mikadorus Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 (edited) To, że wymieniają to nie oznacza, że zrobią to dobrze. Edited November 21, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Wczoraj byłem na chrono. Przypomnę kolegom, iż w stoku wymieniłem wyłącznie sprężynę na M170. Chrono "kręciło się" wokół 575. Majster mówi, że po założeniu gumki hu (King Arms - fiolet-róz) mam stabilne 607-605 Idę odbierać. Gumka taka: http://taktyczny.com/gumki-hop-up-pl/gumka-hu-purpurowa-80-d-king-arms.html Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Oczywiście, że lepiej jest złożyć samemu bo nie dość że się czegoś nauczę to jeszcze ew. awarie będę potrafił łatwiej naprawić, ale jak na razie naprawiałem tylko zepsutego AGMa 003 kolegi (naprawiłem), więc doświadczenie mam prawie zerowe i na pewno nie zrobiłbym tego tak dobrze jak sklep, a w końcu zależy mi na jakości. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Wczoraj byłem na chrono. Przypomnę kolegom, iż w stoku wymieniłem wyłącznie sprężynę na M170. Chrono "kręciło się" wokół 575. Majster mówi, że po założeniu gumki hu (King Arms - fiolet-róz) mam stabilne 607-605 Idę odbierać. Gumka taka: http://taktyczny.com...-king-arms.html To biednie bo ja mam na M160 CORE 610fps :D. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Jeszcze jedno: Nie mam chrono. Czy będę w stanie ustawić fps na odpowiadający mi poziom bez chrono? Nie chciałbym nikogo skrzywdzić ustawiając na 900 a myśląc że mam 600 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Teoretycznie tak, praktycznie będzie ciężko bez częstego dostępu do chrono. Wszystko jest dobrze dopóki replika będzie szczelna i powtarzalna. Aby tak było trzeba ją co jakiś czas sprawdzać na chrono. Więc przynajmniej raz na jakiś czas takie urządzenie jest niezbędne. Chrono to ok. 200zł warto kupić i nie kwękać, bo bez niego nie wiesz czy dobrze wszystko poskładałeś, a w karabinach wyborowych mały rozrzut fps to podstawa. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Akurat składać mi będzie raczej sklep bo ja się na tym kompletnie nie znam, ale może rzeczywiście warto mieć chrono. Nie wiedziałem że są takie po 200zł, natańsze jakie widziałem był po 300, ale widocznie za mało szukałem. Może są nawet jakieś używane w komisie, zaraz sprawdzę Gdzie ty widziałeś chrono za 2 stówy? Bo patrzyłem już na Gunfire, Taiwangunie, Militariach i Tanichmilitariach i wszędzie są po 300. Swoją drogą, czy różnią się chronografy za 200-300zł od tych za np. 600-1000? Po prostu dokładniejsze wyniki? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Bier te http://www.taniemilitaria.pl/chronograf-dch-330-p-3459.html#.VG-Dt_mG-y8. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 No to przyznam że faktycznie za mniej niż 1500zł snajpy się nie skombinuje - podstawa kosztuje co prawda tylko tysiaka ale policzyłem, że na tuning wydam jeszcze co najmniej 200zł, na lunetę i montaż 50-300 (zależnie czy kupię tylko montaż czy też nową lunetę) a na bipoda 60-200 (zależnie czy kupię nowy czy używany), co daje mniej-więcej 1500zł. Jesteście pewni, że CO2 pozwoli uzyskać fps'y rzędu 600-700, czy może tylko HP zapewnia taką moc? W sumie to nie wiem czemu CO2 miałby nie dać rady ale wolę się upewnić. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Wejdź po ludzku na stronę Mancrafta, tam jest wszystko opisane Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Kup chrono od radka a nie ten chiśńki wytwór, dobre bo polskie a nie wspierasz skośnookich. Elektryczny jak potrzebujesz gratów do mancrafta itp do napisz mi na pw bo mam trochę gratów do sprzedaży. Co do mocy jeden pies co użyjesz czy to co2 czy hp. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Gloomer - ty też po za sprężyną masz stock? :) Przenoszę się na SWD oficjalny ok A&K - więcej tam się kręci ludzi a potrzebuję konsultacji pilnie, bo nie jest dobrze... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Gloomer - ty też po za sprężyną masz stock? :icon_smile: No nie :D. Mam komorę, gumkę i lufę zmienioną. Ale przy twojej konfiguracji powinieneś troszeczkę więcej fpsów mieć. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Właśnie. Czytaj dalej na A&K - po sąsiedztwu. Może coś doradzisz... Quote Link to post Share on other sites
nipto Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Szybkie pytanie. Chciałem kupić SWD od A&K by zamontować w nim konwersje Mancrafta. Trafiła się okazja na model od GFC i zastanawiam się, czy będzie to pasowało. Na zdjęciach widziałem kilka różnic stąd pytanie :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
nipto Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Będzie pasować. Bardzo dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Dla pewności zmień też komorę na czeską i lekko ją spiłuj. Ale to już gdzieś było opisywane. Po prostu stockowa komora jest ciasna i różnie reaguje na głowice cylindra. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 ^ W dodatku niech Cię ręka Boska broni przed kupnem PPs'a zamiast czeskiej. Quote Link to post Share on other sites
JayG Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Mam pytanie jakie szyny ris będą pasować do tejże repliki ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Mam pytanie jakie szyny ris będą pasować do tejże repliki ? Żodne seryjnie produkowane. W sensie nie ma przewidzianych szyn picatinny pod swd. Samemu można oczywiście coś dorwać i na bezczelnego przykręcić w dowolnym miejscu... tylko po co? Quote Link to post Share on other sites
Qadd Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Czy to normalne, że zamiast śruby mocującej zespół spustowy, mam jakiś taki bolec? Jak w takim przypadku zdemontować zespół spustowy? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 W SWDSie jest skręcany pin. W SWD jest po prostu pin, który wybijasz! Quote Link to post Share on other sites
Qadd Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Okej, nie chciałem robić nic na siłę, dlatego wolałem najpierw spytać :) Mam go wybić na stronę wystającą, czy na tą po której nie wystaje? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Zadanie z logiki: Element z jednej strony ma większą średnicę, niż z drugiej. Czy uda się przecisnąć go wpychając część o większej średnicy przez otwór o mniejszej średnicy? Uwaga: Mimo, że jest to replika sprzętu sowieckiego nie wolno w tym celu używać 5kg młotka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts