Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

snajperski team

Recommended Posts

witam jestem tu nowy chciałem z kolegami założyć drużynę snajperską i myślałem nad tą bronią http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/002-black-style.html chociaż w sumie ta też mogła by być http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/new_sniper_rifle_svd_style.html ale oryginalny dragunov jest w drewnie i za tę cenę się nie opłaca mam lunetę też i żeby później można było zwiększyć zasięg do np 100 metrów i jakie części musiałbym kupić potem i chyba do 200zł pomożcie proszę mundur i inne rzeczy mam

@SirHawk

Mniemam że kolega ma 20 lat :)

@tomak93

Ale zdajesz sobie z tego sprawę, że ze snajperką za niecałe 300 czy 400zł będziesz miał taki sam zasięg jak ktoś z normalnym AEGiem tylko co strzał będziesz musiał "to coś" naciągać? Bo jeśli nie masz odłożonej porządnej gotówki na tuning tej snajperki to nie widział bym cię w roli snajpera. Poza tym, jak do sprężynówki wstawisz mocną sprężynę to na prawdę ciężko będzie ci przeładować broń a po kilkunastu przeładowaniach wątpię czy zrobisz to na leżąco :)

Co ma być do 200zł? Bo nie rozumiem za bardzo

Chcecie zrobić snajperski team... Zacznijcie od zrobienia porządnych ghillie, maskowania i działania w zespole (oczywiście jeżeli nastawiacie się na "prawdziwe" snajperstwo). Jak już koniecznie chcecie mieć te springi to już lepiej mb 01/05/08 od wella weźcie.

Grzesio +1

Po pierwsze polecam słownik.

Po drugie żeby zrobić porządny karabin snajperski to te 7 stów o których mówi grzesio, to dolna granica wydatków, bo co z tego że wstawisz springa M210 jak ci zmieli wszystkie części po 2 strzałach, jak nie po 1?

Po trzecie powiedz tak jak koledzy wyżej mówili, jaki masz staż w ersofcie i ile masz lat, gdyż snajperstwo jest zdecydowanie odradzane nowym, młodym graczom. Za duża moc względem umiejętnosci taktycznych i czy chociażby dyscypliny spustu. A to, że coś wygląda jak karabin snajperski, nie znaczy że nim jest. Żeby mieć sensowny zasięg, trzeba wyłożyć już czterocyfrową sumkę.

Po czwarte- sensowna optyka. Kosztów nie znam dokładnych, ale zakładam, że nie są niskie, w końcu im wyższa cena tym wyższa jakość soczewek i większa precyzja wykonania. A nic tak nie wkurza jak tania luneta za 500-700 zł, z której celuje sie gorzej niż na przyrządach przeziernikowych.

Kupcie na początek pompki AGM i używajcie ich do zwykłych jebanek niedzielnych, bo robienie z nich "snajperek" to pomysł średnio mądry, acz zabawny.

Edited by KnightMoritz

Żeby mieć sensowny zasięg, trzeba wyłożyć już czterocyfrową sumkę.

Taaa...

Po czwarte- sensowna optyka. Kosztów nie znam dokładnych, ale zakładam, że nie są niskie, w końcu im wyższa cena tym wyższa jakość soczewek i większa precyzja wykonania. A nic tak nie wkurza jak tania luneta za 500-700 zł, z której celuje sie gorzej niż na przyrządach przeziernikowych.

Do AS sensowne lunety można dostać dużo taniej niż kwoty jakimi operujesz. Miałeś kiedyś jakąś?

Poza tym, jak do sprężynówki wstawisz mocną sprężynę to na prawdę ciężko będzie ci przeładować broń a po kilkunastu przeładowaniach wątpię czy zrobisz to na leżąco :icon_smile:

A Kolega na pewno wie co pisze?

Edited by Dziećka

Dziećka- nie, nie miałem nigdy lunety, napisałem nawet na poczatku że nie wiem jak dokladnie przedstawiają się ceny. Wiem za to ile obiektywy kosztują, stąd wziąłem porównanie z drobną poprawką. Chodziło mi również o dobrze dobraną lunetę, bo to też ważne (jak mniemam), a nie "wezme najdroższą jaka jest w sklepie". Jak się pomyliłem to ok, sory.

Buniek92- niestety jak widać trzeba powtarzać, bo nowi użytkownicy nie przeczytają, tylko biorą wiedzę z battlefielda.

Poprawione. Buniek92

Po czwarte- sensowna optyka. (...). A nic tak nie wkurza jak tania luneta za 500-700 zł, z której celuje sie gorzej niż na przyrządach przeziernikowych.

Dziećka- nie, nie miałem nigdy lunety, napisałem nawet na poczatku że nie wiem jak dokladnie przedstawiają się ceny. Wiem za to ile obiektywy kosztują, stąd wziąłem porównanie z drobną poprawką.

Dobry jesteś... Piszesz o czymś czego nawet nigdy w ręku nie miałeś. Po co Ci luneta za 400<x zł do ASG? Jest to poruszone już na forum, zerknij żeby "uaktualnić" wiedzę i nie sprzedawać bajek.

Trzymajcie się tematu! Buniek92

Edited by Buniek92

Że się tak zapytam, w ilu chcecie robić tą drużynę snajperów i czy będzie się składać z samych snajperów?

Tak jak napisał Mortis, kupcie sobie shotguny AGM (kosztują 60zł) a nie pożałujecie. Zasięg będziecie mieli podobny do tego 002 a za dużo mniejszą kwotę lub dołóżcie troche i kupcie Cm 0.28. A jak bardzo chcecie snajperkę to uzbierajcie sporo więcej niż 200-300zł.

Musicie przyswoić sobie trzy prawdy dotyczące airsoftu.

1. Coś co wygląda jak prawdziwa snajperka w airsofcie nie musi nią być (tak samo coś co wygląda jak szturmówka może w airsofcie być snajperką - kwestia kasy) - pozory mylą.

2. Snajperka za mniej niż... No nie wiem dokładnie... 800zł, 1000zł będzie snajperką tylko z wyglądu. Zasięg będzie to miało taki jak shotgun AGM lub elektryki za 300-400zł. Celność (powtarzalność strzałów) także.

3. Elektryki za mniej niż 300zł są psią kupke warte (najtańsze sensowne to Cm 0.28).

I teraz możecie przyswoić te dwie prawdy na dwa sposoby (wybór zależy od Was). Pierwszy jest taki, że mi (i innym mądrym z forum) uwierzycie i będziecie happy. A drugi jest, że nam nie uwierzycie i za tydzień czy miesiąc będziecie sobie pluć w brodę.

No to miał na myśli. Tylko jak stawiać dobrą instalację (mam nadzieję, że dobrą bo nie testowałem a zachwyty nad nowościami zawsze traktuję ostrożnie) to jaki ma sens robić to na badziewnej replice?

Dobra, słowo wytłumaczenia. Ostatnio usłyszałem (przeczytałem), że moje zdecydowane poparcie dla części firmowych jest "fetyszyzmem". Fajnie, nazywajta to jak chceta. Ale prawda jest taka, że albo kupujemy porządnie, albo dwa razy. Tyczy się to snajperek, nie wiem jak w AEG, nie znam się, może i tłok SHS jest tak dobry jak Hard Piston, nie wiem. Wiem tylko, że jak się chce (przykładowo) zmoncić VSR która ma być świetna a nie "całkiem niezła" to jak się nie kupi cylindra PDI, porządnego spustu i porządnego tłoka oraz porządnych części (całej reszty) to nadal ma się emulator snajperki a nie snajperkę ponieważ definicją snajperki w ASG dla mnie jest "wyciśnij ile się da ze sprężyny m160 a jak nie to sprzedaj i kup se emke KWA". Mój fetyszyzm (dla jednych) a ideał dla innych snajperki powoli, z biegiem czasu jak grzebię w tym i tamtym, jak właściciele snajperek są czasem mniej, czasem bardziej majętni, kierunkuje się do tego stopnia, że czegoś bez lufy Promyka minimum a PDI najlepiej to ja nie uznaję za snajperkę.

Można twierdzić inaczej, wiadomo. Ale po prostu zbyt mało widziałem replik z których z 60 czy 70m mogę wycelować w łokieć wystający zza drzewa, zbyt mało widziałem replik z których na 90m można trafić w nieruchomy cel wielkości plecaka ALICE aby nadal wierzyć w coś takiego jak "tania snajpa".

ASG to nie jest drogie hobby, aby się w nie bawić. Mundur 40zł, repliczka 400zł (używka za 500zł to już niezłą replika może się okazać). okulary za niecałe 40zł, buciksy na początek jakiekolwiek, potem za 220zł, oporządzenie na początek zadne potem za 300zł i jak mamy wprawę to dorównujemy megakoksom ze sprzętem za kilkanaście z trzema zerami. Tylko z tych wyliczeń wypada snajperstwo.

Tak, miałem okazję postrzelać ze sprężynowego dragunova z dość mocną sprężyną. Mała dźwignia przeładowania oraz system dwutaktowy nie ułatwiają sprawy.

Bo nie potrafisz naciągać repliki, repliki sie nie naciąga siłowo. Replike naciąga sie "na raz". Zresztą siłowo też nie powinno być problemu... ale rękawiczki są przydatne.

@grzesio93

"Na raz" czy nie "na raz" i tak i tak ręka się zmęczy. Poza tym z tego co wiem dragunov jest samopowtarzalny co za tym idzie nie bardzo przystosowany do przeładowania co strzał.

@Dziećka

Tak, masz rację. Jeśli replika jest dobrze nasmarowana jest o wiele łatwiej ją przeładować. Swoje robi też trochę zbita sprężyna

Edited by Ombre
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...