Tomekwro Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 (edited) Witam, pytanie jak w temacie, odrazu mówię, że zrobilem specalnie dla kolegi, ponieważ ja biegam z G&G ale dla niego to za "duży" wydatek :icon_smile: Jeśli ktoś testował te kulki, to czy mógłby sie podzielic wiedza, sam biegalem z gunfire ale z PJ nigdy nie mialem styku wiec nie chce mu bredzic czegos :icon_smile: *Edit używa on stockowej cm 028 Edited November 1, 2012 by Tomekwro Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Z dwojga złego wybrałbym raczej P&J. A najlepiej to: http://gunfire.pl/product-pol-1152197419-Kulki-Perfect-BB-0-25g-3000szt.html Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152193714-G-G-0-25g-1kg-pack-BB.html ja tam bym wolał za te 5zł więcej mieć 1000 kulek więcej ;) Quote Link to post Share on other sites
Tomekwro Posted November 1, 2012 Author Report Share Posted November 1, 2012 (edited) Ehh... wlasnie sie pokazał na skypie, i się upiera, że jesli ma stockową lufę to na co mu "super" kulki ._. Widac, że GG odpadają, a odemnie tez nie chce odkupic a chce mu troche sprzedac :icon_biggrin: Coś się uparł nie wiem na co... Ewentualnie oprócz GFC czy PJ jakie są lepsze kulki w podobnym przedziale cenowym ? ** Zachwile mu powiem, żeby se kupil kulki z odpustu których ciągle używa :D Edited November 1, 2012 by Tomekwro Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Madbull,na GF droższe o parę zł. Jak nie chce to nie,kup mu to czego używa. Nie ma co na siłę "nawracać" kogoś. Jego replika,jego zmartwienie. Quote Link to post Share on other sites
Tomekwro Posted November 1, 2012 Author Report Share Posted November 1, 2012 Dobra, pogadam z nim :) Panie OFF temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Ewentualnie Headshoty z allegro, 35 zł za paczkę z wliczoną przesyłką. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Ostatnio spotkałem się z zacinką P&J w stockowej lufie cymy 028... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Przynajmniej opuściły magazynek... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152193714-G-G-0-25g-1kg-pack-BB.html lub http://gunfire.pl/product-pol-1152193243-Kulki-MadBull-Precision-Grade-0-25g-4000-szt-.html, w ostateczności http://gunfire.pl/product-pol-1152197429-Kulki-Guarder-0-25g-2500-szt-.html. Uważam, że lepiej dopłacić kilka PLN do dobrych kulek, niż ryzykować uszkodzenie gumki, lufy, magazynka. Quote Link to post Share on other sites
henno Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) Używam Gunfire Rockets już mija u mnie rok żadnych problemów nie miałem, a używam lufę 6,03mm SRC A co do tych Guarder to miałem na 6,02mm nie pamiętam marki lufy ,ale miałem zacięcie dlatego nie polecam. Ale jak masz 6,04 do 6,03mm to kulki Gunfire Rockets ci starcza, ale jak masz poniżej 6,02 to już kulki G&G markowe. http://gunfire.pl/pr...2500-szt-.html. Edited November 2, 2012 by henno Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Na stockowej precce G&G 6.04 strzelam z P&J'tow i zacinki nigdy nie doswiadczylem. A w stockowych Cymach i Boyi'u wale tymi kulasami od 2.5 roku w duzych ilosci i rowniez nigdy nie bylo z nimi problemu. Tanie i dobre :) Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Polecam GF mi ładnie podawały w AkB 0 zacinek a wystrzeliłem 4tyś. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Mi GF cięły się na potęgę w hi - capach i stockowych lufach. Skupienie beznadziejne. Absolutnie nie polecam. Co do P&J, dużo lepiej latały niż GF (czyli ujdzie), czasem zacinały się w hi - capach i stockowych lufach. G&G latają pięknie i na kilkanaście tysięcy kulek wystrzelonych zero zacinek. