matrixboy_98 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Poszukując repliki AUG Steyr natknołem sie na 2 produkty firmy Action Sport Games różniace się ceną. :icon_eek: http://gunfire.pl/product-pol-1152199334-Replika-karabinka-Steyr-AUG-A2-.html http://www.militaria.pl/action_sport_games/karabinek_aeg_steyr_aug_a2_(15909)_p5711.xml Nie chce mi się wierzyć, że obydwie repliki są identyczne - nie kosztują tyle samo, mają inne numery. Jeśli ktoś wie coś na temat tych dwóch replik, proszę o odpowiedź. :icon_lol: Z góry - wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Kikas Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 (edited) Po pierwsze popraw link do militaria.pl :icon_razz: A po 2 wydaje mi sięzę niczym tylko poprostu sklep zawyża cenę, ponieważ na militaria.pl np. GG walthera kosztuje 60zł a zwykły kupiony w sklepie asg kosztuje 30-40, choć na nasze szczęście już przestali sprzedawać ten gaz i zastąpili go chinolkami bezimmiennymi i gazami marekj produkujących ASG. Edited December 27, 2012 by Kikas Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Na gunfire.pl jest niedostępny, a militaria.pl sobie daruj - sklep nie ma dobrych opinii. http://forum.wmasg.pl/topic/6121-militariapl/page__st__80 Quote Link to post Share on other sites
matrixboy_98 Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 Chodzilo mi o model. Czy jesli potrzebuje czegoś w rodzaju G36C od JG (jakość wykonania) to ten AUG za 380 zl. jest ok? Jak myślicie? Quote Link to post Share on other sites
maniak asg Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 ja bym wziął g 36jg, cm011 albo cm.028 bo to są sprawdzone modele,sam mam cm 028 i nie narzekam Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Jak to ma być Twoja pierwsza replika, to polecane są cm.028 lub G36 od JG. Quote Link to post Share on other sites
Kakashi Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Ja bym bral cm.011 bez zastanawiania sie... Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 matrixboy_98 (rikardo?) , czy na asgBB LogaN tobie dawał link do poradnika wyboru repliki ? jeśli tak to proszę cię... jeśli nie to przepraszam Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 @maniak asg, @kisielowy, @Kakashi jeżeli nie macie pojęcia o czym piszecie to sobie podarujcie. AUG JG stoi na równym poziomie co repliki przez was zaproponowane. A od cm.028 jest zwyczajnie lepszy pod względem odwzorowania oryginału. Quote Link to post Share on other sites
matrixboy_98 Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 Po pierwsze: Jestem tu od 2 dni a temat asg jest mi znany z tego tylko, że rodzice kupili mi replike na świeta. Coś mnie wciągneło w to a nie chce kupować replik za 150 zł bo wiem ze nie będą za bardzo trwałe. Po drugie: Nie wiem kto to jest LogaN. Quote Link to post Share on other sites
maniak asg Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 pisałem tak dlatego że nie miałem z nim styczności i nie wiem za bardzo jak jest zrobiony, a zresztą replik obcowałem i dlatego je polecam bo wiem że są dobre. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Logan to admin i autor bardzo pożytecznego dla początkujących poradnika: http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ Zapoznaj się z tym przed zadaniem kolejnego pytania. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 AUG ASG (czyli JG) to bardzo przyzwoity sprzęt. Jeśli lubisz bullpupy to możesz go kupić. Pamiętaj tylko, że z uwagi na plastikowy korpus z czasem ta replika lubi łapać luzy i nieszczelności, które zmniejszają jej moc. Ale to cię czeka dopiero po dłuższym użytkowaniu. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 (edited) AUG ASG (czyli JG) to bardzo przyzwoity sprzęt. Jeśli lubisz bullpupy to możesz go kupić. Pamiętaj tylko, że z uwagi na plastikowy korpus z czasem ta replika lubi łapać luzy i nieszczelności, które zmniejszają jej moc. Ale to cię czeka dopiero po dłuższym użytkowaniu. To czeka każdego w każdej replice, tylko długość oczekiwania inna :D Edited December 27, 2012 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
matrixboy_98 Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 AUG ASG (czyli JG) to bardzo przyzwoity sprzęt. Jeśli lubisz bullpupy to możesz go kupić. Pamiętaj tylko, że z uwagi na plastikowy korpus z czasem ta replika lubi łapać luzy i nieszczelności, które zmniejszają jej moc. Ale to cię czeka dopiero po dłuższym użytkowaniu. CZyli replika AUG'a z Action Sport Games i JG jest taka sama? A i jeszcze jedno, nikt mi jeszcze nie odpowiedział na pytanie czym sie różnią wersje AUG'a od ASG Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 @Buniek92 Zaproponowałem m.i. cm.028 bo posiadam i jestem zadowolony, a co do G36 też są dobre opinie w stosunku jakości do ceny. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Super,ale po co proponujecie inne repliki jak autor pyta o konkretną,a nie to co wy byście wybrali? Nauczcie się czytać. Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 (edited) Zerknij sobie tu - http://forum.wmasg.p...-aug-a2-od-asg/ A tak w skrócie - ten z Gunfire jest niemalże po całości plastikowy - m.in. lufa zewnętrzna i okolice zamka, ten od JG - ma nieco więcej metalu - jest to klasyczna kopia Classic Army. Ten od ASG nie ma też 350 FPS tylko poniżej 300. Ten na Gunfire to jest konkretnie ten model - http://www.actionspo...id=17355@@SHOP1 Generalnie jeśli chcesz AUGa to od JG - ale wtedy bez oznaczeń, albo lepsza wersja (nieco droższa) od ASG DK - z oznaczeniami, ale w pudełku nadal będzie rebrandowany JG :icon_biggrin: Weź tylko poprawkę, że AUG nie używa magazynków eMkowych, tylko dedykowane. Rączka lubi się ułamać (dlatego fajniejsze są wersje RIS), a tak poza tym to świetny sprzęt - gearbox V3, długa lufa, łatwy tuning, standardowe części. Problem jest powyżej 450-500 FPS, bo wyrywa gearbox tyłem, ale są tematy z patentami na ten problem/specjaliści, którzy Ci to wzmocnią. Tak w skrócie :icon_biggrin: Edited December 27, 2012 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
matrixboy_98 Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 (edited) Zerknij sobie tu - http://forum.wmasg.p...-aug-a2-od-asg/ A tak w skrócie - ten z Gunfire jest niemalże po całości plastikowy - m.in. lufa zewnętrzna i okolice zamka, ten od JG - ma nieco więcej metalu - jest to klasyczna kopia Classic Army. Ten od ASG nie ma też 350 FPS tylko poniżej 300. Ten na Gunfire to jest konkretnie ten model - http://www.actionspo...id=17355@@SHOP1 A ten plastik jest chociaż dobry gatunkowo? Nie rozleci się po 3 dniach? Generalnie jeśli chcesz AUGa to od JG - ale wtedy bez oznaczeń, albo lepsza wersja (nieco droższa) od ASG DK - z oznaczeniami, ale w pudełku nadal będzie rebrandowany JG :icon_biggrin: Weź tylko poprawkę, że AUG nie używa magazynków eMkowych, tylko dedykowane. Rączka lubi się ułamać (dlatego fajniejsze są wersje RIS), a tak poza tym to świetny sprzęt - gearbox V3, długa lufa, łatwy tuning, standardowe części. Problem jest powyżej 450-500 FPS, bo wyrywa gearbox tyłem, ale są tematy z patentami na ten problem/specjaliści, którzy Ci to wzmocnią. Tak w skrócie :icon_biggrin: Ten plastik jest chociaż dobry gatunkowo i czy nie rozleci się to po 3 dniach. Mam na myśli ten z ASG (tańszy) Edited December 27, 2012 by matrixboy_98 Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 (edited) Plastikowego frontu nie bierz. To bez sensu - bierz normalnego AUG od JG z metalowym frontem i plastikowym body. Nie mówiąc o tym, że ta wersja "ekonomiczna" jest poniżej 300 FPS jak pisałem. Nie będziesz zadowolony. Wiem, bo miałem go w ręku :D PS. Poza tym jest niedostępny :icon_biggrin: Edited December 27, 2012 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 ja bym wziął g 36jg, cm011 albo cm.028 bo to są sprawdzone modele,sam mam cm 028 i nie narzekam pisałem tak dlatego że nie miałem z nim styczności i nie wiem za bardzo jak jest zrobiony, a zresztą replik obcowałem i dlatego je polecam bo wiem że są dobre. Gdyby pytanie dotyczyło Ferrari to równie dobrze mógłbyś napisać "ja bym wziął Fiata 126p, Fiata 125p lub Poloneza bo to sprawdzone modele, sam mam Malucha i nie narzekam". Quote Link to post Share on other sites
maniak asg Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 fakt, sory za nierozgarniętą wypowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Odnośnie mocy nie byłbym taki pewien. Moje G36 ASG według danych sklepu ma niby 300 fps, a tak naprawdę ma 350. Podawanie danych z zagranicznej strony nie zawsze ma sens, bo na Zachodzie są bardziej rygorystyczne limity fps. Najlepiej zapytaj w Gunfire o części metalowe (trudno mi wyobrazić sobie AUG-a z plastikową lufą) i moc. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 trudno mi wyobrazić sobie AUG-a z plastikową lufą AUG BE ma plastikową lufę i górne body. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Mam AUGa A2 od JG od 9 miesięcy. Nadal strzela i ma się dobrze. Gearbox cały i zdrowy, choć ma przebieg przeszło 12 tysięcy kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts