stokowa gumka w KWA jest upaćkana smarem i wystarczy ję wyczyścić, nawet zaryzykuję twierdząć że jest równie dobra jak zielona G&G Link to post Share on other sites
Recommended Posts