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Moje doświadczenie z P&J: - Czarne, 0.36g bodajże, nie dam głowy uciąć; - CM 048 z lufą Madbulla 455mm, gumka Systema Energy; - Skupienie zdecydowanie gorsze niż w G&G, delikatnie mniejszy zasięg, zdarzają się losowe strzały; - Brak zacinek, zarówno na hi-capie Cymy jak i mid-capach MAG (we wszystkich); - Doświadczenie z lutego zeszłego roku. Moje główne doświadczenia z Gunfire "Rawkets": 1. Partia testowa 0.25g, chyba jedna z pierwszych serii, wiosna zeszłego roku: - CM 048 z lufą Madbulla 455mm, gumka Systema Energy; - Kulka przeskakuje kulkę w 3 mid-capach MAG - zablokowane magazynki, kulki dostają się pod podajnik kulekl; - Nagminne zacinki w hi-capie Cymy; - Jeżeli udało mi się ją wystrzelić to kulka bynajmniej nie leciała tam, gdzie mierzyłem. 2. Partia zwyczajna 0.23g, wiosna zeszłego roku: - Ten sam obiekt testów; - Te same problemy z tym, że odmawiały posłuszeństwa przy ładowaniu szybkoładowarką. Przegięcie pały. 3. Partia zwyczajna 0.25g, Borneo tegoroczne: - CM 048 z lufą JBU 6.01 455mm, nowa gumka Systema Energy, zestaw cylindra i tłoka wraz z dyszą - SHS; - Pożyczony hi-cap, nieznanej firmy; - Zasięg 15-20m, rozrzut co najmniej 3 metry, po okręgu... Momentami jeszcze się zdarzały pożyczenia kulek "Rawkets" w ilości na jeden czy dwa mid-capy. Ani razu nie zdołałem wystrzelić chociażby jednej kulki. Przy czym napisałem krótki pościk na fejsie gunfire'a z prośbą o polepszenie kulek, po czym zostałem zbesztany przez dwóch użytkowników, że nie podałem żadnych dowodów w postaci filmu, oboje z emblemacikiem GF w zdjęciu profilowym, oboje nie byli pracownikami GF :). Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 SirHawk, moja przygoda z GR byla podobna do Twojej. Kulki sie ciely w stockowych lufach, magach i lataly jak szmaty na 15m. Totalny badziew. Jesli komus to strzela, to ma farta. Ogolnie szczerze odradzam. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Kolegów "szpecjalistów" piszących o lufach SRC, JBU i innych tego typu, jako o preckach proszę o niewprowadzanie nowicjuszy w błąd. Te lufy nie mają nic wspólnego z precyzją, a ew. dobre egzemplarze to czysty przypadek. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Nie napisałem nigdzie, że JBU czy Madbull to lufy precyzyjne, "szpecjalisto". Z tego, co czytam, jest jedynie wzmianka o lufie G&G jako o lufie precyzyjnej. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Widocznie źle odczytałem Twoje intencje. Mea culpa. Quote Link to post Share on other sites
henno Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 EE np mój kolega posiada lufę Guarder 6.02 lub 6.03mm i nie mam problem z strzelaniem z Gunfire Rockets, a naprawdę duży strzela z nich. Kolega SirHawk powinni wyczyszczyc sobie lufę i zmienić gumka jak masz problem z kulkami. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Ktoś sugeruje, żem kapusta? Quote Link to post Share on other sites
henno Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Wiadomości do kolegi Tomekwro Jak używa stockowe cm 028 bez żadnego tuning i itp to niech spróbuje Gunfire Rockets, i powinny być zadowolony. Bo już używam od 7 miesięcy tej nowej seria i jestem zadowolony bo osobiście posiadam zaznaczam stockowa cyma 0,45a. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 oszczędzanie na kulkach to idiotyzm. różnica między G&G a PJ czy GFC jest widoczna gołym okiem i jest ot najtańszy "tuning". Quote Link to post Share on other sites
Tomekwro Posted November 2, 2012 Author Report Share Posted November 2, 2012 Za tydzien w sobote mamy większą strzelankę :) Zamówimy PJ'y, żeby zobaczyc, zrobimy takie testy na jego stockowej cm 028 Sypne mu trochę GG 0.25 - postrzelamy, zobaczymy Sypniemy GFC 0.2 (troche mi zostało) - tak samo jak wyżej Sypniemy zakupionych PJ 0.25 i strzelimy Kartka A3 ustawimy na 40metrów (moze mniej, zobaczy sie) i druknie sie tarcze i zobaczymy skupienie poszczególnych kulek. Więc 10.11 Spróbuję odświeżyc temat i powiem co i jak :) I tak wiem, że GG wyjdzie najlepiej nawet jeśli strzela się stockiem :) Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) Jak mu tak żal kasy na kulki to niech szarpnie się na G&G, ale niech strzela singlem albo w porywach szaleństwa bardzo krótkimi seriami... ;-) Edited November 2, 2012 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts