bojopz Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Witam mam dylemat. Która broń lepsza z tych dwóch. Niby te same częsći i osiągi tylko że rk-02 dłuższa lufa co daje zasięg i jakoś tak bardziej wizualnie mi się podoba ;) http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-02-full-metal-boyi.html http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Nie daje zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
bojopz Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Nie daje zasięgu. mam na myśli przy dalszym tuningu bo chce wstawić w przyszłości między innym zieloną gumke HP od G&G albo systeme energy, lufę precyzyjną 6.02 itp. Więc myśle w kategoriach na przyszłość że dłuża lufa w rk-02 tymbardziej precyzyjna da lepszy zasięg i celność niż precyzyjna która będzie krótsza w rk-01w Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Wielkiej różnicy nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Bierz to co ci się podoba :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 dłuża lufa w rk-02 tymbardziej precyzyjna da lepszy zasięg i celność niż precyzyjna która będzie krótsza w rk-01w Dłuższa lufa nie daje większej celności. Liczy się jakość wykonania i złożenia układu, a nie długość. Obie repliki reprezentują ten sam poziom, bierz to, co uważasz za ładniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Nifus Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Kontynuując temat (po 3 latach) mam pytanie. Czy nowsze wersje z tego przedziału czasu mają znal-ową lufę? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Wszystkie, poza replikami z dopiskiem "S" jak "Steel". Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 I te z S mają znalową lufę zewnętrzną. Cytuję opis ze sklepu: "Ze stali jest: korpus wraz z szyną boczną i osłoną spustu, bezpiecznik, pokrywa zamka, imitacja suwadła, podstawa celownika, celownik, rura gazowa, kolanko gazowe wraz z muszką, tłumik płomienia, obsada łoża, zatrzask kolby i wycior. Jedyny element metalowy który nie jest ze stali to lufa zewnętrzna, która jest wykonana z aluminium." Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Soreczka, faktycznie. Wiedziałem, że coś nie jest ze stali, tylko nie mogłem sobie przypomnieć. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Z tego co mi wiadomo, wbrew temu co podawane jest w opisie - przedni zaczep kolby jest również znalowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts