SirHawk Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Przejściówka gotowa to albo adaptery do broni palnej albo shit plastik APSowy. Dla mnie dalej najlepszy sposób to przewiercenie na wylot prowadnicy :F Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 W sensie przewiercenie montażu standardowej kolby wersji "M" kałasznikowa? Wiem, że niektórzy sami tworzą takie przejściówki - jeżeli ktoś ma jakiś patent, albo czymś takim handluje to... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Przewiercasz to to: . Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 W którym miejscu? :icon_eek: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Paczaj i podziwiaj. Jeszcze trzeba przyszlifować boki pierścienia dociskowego, żeby wlazł on w korpus. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Tylko, że gniazdo kolby w wersji "M" jest troszkę inne ;) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Aaa, bo Ty masz składanego złamańca. No to qpa, widziałem jakieś adaptery do wersji składanej, ale wszystkie chyba do systemu TM. "M" mi się kojarzyło z AKM, nie z AK-74M. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Swego czasu miałem samoróbkę stworzoną przez jednego z WMASGowiczów - szukam czegoś podobnego :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Przeróbka w toku... ] edit: Po wielu podejściach - prowadnicę najlepiej połączyć z wystającym gwintem przy pomocy... Poxiliny ;D Quote Link to post Share on other sites
MeGustaKuba Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Czyli po przeczytaniu całego tematu można stwierdzić że do żadnego RK ten adapter od CYMY nie wejdzie ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Który? Ten przeznaczony do montażu na wąsach trzymających kolbę stałą? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Również popełniłem ostatnio adapter na prowadnicę kolby do M4 do repliki AKS74 (RK-02 od Boyi). Wykorzystałem mocowanie kolby - ramę uciąłem dremlem: Następnie dopasowania wymagała prowadnica kolby. Akurat miałem pod ręką prowadnicę ICSa, która ma "zintegrowany" pierścień (pierścień i prowadnica to jeden odlew), co się przydało, gdyż po odpowiednim przycięciu prowadnica stabilizowana jest wewnątrz oryginalnego mocowania kolby do AKS74. Następnie całość wymagała skręcenia stalowymi, oksydowanymi śrubami (od góry i od dołu) M5 (trzecia nakrętka zabezpiecza montaż "wciśnij kropek"): Wolne przestrzenie wypełniłem poxiliną. A całość po oszlifowaniu i pomalowaniu wygląda tak: No i najważniejsze dla mnie - prowadnica jest równolegle do osi lufy :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Kradne pomysła :D Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Zacnie! :) Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted September 20, 2014 Report Share Posted September 20, 2014 (edited) Ostatnio szukając części do mojego ak , znalazłem coś takiego : http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Ma to ktoś? Jak to jest wykonane i do jakiego systemu pasuje ? Głównie chodzi o złamańce Edited September 20, 2014 by soldium Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 20, 2014 Report Share Posted September 20, 2014 VFC i jest to plasticzana, jednolita kupa. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Przejrzałem cały temat i nie znalazłem tej informacji, a w sumie to ostrzeżenia. Wbrew Goebbelsowskiej propagandzie kłamstwo powtórzone tysiąc razy nie staje się prawdą. Adapter kolby do ak (Cyma) nie pasuje do AK w systemie Marui i było to testowane właśnie na body AK Marui. To: Nie wejdzie na replikę z takim czymś z tyłu komory zamkowej (jest to typowa "obsada kolby" dla Marui, zdjęcie jest odwrócone góra-dół): Adapter nie wejdzie też na "gołą" komorę zamkową, bez obsady kolby, z końcówką taką jak poniżej, bo wymiary wewnętrzne adeptera na to nie pozwalają. Po krótkim buszowaniu w sieci udało mi się znaleźć typ "obsady" do jakiego została stworzona ta kolba Nie trzeba być wybitnie spostrzegawczym żeby zauważyć, że koło Marui to nawet nie leżało. W skrócie: wyrób cymy jest kopią G&P http://www.evike.com/products/27455/, a adapter pasujący do Marui(po zdjęciu obsady kolby) produkuje King Arms http://www.wgcshop.c...From=searchItem Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Ładna robota, prawdopodobnie kilku ludzi oszczędziło dzięki Tobie pieniądze :). Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Przejrzałem temat i mam rozumieć, że do RK-02 ten adapter APS http://www.taiwangun.com/9-pozycyjna-prowadnica-kolby-do-ak-aps?from=listing&campaign-id=19 nie pasuje i trzeba samemu sobie dorobić. Czyż tak? Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Dzięki, a czy gdybym chciał wersję na stałe bez składania to jest jakaś wersja? Quote Link to post Share on other sites
hopup Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Orientujecie się gdzie dostanę takie coś w wesji na potrzeby ASG ( o wiele tańsze ) ? Albo sam adapter, żeby potem kolbę domontować. http://allegro.pl/kolba-skladana-typu-m4-z-amortyzatorem-do-akms-aks-i4824736890.html Pacjent - RK-10S Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Glock19 Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Pozwolę sobie odświeżyć ten temat, posiadam cm045 i chciałbym w tym zamontować kolbę od m4, moje pytanko brzmi czy w jakiejś rozsądnej cenie dorwę odpowiedni adapter co to się nie popsuje po jednym dniu użytkowania? Jeśli nie to chyba pobawię się w cięcie kolby ramowej itp... Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Za troszkę ponad stówkę zakupisz takowy adapterek u Lesia. Fakt, trzeba się będzie moment pobawić pilnikiem żeby dopasować. Quote Link to post Share on other sites
marcin_276 Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Ja mam adapter do AK74M tyle że gdy kiedys probowalem go zamontować do mojego RK-05 to okazywalo sie ze brakowalo pare milimetrow do zatrzasku kolby. Boyec sprzedany adapter zostal i mam takie pytanie. Czy CM.040C może być delikatnie węższy od RK-05 ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts