rumak Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Witam, czy spotkaliście się już z czymś takim? Czy jest jakiś klej, którym można by to z powrotem porządnie przykleić? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Witaj. W starej Mce A&K przykleiłem to Super Glue i trzyma póki co bez żadnego problemu. Może kto inny zna lepsze i mądrzejsze rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Jedynie co to użyj kleju który daje bardziej elastyczne połączenie . Ja przyklejam na butapren. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Butapren się nie nadaje do takich rzeczy, Kropelka też nie bo za szybko wiąże. Przejdę się do Casto i poszukam jakiegoś kleju guma-metal. A czym odtłuścić amortyzator? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 spirytem, rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym, benzyna. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 I nie wyżre to gumy? A płyn do naczyń + ciepła woda?;> Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Ja używam kleju do dętek i daje rade. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Miałem to samo. Gume i głowicę odtłuściłem rozpuszczalnikiem czy czymś takim, a przykleiłem na sylikon. Działa. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 I nie wyżre to gumy? A płyn do naczyń + ciepła woda?;> Nie wyżre, spokojnie. płyn do naczyń jest za tłusty. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Kupiłem klej guma-metal z Dragona, zobaczymy czy da radę;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Czyli de facto butapren. Owszem, nadaje się. Tylko trzeba go używać zgodnie z instrukcją. Wtedy okazuje się zadziwiająco mocny. Ciepła woda z płynem do garów jak najbardziej działa ale z powodów praktycznych wole benzynę ekstrakcyjną. Szybciej schnie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Czy do odtłuszczenia nie lepszy od benzyny, jest spirytus :icon_question: Edited November 7, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Nie. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 Zgodnie z instrukcją? Tzn.? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Tzn wewnątrz lub tez na opakowaniu znajduje się szereg takich literek, szukaj wzrokiem kluczowych słów jak np "sposób użycia" lub "instrukcja uzycia". Następnie należy postępować zgodnie z zawartymi tam wskazówkami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts