Niedoświadczony Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Jeżeli popełniłem błąd to przepraszam . Przeczytałem regulamin i myśle że to co napisze będzie z nim zgodne . Mam zamiar kupić mp5 do 400 zł . Na rynku jest tego multum , dlatego : Jaka jest różnica między tymi modelami i który jest najlepszy JG067 JG068 JG069 JG070 Galaxy G5M Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Masz jeden temat w "Jak zacząć?", więc nie wiem po co Ci kolejny..ale ok,zmienię tytuł i niech będzie. Quote Link to post Share on other sites
Niedoświadczony Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 Wiem że mam jeden w tamtym dziale ale nikt nie jest w stanie porówanć modeli tylko rzucają kup cm028 albo G36 od jg Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 4 pierwsze - wygląd. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Rzucają kup inne, bo są lepsze. Te mp5 od jg mają znacznie mniejszą celność i zasięg oraz rozpadają się szybciej (zwłaszcza selektor ognia) niż inne modele po ~400pln. Galaxy będzie lepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Niedoświadczony Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 Hmm nie wiem , właściwie to słyszałem opinie Powały że JG067 jest ok i galaxy jest ok więc nie wiem Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Powała w każdym temacie zachwala swoje JG :P po prostu trafił na dobre egzemplarze. Galaxiak jest lepszą opcją za względu na gearbox v.3 w porównaniu do v.2 JG. Po prostu będzie bardziej wytrzymałe w realiach chińskiego gearboxa bez wzmocnień. Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Przede wszystkim Galaxy ma gearbox V3, a w JG siedzą V2. Wszystkie mają plastikowe body. Tak po za tym to repliki stoją na tym samym chińskim poziomie wykonania. Co byś nie kupił będziesz musiał przy tym trochę popracować. Z takich rzeczy które osobiście zauważyłem, to jeśli JG należycie się nie uszczelni to istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że pęknie szkielet gb. Pamiętam, że kiedyś jak dorwałem stockowe JG z 330 fps to po uszczelnieniu wyszło prawie 440. Wcześniej w nim wymieniłem połówkę szkieletu na taką samą całą z innego mp5 JG :) A Galaxy ma, moim zdaniem, bardzo słabe body, łatwo je połamać, moja luba ułamała zaczepy od kolby tylko ją rozkładając ;) Ja bym zaproponował kupno używanego CA, JG są włąśnie kopiami CA. Używkę można naprawdę tanio kupić, a jakość jest nieporównywalna. Quote Link to post Share on other sites
bizonkrk17 Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 a ja bym Ci radził kupić mp5 od CM 0,41, używaną spokojnie dorwiesz za 400 pln ;) Quote Link to post Share on other sites
Niedoświadczony Posted January 22, 2013 Author Report Share Posted January 22, 2013 Z porad słyszałem żeby używki nie kupować , jako początkujący . A te body z abs jest naprawde takie złe ? Bo repliki full metal to od 500 zł (czasami rk od boya jest tańsza) . Quote Link to post Share on other sites
bizonkrk17 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 body w CM jest naprawdę bdb, sam takową mp5 posiadam i jestem z niej bardzo zadowolony ;) kupiłem używaną za nie całe 300 pln i jest w świetnym stanie nic nie musiałem w niej robić. GB wyglądał na prawie nowy, jedynie co to kable chce zmienić na niskooporowe, a i łożyska zmieniłem z metalowych ślizgowych na kulkowe ale to było tylko moje widzi mi się, ponieważ ta replika w stocku jest wystarczająca zwłaszcza dla początkującego ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts