Xenor Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Szukam repliki M4 do około 1000zl Po opiniach brałbym replike m4 od Kwa lecz są niedostępne.(Są ale body plastik;/) Czy ktos miał do czynienia dytecem? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4846 Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Bierz M4 KWA a na pewno nie pożałujesz jest to replika wielce polecana ostatnio niedostępna na rynku polski lecz powróciła więc kupuj póki jest dostępna. Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Ostatnia wielka moda się zrobiła na te KWA o_O Sprzęt dobry.Owszem,ale jakoś mnie nie przekonuje.Bardzo dobre repliki robi G&P. I pod względem osiągów i spasowania. Quote Link to post Share on other sites
Xenor Posted December 1, 2012 Author Report Share Posted December 1, 2012 A te repliki dytac? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 (edited) m4 kwa... gp jest dobre,ale kwa jest po prostu lepsze. Edited December 1, 2012 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 zależy co jest priorytetem. wykonanie zewnętrzne KWA nie umywa się do G&P. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Kolega ma, już 3 razy zmieliła tłok... Quote Link to post Share on other sites
Xenor Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 Wiec nie polecacie emki od dytaca? Wiec chyba dołoze do G&P http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4882 Quote Link to post Share on other sites
Skavek Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 To się nie podpinaj. Ten temat jest dla NOWYCH użytkowników,powinieneś już być w stanie poszukać informacji na własną rękę. OFF Quote Link to post Share on other sites
Xenor Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 A na temat King armsa ktos sie wypowie ? http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/karabin-szturmowy-magpul-pts-moe-bk-king-arms.html Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 King Arms ma bardzo dobrze wykonaną komorę Hop-Up, która znajduje się też w replikach M4 firmy Evolution Airsoft. Mam na myśli tego typu sprzęt: http://blacksword.pl/product-pol-681-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Rancher.html Wykonanie zewnętrzne na wysokim poziomie. Chcąc zmodyfikować to M4 do 400FPS nie musisz w to włożyć wiele. Wystarczy SP120, prowadnica i myślę, że spokojnie ogarniasz ładny zasięg przy niezłej kulturze pracy. Na stock'owej lufie skupienie nie jest złe, a za oszczędzone pieniądze możesz pomyśleć nad jakimiś modyfikacjami czy czymkolwiek chcesz. Nie wiem jak z dostępnością tych replik w innych sklepach, ale w Blackswordzie wytargujesz dodatkowo z 10% zniżki i masz ją za 710zł. I klasa w cenie chinola. Jak chcesz wiedzieć więcej o replice przeszukaj forum, zajrzyj może na bloga AnR'a i forum EKK, gdzie sam o ten sprzęt pytałem. Od siebie gorąco polecam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Kolega ma, już 3 razy zmieliła tłok... Mówisz o KWA, G&P, czy DYTACu? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Kolega ma, już 3 razy zmieliła tłok... ciekawi mnie po ktorej wydanej stowie wyzeruje tlok... Btw- tloki kwa nie naleza do super mocnych. Minimalny tuning kwa to 150-200zl.( tlok, tloczysko, sprezyna,gumka ) Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 A ja zerwę ze stereotypowymi odpowiedziami pokroju KWA (Sic!) G&P i polecę ci M4 z nowej serii Ares'a. Wykonanie zewnętrzne co prawda dupy nie urywa (brak licencjonowanych oznaczeń, aczkolwiek spasowanie bardzo dobre) ale osiągi w stocku to po prostu bajka. Wymień tylko lufę i ewentualnie gumkę i będziesz miał świetną replikę :) Lynk! http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=10625&name=ARES_-_M4A1_-_Non-contact_Firing_Control_System_-_AR-009E Quote Link to post Share on other sites
Xenor Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 OK czyli G&P biore jak 300 zl dołożę ,jak coś tańszego to ares Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Mówię o KWA, dokładnie o defenderze 16 RIS. Replika Lipo ready strzelana na singlu z lipo 11.1 25C redoxa. Kiedy zmieliła stockowy tłok, założono o ile dobrze pamiętam King Armsa z 3 stalowymi zębami, po dwóch strzelankach poszedł ten tłok i zębatka środkowa. Może trafny egzemplarz? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 (edited) Gdybym miał wybór między g&p,a aresem, wziąłbym to pierwsze. Egzemplarz jaki miałem w łapach (m4 sir short Ares) był krótko mówiąc do bani.Oczywiście jak na stock ładnie strzelał,ale upper latał jak żyd po pustym sklepie.Brak oznaczeń i kijowa farba.Takie rzeczy w replice za 1100zł? G&P w porównaniu wygląda jak jedna bryła.Żadnych klekotow,luzòw,niedoròbek . @Andzia. Trafny egzemplarz,źle złożony gearbox,albo wielokrotnie oddany strzał podczas zacinki. Edited December 5, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Osobiście sam skłaniałbym się do G&P. W asgshopie za 1350zł z małą górką dostajemy replikę z oznaczeniami, osiągającą 420 fps w stocku. Czego chcieć więcej? Piszę oczywiście o wersji M4 RIS :) Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 (edited) Miałem kupić KWA (kiedy były jeszcze dostępne - w lipcu 2012), ale wziąłem Lone Star Border Patrol ze Zbrojowni (za 699 zł - promocja) po bardzo małym tuningu "na dzień dobry". Wymieniona została tylko sprężyna na SP110 Guardera oraz prowadnica sprężyny na stalową z łożyskowaniem Ultimate oraz gumka na Systema Energy. Wynik - stabilne 400 FPS. ROF-14 kulek/sekundę (bateria lipo 7,4V 25C) . Miałem wymieniać lufę na preckę, ale zrezygnowałem bo skupienie na stockowej jest bardzo przyzwoite. Komora kręci rewelacyjnie. Połowa sylwetki na 50 metrów (mierzone taśmą) obrywa za każdym razem krótką serią. Wykonanie zewnętrzne jest bajeczne. Kolorek body - rewelacja, fakturka przedniego chwytu - świetna, nie grymasi z magazynkami. No i oczywiśćie nigdy mnie nie zawiodła. Generalnie jestem bardzo zadowolony, więc polecam jako dobre rozwiązanie w połowie drogi między chińczykami i bardziej markowymi replikami. Edited December 5, 2012 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Andzia- jak ktos nie umie skladac, lub nie wie jak, to nawet klocki lego popsuje.... Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Składał serwisant specshopu :) Johny, wiem, że faworyzujesz bardzo repliki markowe i po części się z Tobą zgadzam. Sam chciałem kupić KWA, ale po tych jazdach, które miał kolega zraziłem się i celuję już tylko i wyłącznie w G&P. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Bo nie da się ukryć, że największą zaletą KWA jest SZKIELET GB a nie cała reszta repliki. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 dex, jako posiadacz i użytkownik nie moge sie zgodzic. KWA. na liście zalet ma również wytrzymałe stalowe zebatki high torque, bardzo dobra szczelność układu cylindra, jego głowicy, dyszy i komory, a także bardzo dobra stockowa lufa, zapewniającą świetną powtarzalność. Generalnie po wymianie gumki, tłoka, głowicy tłoka i wsadzeniu jakiejś sprężyny typu 120 mamy genialną szturmowke. Quote Link to post Share on other sites
Xenor Posted December 6, 2012 Author Report Share Posted December 6, 2012 (edited) Zaryzykuje z detaciem przyszłościowo i tak będzie tuning gb . A na odznaczeniach mi nie zależy ,bardziej mi chodzi o body jakość.G&P rożni sie trochę lepszym gb i tymi odznaczeniami Edited December 6, 2012 by Xenor Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 dex, jako posiadacz i użytkownik nie moge sie zgodzic. KWA. na liście zalet ma również wytrzymałe stalowe zebatki high torque, bardzo dobra szczelność układu cylindra, jego głowicy, dyszy i komory, a także bardzo dobra stockowa lufa, zapewniającą świetną powtarzalność. Generalnie po wymianie gumki, tłoka, głowicy tłoka i wsadzeniu jakiejś sprężyny typu 120 mamy genialną szturmowke. To ja jestem ciekawy jaki masz egzemplarz. W replice kolegi jedna z zębatek poszła wyrwać zęby razem z tłokiem. I to wszystko na singlu. Trzeba potwierdzić to co napisał Dex - KWA można kupić dla szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts