Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór repliki MP5

Recommended Posts

Witam!

Wiem, że taki temat często się pojawia, ale mam problem. Odnośnie tej repliki: JG069MG.

Czy jest to warte pieniędzy?

http://gunfire.pl/pr...go-JG069MG.html

Czytałem, że większość MP5 to są zwykłe chinole co się rozwalają szybko, selektor ognia odpada etc.

Proszę o opinię dotyczącą powyższego modelu oraz w razie czego doradzić, którą wersję repliki MP5 polecacie, bo bardzo lubię MP5. Chciałbym się też dowiedzieć, która firma jest lepsza(bo obie produkują MP5`ki) JG czy CYMA?

Edited by dawid4157
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Radziłbym http://gunfire.pl/pr...go-JG067MG.html, co prawda w tej chwili niedostępny, ale jest to replika tak popularna, że na pewno pojawi się w krótkim czasie.

Mam zarówno tę, którą Ty pokazałeś MP5A3 (jak kto woli MP5J), jak i tę MP5SD6, którą użytkuję od czterech lat bezawaryjnie. Obie mają takie same "bebeszki", ale MP5SD6 góruje tym, że ma w standardzie dobrze sprawujący się tłumik.

Ostatnio tuningowałem ją w ZBROJOWNI, m. in. precka 6,03, sprężyna M110, gumka zielona G&G, wzmocniona łożyskowana prowadnica sprężyny, metalowe łożyska ślizgowe, wzmocniona głowica cylindra i replika uzyskuje ok. 390 FPS na kulkach 0,25 G&G (pomiar w mróz -5'C).

Jeśli chodzi o lewą dźwigienkę selektora, to ma faktycznie skłonności do "dezercji", ale na to jest sposób - kropla lakieru do paznokci i po kłopocie.

Nie mam porównania z MP5-tkami od CM, ogólnie firma oceniana jako lepsza od JG, ale to różnie bywa, jak z każdym Chińczykiem. :icon_wink:

Edited by Powała

A co myślicie o tym modelu? Jest to już "z górnej półki", bo najdroższy w tym sklepie z tej kategorii.

http://www.taniemilitaria.pl/mp5j-cm049j-blowback-cyma-p-1.html#.UNWxveTn0mw

Chyba nawet w niego zainwestuję(choć tyle kasy nie mam jeszcze, to wydaje mi się, że jest to warte tych 700 zł.) Jak myślicie? A może miał ktoś styczność z tą repliką lub sam jej używa? Proszę o jakieś oponie.

No tak, ale tamte tematy są stare, od około roku nikt tam się nie wypowiadał.

A wie ktoś może czy w modelu CM.049J ta część zamka też należy do EBB? Tzn. Czy podczas strzału też się porusza?

13939230962891830898.jpg

Źródło: www.taiwangun.com

I co najważniejsza dla mnie czy aby oddać pierwszy strzał przeciąga się ten zamek tak jak to jest w broni palnej czy tylko magazynek wkłada i już strzela?

Edited by dawid4157

No tak, ale tamte tematy są stare, od około roku nikt tam się nie wypowiadał.

A wie ktoś może czy w modelu CM.049J ta część zamka też należy do EBB? Tzn. Czy podczas strzału też się porusza?

13939230962891830898.jpg

Źródło: www.taiwangun.com

I co najważniejsza dla mnie czy aby oddać pierwszy strzał przeciąga się ten zamek tak jak to jest w broni palnej czy tylko magazynek wkłada i już strzela?

Tak jak w ostrej rączka przeładowania się nie porusza podczas strzelania.Aby strzelać wystarczy włożyć maga z kulkami.nic nie musisz przeładowywać itd.Ebb to tylko ozdoba.

Edited by nicknitro

http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/AEG_AEP_Systema_PTW_Professional_Training_Weapons_Systema_PTW_Professional_Training_Weapon_TW5_A4_NP5_MAX_font_color_yellow_Free_Shipping_font.htm

<3

To się nazywa "replika". :D

Nie wiem po co Ci taki bajer, żeby suwadło odciągać po każdym wystrzelonym magazynku, ale wiesz, że można tym suwadłem i tak poruszać? Więc możesz sobie odciągnąć zamek, włożyć magazynek i zwolnić zamek (albo włożyć magazynek i odciągnąć zamek).

Efekt będzie bardzo podobny. :D

1. tanie militaria to jeden z gorszych sklepów, więc nie radzę z niego korzystać (opóźnienia w dostawie i wybrakowane zamówienia...)

2. taki bajer jest raczej niepotrzebny (zwłaszcza BB, chyba, że gazowy, ale wtedy koszt utrzymania repliki rośnie)

3. gorąco polecam MP5 od TM i ICS, gdyż były to najlepsze MP5 z jakich miałem okazję strzelać

Jeżeli bardzo pragniesz GBB to nic niestety nie pomogę, gdyż po prostu się na tym nie znam :)

Także polecam mp5 od CYMY, najlepsza "marka" za dobrą cenę, ładnie wykonana, mocna. Miałem dwie, jedna spadła z 2m na beton i nic kompletnie nic, tylko że rączka przeładowania się łamie jak w każdej (są na to 2 sposoby).

to chyba spadła na poduszki albo łóżko wodne, kumplowi kolba pękła przy upadku z krzesła (około 50 cm), korpus od zahaczenia o drzewo u innego. wykonanie jest do dupy, ale za tę cenę nic lepszego nie ma, bo promocja na SRC się skończyła.