Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z komorą hop up systemu m4/16 w dwóch replikach.

Recommended Posts

Witam.

Mamy problem z repliką, a mianowicie,komorą hop up,otóż blokują się kulki i karabin się zapycha,a na minimalnym podkręceniu karabin strzela na max 5 m.Testowaliśmy z kolegą rożne ustawienia:

komora element+dystanser trapezowy+gumka guarder czarny = zacina

komora element+dystanser stock+gumka guarder=zacina

komora stock+dystanser trapezowy+guma guarder=zacinka a minimalny hopek to kulki lecą na ledwo 5 m bez mocy. ( karabin lr 300)

Również na SR-25 komora elementa+gumka systemy,dystanser trapezowy to samo ( magazynek oryginalny pmag,mid CA). Wina kulek odpada ( g&g)

Nie mam pomysłu co powoduje w/w objawy.....

Jak znam życie masz lr 300 od P&J. Generalnie nie napisałeś jaki producent, no ale zgaduje. Próbujesz włożyć gumkę z kołnierzem do komory gdzie są gumki bez kołnierza.

Jak dla mnie zakup komory elemeta to zły pomysł. Raz na kilka sztuk zdaży się, że nie ma z nią problemu. Tak więc komora do wymiany. Chyba, że masz odpowiednie narzędzie, którym poprawisz niedoskonałości komory.

A tak pozatym proces dopasowania komory, gumki, dyszy i jakby nie było szkieletu gearboxa jest dosyć długi. Raz na jakiś czas nie-serwisantowi uda się kupić odpowiednie części i złożyć poprawnie bez dopasowania.

No system miałem parę, i śmigały,aczkolwiek sadzę,że po prostu gumka się zjechała i kołnierz gumki zamiast precyzyjnie trzymać gumkę podwija się i blokuje kulka podczas strzału, a dysza jednocześnie dozuje następną kulkę i zapchanie gotowe.Tak na mój rozum...

Jesli twoje lr300 to PJ to problem moze lezec w spasowaniu gumki z komora hopup i dysza. Czy przy wymianie komory wymieniles rowniez dysze? Ja do swoich P&J pakowalem komory G&P i w obu przypadkach mosialem wymieniac dysze , a w zasadzie caly zestaw dysza, glowica, cylinder gdyz te czesci w produktach P&J/A&K sa niestandardowe. Co do samej komory to jak dla mnie tez nie najlepszy wybor. Mialem stycznosc z produktami Elementa i w zasadzie odradzam gdyz wedlug mnie nie nadaja sie do niczego.

Ale tu nie ma co gdybać. Kolega napewno ma P&J i problem leży po stronie komory jak jednej tak drugiej.

Gumka przeźroczysta guardera jeszcze jakoś współpracuje z dyszą P&J, ale generalnie grzebiąć przy hop-up P&J/A&K trzeba się liczyć z tym, żę należywymienić komorę, gumkę i dyszę.

miałem tak samo w M4 PJ na oryginalnej komorze A&K - wymiana na czerwonego elementa i przezroczystego guardera zero zacinek przez kilka paczek G&G

btw, podobnie było w boyi hk416 full stock, stosując magazynki inne niż dołączony hicap (nawet lowcap boyi zacinał), ciężko się też magi wkładało, chyba ta stokowa komora przeźroczysta ma minimalnie inaczej wejście do maga...

wymiana na czerwonego elementa + zieloną G&G i wszystko zaczęło działać

No to ja przeczytałem ze zrozumieniem. Komora do wymiany.

Jak masz zanjomego co Ci użyczy na chwilę komorę, gumkę i lufę ( gumka i komoraw standardzie TM) z innej repliki gdzie to wszystko działa, to będziesz mógł sprawdzić co i jak. Oczywiście pozostaje kwestia dyszy o ile jest stock.

Tred, ma trochę racji. Stock komora jest z "dziurą" = koszt. Komora Elementa....ech, nie szkoda wam kasy na taki "badziew" ?

Ogolnie, można powiedzieć, że to komorą powoduje problem, ale gumka Guardera czarna również nie nadaje się na aktualne temperatury. Konkluzja jest taka, że jeśli spoglądając w lufe z hopkiem ustawionym na 0 nie widzisz elementu podkręcającego, to do zmiany jest gumka.

Tak jak Ci napisali - trzeba zgrać te 3 elementy: komore, gumke i dysze.