Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK 06 "Jęczy" i nie strzela

Recommended Posts

Witam. Mam problem z repliką RK 06. Kupiłem ją, dzisiaj przyszła paczka, batka naładowana, kulki naładowane no to idę strzelać. Wystrzeliłem ok 50 pocisków, po chwili karabin zaczął dziwnie jęczeć dość głośno, strzeliłem tak kilka razy i w końcu karabin zaczął tylko jęczeć. Podkreślam, że jest to nowy karabin.

Proszę pomóżcie!!!

A próbowałeś z naładowaną baterią? Jeśli tak to reklamuj wadliwy towar. A przede wszystkim nie grzeb, nie kombinuj i nie słuchaj bandy, która obsiadała ten dział...

EDIT - Dread był ciut szybszy.

Można to trochę grzeczniej napisać jednak.

OFF

Edited by OFF

Toć chyba normalne żeby odesłać jak coś nie działa, a dopiero kupione nie?

Tylko oprócz oglądania repliki nie możesz nic zrobić, więc masz dwa wyjścia - albo się będziesz gapił i potem odeślesz, albo na własną rękę rozbierzesz, chyba normalne nie?

A jak już prosisz o poradę, to wolę napisać co winneś zrobić, a nie spamić po raz 10 tak jak inni o 'bateriach'. Bo chyba normalne że jak pytasz o pomoc to nie zakładasz tematu aby Ci ludzie odpisali 'odeślij na gwarancję'.

Na pewno nie będę sam grzebał przy karabinku(chodzi mi o rozkręcanie Gb) Batkę oczywiście ładowałem, obliczyłem ile się powinno ładować, więc batka naładowana. Styropian to to nie jest chyba, że betonowy :icon_razz2: a szkoda bo raczej by karabinkowi nic nie było ale możecie mi wytłumaczyć co ma bateria(uszkodzona)do straszliwego jęku jaki wydaje mój karabin.

Edited by Udineze

Jakiś niedorozwinięty jesteś, czy po prostu nie wyedukowany?

Akumulator g###o ma do repliki, jeden napisał to reszta matołów pisze to samo.

Wiem jedno. Ty jesteś chamski po pierwsze,a po drugie Twojego ślinotoku/słowotoku mogłem do końca nie zrozumieć,więc zamiast się rzucać i pluć to pisz normalnie. No i chyba sam jesteś niewyedukowany .

Akurat akumulator ma coś do repliki. Bez niego sobie nie postrzelasz (w wypadku elektrycznych) ,

Weź coś na uspokojenie lepiej,albo zaparz rumianek.

piszesz, że masz inną batkę, ale z innym wtykiem:

1. kładziesz karabin bez batki na stole

2. kładziesz inną batkę obok

3. łączysz obie wtyczki ze sobą kablem bezz wtyczek (może być zwykły cienki drut, tylko wtedy przewody nie mogą się ze sobą stykać) no i oczywiście nie możesz pomylić +/-

Zazwyczaj jak z gearboxa dochodzą zgrzytające dźwięki to oznacza to, że coś dostało się między zębatki albo właśnie urwało zęby plastikowemu tłokowi. Bateria była ładowana, już to powiedział.

Czy dochodzi w ogóle do strzału czy tylko jest zgrzyyyyt i się zatrzymuje cały cykl?

Wiem jedno. Ty jesteś chamski po pierwsze,a po drugie Twojego ślinotoku/słowotoku mogłem do końca nie zrozumieć,więc zamiast się rzucać i pluć to pisz normalnie. No i chyba sam jesteś niewyedukowany .

Akurat akumulator ma coś do repliki. Bez niego sobie nie postrzelasz (w wypadku elektrycznych) ,

Weź coś na uspokojenie lepiej,albo zaparz rumianek.

Oczywiście, to przez akumulator replika jęczy w środku. >.<

BRAWO !

Wiesz gdyby bateria nie domagała, to naciągnąłby sprężynę po kawałku, po kilku naciśnięciach spustu. Tutaj ewidentnie próbuje i coś jej w tym przeszkadza. I jest to coś dużo bardziej poważnego niż brak mocy. Istnieje możliwość regulacji silnika? Radzę już nie próbować strzelać i jeśli masz możliwość to znajdź kolegę, który jako tako może stwierdzić co się stało. Dziwne jednak by replika prosto z pudełka miała aż taki defekt, jeśli nikogo takiego nie masz pod ręką to lepiej odesłać replikę do przeglądu.

Edited by Fedajkin
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...