joe86 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Nie ma się co unosić z tego co wiem replikę robią w chinach więc raczej nie pracujesz przy jej linii produkcyjnej ;) Trochę niefajnie że już druga osoba zarzuca mi jak i innym brak umiejętności manualnych i ogólnie debilizm. Skoro kupuję nowy sprzęt to nie powinien on przy pierwszej serii się zacinać, jakoś trochę droższe WE jak i testowane przeze mnie JG i Cyma ani razu nie zawiodły. Skoro to taka idealna kopia Aresa to czemu jest o połowę tańszy ? Oszczędzili na precyzyjnej obróbce części i to się mści. Jako osoba która posiadała ten model i wbrew sugestiom ma także zdolności manualne choćby powiązane z niezbyt humanistycznym wykształceniem mogę sobie pozwolić na ocenę tej repliki i wytknięcie jej niedoskonałości ku przestrodze przyszłych użytkowników. To nie jest zły karabinek ale zbyt ryzykowny dla kogoś kto szuka karabinka do strzelania a nie rozkręcania. Tak więc zamiast obrażać innych pozwólmy sobie nawzajem przedstawić własną opinię nawet jeśli uważamy że druga osoba się myli tak jak ja uważam za debilną obecną modę na używane wieśwageny :D Quote Link to post Share on other sites
beret_ Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Ale mam drobny problem z regulacją hop up. Za mocno kręci kulki, nawet na najmniejszym ustawieniu lecą do góry. Zamierzam zmienić na jakąś markową, może coś to da. Zmień dystanser w hop-up na taki o mniejszej średnicy, i bedzie git... Zakupiłem giete bo wydawała mi się najbardziej uniwersalną konstrukcją. W budynku idealna . Do lasu była za słaba w porównaniu do kałacha od boyi czy cymki (410-430 fps) wiec wsadziłem sprężyne guardner m 120 i precke systemy 247mm za 200zł . Mam podobne osiągi za prawie 700 zł, pewnie w tej cenie jest coś lepszego z giet. . Wypstrykałem z 35000 kulek na tym i bebechy całe. Kulki G&G 0.25. Ja polecam sprzęt Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Do gunfire doszło 45 sztuk teraz na D-Day można dostać za niecałe 400 zł Quote Link to post Share on other sites
Foster_PL Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 No właśnie, na Gunfire też jest promocja - 398,28zł http://gunfire.pl/product-pol-1152199142-Replika-karabinu-szturmowego-G-001-EBB.html Quote Link to post Share on other sites
Mel0n Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Witam posiadam replikę opisywaną w tym temacie, i od dłuższego czasu nosze się z zamiarem wymiany kabli. I tu rodzi się pytanie - czy wykorzystanie w mechanizmie spustowym mikroprzełącznika (tej kostki) jest równoznaczne z tym, że replika posiada ukłąd MOSFET? Z góry dziękuje za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Kupił ktoś może z taiwanguna gniazdo magazynków bo cena interesująca :) http://www.taiwangun.com/adapter-magazynkow-od-m4-do-g36 Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 Siemka! Próbował ktoś wsadzać na tą gietę front od g36k z JG? Czy taka operacja ma szansę powodzenia ?? I jak wchodzą adaptery od m4 innych firm?? Quote Link to post Share on other sites
tomjar Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 Siemanko. Dzisija dosżła do mnie ta replika. I po seri z Auto zacinka, nie chce wogole ruszyć, Co moze być nie tak. Słychać tylko jak silniczek działa przy nacisnieciu spustu. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 Akumulator naładuj. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 Czy Wy wszyscy kupowaliście repliki na Gunfire? Moim zdaniem sprzedają często wadliwe repliki, bo potrafią olać przegląd w przypadku niektórych tańszych modeli. Kupiłem, i dostałem replikę z wadliwa komora HU :] Potwierdzam to jest golden Eagle(taki napis widnieje na akumulatorze dodanym do repliki). Ogólnie pierwsze wrażenia wyglądu bardzo fajne poza chwiejącą się prowadnicą kolby wszystko ok(kwestia dokręcenia) Nie miałem okazji przestrzelać ale obawiam się że może być problem z podawaniem kulek przez tą komorę. Wysłałem fotki do GFC i będę reklamował :] Brawo dla sklepu za rzetelny przegląd zerowy :icon_biggrin:! Dodatkowo replika mojego brata - zero jakichkolwiek papierów z chronowania itp. Quote Link to post Share on other sites
tomjar Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 SirHawk właśnie ładuje. Ale był też potem problem z podawaniem kulek, strzeliło jedną kulką a reszta wylatywała po wyciągnięciu magazynka.... Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Tomjar czy na semi też jest taki dźwięk i słychać to przez cały czas? Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Sprawa z magami i adapterem. Dzisiaj na strzelance wziąłem i przymierzyłem adapter od Battleaxa oraz nonejmowe magi m4 mid capy. Działało i hulało pięknie. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 A mógłbyś podrzucić przykładowe zdjęcie maga jakiego używałeś ? Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Mówiłem, że to są magi od znajomego, a on twierdzi, że to jakieś nonejmy (bez nazwy dla nie kumatych), albo jakieś chinole typu Boyi/PJ itp. Tak czy siak pasowało i działało. Edited June 16, 2013 by laqum Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 A gibało się coś czy raczej nie ? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Kupiłem tą batke. Działa dobrze. http://gunfire.pl/product-pol-1152198566-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-7-4V-20C.html Trzeba się tylko nieźle namęczyć z upychaniem. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 Wczoraj doszły do mnie te magazynki http://gunfire.pl/product-pol-1152194528-Magazynek-Mid-Cap-do-replik-typu-G36.html. Podają bardzo dobrze. Lepiej od hi-capa . Seria żadnych problemów. Mają bardzo mały luz przód tył. Żeby dobrze siedziały trzeba je docisnąć. Magazynki podają gunfire rockets bez problemów Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Czy ktoś miał problem zacinki kulek w komorze hop-up w trybie auto? W sensie kulka nie zatrzymuje się przed dystanserem tylko dużo wcześniej przed gumką i trzeba rozbierać ten element od wejścia magazynka i przepychać dalej. Na semi idzie bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Tak prawdopodobnie jest za słaba sprężyna w hi-cap Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Niewątpliwie , ale mi to się zdarzyło po wymianie dyszy w gearboxie na metalową deepfire Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 A mi akurat po wymianie zębatek na gwarancji więc... Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 A co się stało z zębatkami? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Posypały się po 500 kulkach poszło na gwarancję i wróciło po 800-1000 posypały się znów i zawiozłem do serwisanta prywatnie zrobił mi włożył inne zębatki i działa ale teraz znów padł tłok. Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 hmmm właśnie bo ja chyba zmieniam zębatki na te od cymy albo jakieś shs Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts