Zoltyy Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Witam. Zakładam temat w imię kolegi z drużyny. Szuka m4 do 800zł, sam dużo nie wiem o emkach więc nie mogłem mu pomóc, może znacie jakieś emki w miarę dobre na początek ? Dboyi odpada na starcie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Może Evolution Airsoft? Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Jakieś używane gp? Quote Link to post Share on other sites
szczuromen Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 M4 od PJ Quote Link to post Share on other sites
Zoltyy Posted January 1, 2013 Author Report Share Posted January 1, 2013 O EA trochę poczytałem i wysłałem mu parę rzeczy o nich. Z używkami będzie ciężko ponieważ gdyby coś się coś tam stało to nie ma do kogo iść więc raczej stawia na niezawodność. Co do EA: mimo bolt catcha, jest możliwość wymiany samego GB na np boxa od KWA lub G&P ? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 O EA trochę poczytałem i wysłałem mu parę rzeczy o nich. Z używkami będzie ciężko ponieważ gdyby coś się coś tam stało to nie ma do kogo iść więc raczej stawia na niezawodność. Co do EA: mimo bolt catcha, jest możliwość wymiany samego GB na np boxa od KWA lub G&P ? Tak, ale bebechy w stocku są niezłe, zbrojownia tuninguje do 390 fps samą wymianą sprężyny. W stocku strzela naprawdę nieźle, mimo tych 320 fps. Wg AnRa, stock powinien wytrzymać M120, lecz zaleca wymianę prowadnicy sprężyny. Dobrze złożona replika na M120 da 420 fps (?), co już do lasu jest wystarczającą wartością, więc nie wiem czy wymiana gearboxa ma większy sens. Quote Link to post Share on other sites
Zoltyy Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 No ok to dzięki za szybką odpowiedz Panowie ;). Czyli taki zestaw byłby ok. ? Replika. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&%20products_id=2006 Prowadnica. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_61&%20products_id=471 Spring (chyba dobrze zrozumiałem ze "sp120" to skrót od 120 m/s :P ) http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_62&%20products_id=1087 Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Dobrze zrozumiałeś. Jednak na zbrojowni nie ma aktualnie tych replik. Musiałbyś zapytać, kiedy ściągają na nowo lub szukać w innym sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Na blackswordzie takze nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 (edited) (...). Co do EA: mimo bolt catcha, jest możliwość wymiany samego GB na np boxa od KWA lub G&P ? Sam sobie troszkę dopowiedziałeś: to po co kupować EA? :icon_smile: Nie lepiej odrazu G&P (szczególnie dla wyglądu zew) albo KWA (pod tuning) skoro takie GB byś chciał wstawić? :icon_smile: Tym bardziej że używki tych replik raczej są bezproblemowe :icon_wink: Edited January 2, 2013 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 http://blacksword.pl/product-pol-687-Evolution-Airsoft-M4A1-Tactical-.html Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 A to EA odstaje w wyglądzie zewnętrznym od G&P? Jak na moje oko to wykonane na takim samym poziomie, cena niższa, a gearboxem nie ma co się zbytnio martwić, jak coś ma pęknąć bo źle poskładane/ciężki palec na laserowym rofie itd. - to pęknie. Chyba, że to pancerny GB od Kwa albo SHS CNC ;) Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Emki gp jak dla mnie są zbyt wyidealizowane. Ea ma fajne nieregularne wykończenie. Lubię to. Quote Link to post Share on other sites
Zoltyy Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 Sam sobie troszkę dopowiedziałeś: to po co kupować EA? :icon_smile: Nie lepiej odrazu G&P (szczególnie dla wyglądu zew) albo KWA (pod tuning) skoro takie GB byś chciał wstawić? :icon_smile: Tym bardziej że używki tych replik raczej są bezproblemowe :icon_wink: Ja tam tylko piszę jego pytania na forum i tyle :P. Chodziło chyba o to, że w razie czegoś dało by się bez problemu wymienić cały box.(takie dmuchanie na zimne) Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Ja mogę powiedzieć, że zakazane w tym temacie emki Boyi też czasem trafiają się niezłe, ja na przykład na taką trafiłem, drugi rok i tylko selektor zgubiłem, gdyż mądry kolega mi go odkręcił (oraz klasyczne auto na semi, ale z tym się uporałem) Q.Q Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Ja mogę powiedzieć, że zakazane w tym temacie emki Boyi też czasem trafiają się niezłe OMG zaraz się zacznie... Polecaj ludziom coś co jest pewne, a nie coś co się trafia. Ja znam równie wiele emek Boyi, którym nie wyszło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts