RedViper Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Witam, posiadam Berettę M92 Vertec od KJW. Mam do niej dwa magi, jeden stockowy, drugi dokupiony, również KJW. Po ostatnim spotkaniu, próbując nabić magazynki gazem lekko się zdziwiłem bo gaz zaczął uciekać, ale nawet nie jakoś normanie, przez zawory czy coś, ale przy łączeniu stopki z resztą magazynka, w obydwu egzemplarzach. Pistolet nie był upuszczony ani rzucony o ziemię. Da się to jakoś samemu ogarnąć domowymi sposobami czy trzeba na serwis oddać? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Wybić piny. Wyciągnąć stopkę. Pod prostokątną uszczelkę podłożyć kilka warstw taśmy teflonowej. Tylko nie za dużo, bo nie wejdzie z powrotem! Całość złożyć i dokładnie wbić piny tak, aby siedziały idealnie równo z obu stron. Testowane z powodzeniem na magach do beretki Bella, HFC i Sig Sauera KJW (który to mag ma budowę bardzo podobną). Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 A ja z kolei od siebie polecę zaklejenie kropelką łączenia pomiędzy stopką,a magazynkiem.Prserabiałem w swojej beretce wszystkie sposoby i ten okazał się najskuteczniejszym.Zero nieszczelności. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 ja mam podobny problem właśnie z Sigiem p226 od KJW, mianowicie z oryginalnego magazynka gaz nawet nie ucieka.. przelatuje przez niego jak wiedza przez gimbusa. słowem: w ogóle go nie trzyma. gaz ulatnia się prawdopodobnie przy stopce, ale trudno mi to zmierzyć, więc zakładam też zawór na górze... Poza tym, inny magazynek (tym razem ACM) ma tą samą przypadłość, co w głównm temacie wątku, tzn. gaz powoli z pięknym sykiem ucieka przez stopkę. God what should I do?! Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Próbowałeś tego, co napisałem? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Z teflonem to różnie bywa. Zaklejanie kropelką- nie skomentuję. Rozmontuj, popraw i nasmaruj uszczelkę, wyczyść, zmontuj. Co do maga od SIGa- w magach do SIGów KJW często zdycha górny zawór, częściej niż łączenie denka z korpusem. Sprawdź go. Aha, i jeszcze do pierwszego posta. Właśnie najczęściej nie zdychają zawory tylko denka :D. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Sprawiające problem uszczelki zamoczyć na noc w olejku silikonowym. Na drugi dzień złożyć wszystko do kupy i powinno hulać. Bez teflonu czy innych kropelek. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Git git ale po grzyba na noc? :D Nasiąkną czy jak niby? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Ano nasiąkną :smile: Patent z filmiku poniżej, żeby nie było że jakiś mój wymysł - najważniejsze, że działa :wink: http://www.youtube.com/watch?v=VleqmHU-HzE Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Znaczy ja nie wątpię, że działa ale jak tą uszczelkę zamoczysz w smarze na sekundę to efekt będzie ten sam :D. Guma nie nasiąka smarem, nie jest "gąbczasta". Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Na chłopski rozum pewnie masz rację :smile: Przy okazji następnego grzebania w magach spróbuję opcji ekspresowej :wink: EDIT: poszperałem trochę, guma jednak nasiąka - w przypadku wody do 1mm w głąb / rok :icon_biggrin: Ale ponieważ nikt nie będzie zamaczał uszczelki na kilka miesięcy, możemy uznać że nasiąkanie nie występuje :wink: Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Miałem to samo, teflon nie pomagał, kupiłem czarny silikon K2 i jak ręką odjął. A gdzie przecieka to chyba nie problem namierzyć. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Znaczy ogólnie zaklejanie jest złym pomysłem, obojętne czy kropelką czy sylikonem (chyba, że miałeś na myśli smar/olejek sylikonowy) ponieważ póki szczelne to fajnie ale jak się rozszczelni to mamy masę skrobania i czyszczenia o ile w ogóle uda się rozmontować. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Próbowałem w m9 od WE dawać teflon, na wierzch, pod spód uszczelki o maga i jakoś zawsze ciekło, mało lub dużo, nieraz trzymał a wystarczyło przekręcić na bok i w wodzie widać bąbelki. Zdenerwowałem się i zalepiłem maga na sylikon silnikowy, na wieki wieków trzyma, w razie potrzeby można rozerwać sylikon i magazynek da się otworzyć. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Znaczy ogólnie zaklejanie jest złym pomysłem, obojętne czy kropelką czy sylikonem (chyba, że miałeś na myśli smar/olejek sylikonowy) ponieważ póki szczelne to fajnie ale jak się rozszczelni to mamy masę skrobania i czyszczenia o ile w ogóle uda się rozmontować. Wiem ale niestety wszystkie inne znane metody zawodziły a próbowałem po kilka razy. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Mialem SIG-a P226 od KJW i ten sam problem a potem M9A1 i to samo. Moj sposob polegal na podlozeniu pod orginalna uszczelke drugiej wykonanej z obcietego plca od gumowej rekawiczki jednorazowej (plec obciety z obu stron). U mnie patent dzialal w kilku magazynkach na GG. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Smar silikonowy ( nie olejek) również pomaga. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Magazynek KJW uszczelniłem taśmą izolacyjną, którą przykryłem oryginalna uszczelką. Przeczysciłem całość i bangla ;) Magazynek od ACM rozłożyłem, wyczyściłem, popsikałem, mocno dokręciłem stopkę i też nie przepuszcza. Dzięki za rady ;) Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Podgrzeje kotleta... W razie co, ta uszczelka przy stopce, to zwykły oring R09/R10 - oba dobrze uszczelniają, większy ciężko wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Ogólnie, ja zwykle nie bawie się w jakieś teflony itp, tylko jak coś to właśnie wkładam nowego, zwykłego oringa, smaruje go olejkiem żeby nie wysechł i jeszcze nigdy po tym nic mi nie przeciekało. Szczególnie w przypadku magów pistoletowych nie ma problemu z dokupieniem oringa w ich miejsce. Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Miast taśmą teflonową, można również uszczelnić prezerwatywą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts