Bombel86 Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Prototyp kamizelki zintegrowanej. Mój projekt i wykonanie: Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 (edited) Rozumiem że to prototyp i dokładność odeszła na 2gi plan, ale w wersji finalnej będzie ona troszke dokładniej wykonana? :) Oraz sądze iż zapięcie z tyłu na suwak to zły pomysł, wiadomo jak łatwo sie takie zapięcia psują, rozłączają. Polecam użycie klipsów, moim zdaniem lepsze rozwiązanie. Ogólnie zapowiada sie ciekawie edit: czy to będzie plate carrier, czy tylko kamizelka do przenoszenia oporządzenia? Pozdrawiam Edited July 9, 2007 by scizophrenikz Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Rozumiem że to prototyp i dokładność odeszła na 2gi plan, ale w wersji finalnej będzie ona troszke dokładniej wykonana? :) Tak to tylko prototyp jak narazie.... Oraz sądze iż zapięcie z tyłu na suwak to zły pomysł, wiadomo jak łatwo sie takie zapięcia psują, rozłączają. Polecam użycie klipsów, moim zdaniem lepsze rozwiązanie. Ogólnie zapowiada sie ciekawie Pozdrawiam Zapięcie na suwak jest z przodu. Oprócz zamka pod spodem jest mnóstwo rzepu i na tym kamizelka też się trzyma. Ale pomyślę nad czymś innym zamiast zamka. Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 (edited) Kthulhu czym usztywniłeś kaburę?? Edited July 14, 2007 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 kabura byla usztywniana bardzo charakterystyczna pianka, nawet nie wiem co to dokladnie, wiem, ze w przeciwienstwie do karimaty nawet przy czestym zginaniu nie "wyrabia" sie, pozostajac ciagle rownie sztywna Quote Link to post Share on other sites
nicpon Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Wiatm! Chciałbym zachwalić kamizelke molle uszytą przez Bombla (Tomka) z podkarpacia. Kamizelka uszyta na moje oko idealnie. Nie mam tam nic do czego mógłbym się przyczepić. Uszyta była pod mp5, w sumie 6 ładownic po 1 magu na każdą ładownice. Ładownice z gumkami. Całą reszte widać na zdjęciach. Cena za cały zestaw to jedyne 330zł, wg mnie niewiele biorąc pod uwagę ilość ładownic i jej wykonanie. Zobaczcie sami: POLECAM ! Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 A z jakiego materiału została uszyta? Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Powiem tak :) przeczytałem cały temat i szczęka mi opadła. To co niektórzy z was tworzą to naprawdę majstersztyk. Kamizelki taktyczne, ładownice itd itd. Nie myślałem, że tylu z was potrafi używać igły ;] Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 A z jakiego materiału została uszyta? Ja kupowałem panel udowy, torbę zrzutową i ładownice od Bombelsars'a i wszystko na Cordur'ze Quote Link to post Share on other sites
nicpon Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Ja kupowałem panel udowy, torbę zrzutową i ładownice od Bombelsars'a i wszystko na Cordur'ze dokładnie tak. moja kamizelka oraz cala reszta również w całości została uszyta z cordury. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Nowe dzieło. Plecak z cordury 1000D w maskowaniu DPM. Boczne kieszonki odpiane. Wewnątrz osobna kieszeń na camela. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Bombel, zrób jakieś portfolio, no i zacznij szyć w CB albo TAN! :P Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) Pomyślę....... I jeszcze panele udowe: Edited December 13, 2007 by bombelsars Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 (edited) To ja tez sie moze pochwale: Plate Carrier z pelnym zestawem kieszeni: 4* podwojna CQB na M4, 4*Granat Ręczny, 2*Średnie Cargo, Kieszeń na radio, 2*ładownica pistoletowa, kieszeń na opatrunek. Wszystko 100% Cordura, od spodu siatka bazowa pelniaca funkcje dystansowej (naszyta na cordure), klamry UTX Duraflex. Na dniach zdjecia tego samego Plate Carriera tyle ze w CB (cordura 1000D) a po swietach dodatkowo jeszcze w MC. Edited December 14, 2007 by kthulhu Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 klamry UTX Duraflex.A czy można wiedzieć, gdzie dostać takie klamry, te przekładańce do pasków (potrójne, podwójne), d-ringi, zatrzaski i zamki nieprzemakalne? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Dar-pol, Dariusz Poloński, Zabrze. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 No zamki błyskawiczne, w tym bryzgoszczelne to akurat www.ykk.pl Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Ta.... po ile sztuk? 200? 500? :D Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 A czy można prosić o jakiś konkretny link, bo google na "Dar-pol" itd. znajduje jedynie jakieś firmy budowlane, z systemami rur itp. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 http://www.pf.pl/serwis/%22Dar~Pol%22+Dari...html?nav=09ZV1E - here ya go Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 15, 2007 Author Report Share Posted December 15, 2007 (edited) Ta.... po ile sztuk? 200? 500? :D YKK sprzedaje zamki po min. 25 sztuk, a taśmę po min. 200 metrów, suwaki też, o ile dobrze pamiętam, po min. 200 sztuk. Edited December 15, 2007 by ORKAN_Hubert Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 A ja znalazłem coś takiego http://www.wisport.com.pl/akcesoria.html Quote Link to post Share on other sites
qbon' Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 Ja u nich płaciłem za 1' klamry nexusa z acetalu w oliwce po 3zł za sztukę. Quote Link to post Share on other sites
Px Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 (edited) Chest produkcji chałupniczej 8) -Cordura w DPM, jak się nie myle 1100D -Klamry 25mm NationalMolding - Big Dog -Klamra 1,5" ITW Nexus -Taśmy oczywiscie TechBand 8) -Nici B.Hoogen & Co. - 25/2 Wzorowany na chest'cie BlackHawka, jednak tylko zawdzięcza mu kształt 8) Wszystkie ładownice robiłem leśne do G36 + mała kieszeń na maga do krótkiej lub ładowarkę do kulek, a na granaty dostosowane do rolek po papirze 8) Oraz mała ładowica a'la portfel na pierdoły 8) Kupiłem trochę tych klamer BigDog ponieważ wyglądały dość solidnie, ale na małym mrozie poszły mi w nich dwa zaczepy :) Chyba czas zainwestować z acetal'u 8) Edited December 16, 2007 by Px Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 A ja wam zaprezentuje pokrowiec na hełm własnej roboty link Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts