_Czarny_ Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Odpowiednio je odgiąłem / uformowałem do mojego zakutego łba i nie dociskają mi go za mocno, powiedziałbym ze jest w sam raz :icon_biggrin: Odegnij sobie jedną muszlę od ucha, to go usłyszysz :icon_wink: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Ale ja serio piszę - za każdym razem jak chciałem sobie poprawić muszlę na uchu i oderwałem ją od głowy to następował ogłuszający pisk... :teeth: Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 U mnie tak się dzieje tylko jak zbliżam dłoń do muszli, jest krótki pisk a potem już spoko mogę robić z muszlą co zechcę :teethh: Quote Link to post Share on other sites
muffasaSF Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 (edited) A sprawdzał ktoś te słuchawki Earmor na strzelnicy? Widzę, że instruktor zero ich używa. Ktoś z kolei w komentarzac zapytał go czego używa tego chłamu... to, odpisał, ponieważ producent chce je ulepszyć... Używa ich gościu co na codzień lata w liberatorach lub MSA. I chyba nie są złe... fakt reklama niczego sobie. Ale czy faktycznie na strzelnicę będą cacy??? Edited February 21, 2018 by muffasaSF Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Z ciekawości sprawdziłem, spełniają te same certyfikaty co MSA Supreme. Redukcję mają 22 DB, a MSA ma 25 DB. Czy to zrobi jakąś różnicę to Ci nie powiem. Jest kilka filmików gdzie ludzie ich używali z bronią normalnie. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Nie będą. Temat poruszay na grupach z bronią palną na FB. Najtańsze sensowne ochronniki na strzelnicę to howardy. Tego typu ofkors. Jak ktoś chce zatyczki to są 3M czy też Surefire. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Już tak na sucho na nie patrząc mają dokładnie takie same parametry jak Earmory. Czyli Pasywnie 22 dB i aktywnie 82 dB. Myślę że co opinia to będzie inna, w szczególności że niektórzy to nawet pod MSA zakładają earplugi. Natomiast trafiłem w jednej recenzji że Earmory nie nadają się do strzelnicy zamkniętej, natomiast na otwartej już może być. Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted July 14, 2018 Report Share Posted July 14, 2018 Witam serdecznie, Panowie mam pytanie do użytkowników przycisków PTT od Earmor - będą one działały z oryginalnymi Peltor Comtac (akurat wersja IV ale to bez znaczenia)? Na razie śmigam z chińskim ptt, które o dziwo działa jednak słabo mnie słychać z racji braku przedwzmacniacza. Zastanawiam się nad kupnem ptt od Earmor bo może będzie to śmigało jak należy. Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted September 9, 2018 Report Share Posted September 9, 2018 Nie będzie działać zupełnie nadawanie. Earmory nie trzymają standardu. Testowane na comtac'ach xpi Quote Link to post Share on other sites
Manfred Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 Helow. Mam takie pytanie (szukajka na słowo samol* nie znalazła): czy słuchawki aktywne, zwłaszcza te lepsze typu comtac czy sordin, dadzą radę w samolocie, jako zamiennik "cywilnych" ANC typu Bose QuietComfort czy Sony WH1000X2/3 Thx from the mountain. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 Obawiam się że nie, te słuchawki które opisałeś służą do słuchania muzyki / filmów itp, mają ładnej jakości dźwięk. W Ochronnych dźwięki usłyszysz ale super ładny to on nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Manfred Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 No właśnie tego się obawiałem. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 Najlepiej określę to tak, nabyłem MSA Supreme X, mają gorszą jakość dźwięku od moich Pioneerów za 100 pln ;) Quote Link to post Share on other sites
Manfred Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 To chyba najlepsza odpowiedź :D Z tym że może uściślę, słuchanie muzyki mnie nie interesuje, raczej chodzi mi o zniwelowanie buczenia samolotowego silnika ... no spać się nie da :D Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 No co ja poradzę, nie do tego zostały stworzone ;) Buczenie ? To jest wibrujący dźwięk ? Quote Link to post Share on other sites
Manfred Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 Stały Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted December 14, 2018 Report Share Posted December 14, 2018 Mi chodzi czy to jest dźwięk który oprócz słyszenia czujesz poprzez wibracje. Quote Link to post Share on other sites
Manfred Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 Aaaa, nie nie. Sam dźwięk. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 Kurde, jeśli nie poprzez wibrację to dowolne słuchawki które porządnie izolują dałyby radę. Jak masz dostęp do pasywnych nawet to potestuj ;) Quote Link to post Share on other sites
czerwony1992 Posted January 7, 2020 Report Share Posted January 7, 2020 Witam, przepraszam za odkopanie tematu, szukam zagłuchów które wejdą pod HA-03 - (polski Mich2000) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 Pod "prawdziwego" ACH wchodziły wszystkie podcięte słuchawki - czyli podstawa podstaw w postaci Comtac i Sordin ;) Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted February 21, 2020 Report Share Posted February 21, 2020 (edited) Siema, mam słuchawki Liberator III w wersji nakarkowej i problem jest taki, że się system zwyczajnie zestarzał. Wie ktoś może czy i gdzie można złapać zamiennik? Najchętniej wymieniłbym wszystko, bo drut trzymający słuchawki też się odkształcił i wypada ze swojego miejsca... Może ktoś się zajmuje tym, albo jest jakiś serwis? EDIT: Ok, części zamiennych nie ma. Przynajmniej jeśli chodzi o Sorodiny, a te wyglądają bliźniaczo jak Liberatory. Zostaje zlecić komuś uszycie tego materiału i wymyślić jak sobie poradzić z tym wypadającym drutem... Bo wymiana też nie wchodzi w grę bez rozkręcania elektroniki. Edited February 21, 2020 by Alcarin Quote Link to post Share on other sites
czerwony1992 Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Panowie niestety jestem idiota jeśli chodzi o elektryke/elektronikę- czy ktoś zajmuje się tutaj naprawa chińskich comtac-ow ? Generalnie mam baofenga uv5r + chińska kopię comtac-ow 2 - używane- same słuchawki i wzmacnianie dźwięku działa jednak nie wiem dlaczego - nie słyszę tego co ktoś nadaje ani sam nie mogę niczego nadać, jeśli ktoś taki jest na forum dajcie znać- z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 20, 2020 Report Share Posted June 20, 2020 Zgłoś się do: https://m.facebook.com/SegerAirsoftService/?tsid=0.4426474230473987&source=result Quote Link to post Share on other sites
tehTK Posted June 25, 2020 Report Share Posted June 25, 2020 Odkopie trochę Temat, Howard Leight Impact Sport ( HLIS ) Zastanawiam się nad nimi, i chciałbym do nich dołożyć własnie mikrofon. Widziałem tu w temacie ze ZTEA Cobra pasują idealnie. Tylko nie mogę znaleźć żadnego przycisku PTT który by pasował. Ja potrzebuje wejście Kenwood i do HLIS potrzebny jest AUX. Ale wszystkie PTT maja wyjścia na Military. Sa jakieś przejściówki na AUX lub ma ktoś może jakiś PTT który działa z takim zestawem ? Wiem ze można lutować ale nie wiem czy mam do tego cierpliwość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts