dziadekmarek1 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Jak pech to pech.Pierw poszły zębatki tłoka,wymieniłem na tłok shs. Krótko trwała radość.Właśnie poszła zębatka tłokowa.I tu pytanie wymienić wszystkie czy tylko tłokową? (replika z hameryki nie lepsza od czysto chinskiej) :icon_eek2: Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 witam szybkie pytanie czy tłok vanrasa od systepy ptw będzie pasował do katany ??? Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 Na pewno pasuje shs od systemy. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Pytanko,czy zębatka tłokowa ma mieć 16 czy 15 zębów :icon_question: W mojej katanie jest 15 i wygląda jakby pierwszy ząb został usunięty :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Pytanko,czy zębatka tłokowa ma mieć 16 czy 15 zębów :icon_question: W mojej katanie jest 15 i wygląda jakby pierwszy ząb został usunięty :icon_confused: NAPRAWDĘ NIKT NIE WIE ??? Quote Link to post Share on other sites
keisim1983 Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Ja przy tłoku SHS-a z metalową szczęką mam zeszlifowaną zębatkę do 13 zębów . MadRat robiąc mi replikę szlifował zęby od strony atakującej patrz post #161. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Mam tłok SHS 14 zębów,zębatki JG/GE niby wszystko ok,strzela. Niestety po złożeniu nie ma SEMI. Po zmianie przerywacza nadal nie ma semi. Co jest grane,pomocy! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 up Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 (edited) Witam, ja też nie nacieszyłem się oryginalnymi zębatkami poleciały mi przy przebiegu około 3000 bbs teraz test łożysk kulowych i nowych zębatek z zeszlifowanymi 3 zębami.Ogólnie replika fajna ale po każdym użytkowaniu trzeba spuszczać sprężynę .Zębatki oryginalne bardzo delikatne. Edited September 13, 2016 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
Luderson Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Mam tłok SHS 14 zębów,zębatki JG/GE niby wszystko ok,strzela. Niestety po złożeniu nie ma SEMI. Po zmianie przerywacza nadal nie ma semi. Co jest grane,pomocy! Pozdrawiam Na 99% musisz zrobić to https://goo.gl/photos/HL5SQ76zGKJzw4YX7 U mnie zadziałało też nie było SEMI. Blaszkę wygnij ładnie pod kąt płetwy o którą zachacza przerywacz Wkleiłem na Poxipol wyszlifowałem żeby nic nie chaczyło i śmiga tylko blaszkę daj dłuższą żeby aż pod bolec styku weszła musisz sobie wyżłobić taki "rowek" żeby to siedziało i wkleić. Dany patent działa na 3 różnych przerywaczach i na oryginalnych zębatkach Może komuś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Szwagier_Jedi Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Panowie, mam pytanie, najlepiej jakby odpowiedział doświadczony użytkownik systemu Katany. Mianowicie planuję wrzucić wg. instrukcji na wmasg.pl kolegi Szelmy cylinder PTW do vfc 416. Wszystko mniej więcej wiem ale mam problem z jedną kwestią związaną z zębatkami. Buduję replikę typowo do lasu, czyli szary cylinder, komora prowin, cylinder SHS PTW pasujący do katany (ten z rowkami smarującymi)- 15 zębów, i w tym momencie pojawia się mój problem. Jakie mam dać zębatki do tego? SHS 16:1 i odciąć jeden tryb w zębatce tłokowej? Kilka stron wcześniej jest jasno napisane że cylindry SHS PTW pracują dobrze ale tylko przy stockowym zestawie (a w stocku były 13 potem 15 zębów) natomiast odnośnie prowadnicy z zestawu FTK nie mogę nic więcej się dowiedzieć. Może ktoś ma sprawdzony zestaw który działa w 100% i jest optymalny jeżeli chodzi o AOE które w stockowej systemie jest mizerne. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted January 3, 2017 Report Share Posted January 3, 2017 Witam mam pytanko rozwaliła mi się fabryczna komora hop up musze kupić nowa jaka najlepsza i żeby pasowała do repliki bo G&P CYMY nie pasuje Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 4, 2017 Report Share Posted January 4, 2017 Tak, mało co pasuję. Gdzieś czytałem, że typ dopasował SHS odlew, ale u mnie nie wchodzi. Nie wchodzi mi też ProWin. Aktualnie nie chce mi się tego szlifować, więc strzelam na stocku. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted January 4, 2017 Report Share Posted January 4, 2017 Panowie, mam pytanie, najlepiej jakby odpowiedział doświadczony użytkownik systemu Katany. Mianowicie planuję wrzucić wg. instrukcji na wmasg.pl kolegi Szelmy cylinder PTW do vfc 416. Wszystko mniej więcej wiem ale mam problem z jedną kwestią związaną z zębatkami. Buduję replikę typowo do lasu, czyli szary cylinder, komora prowin, cylinder SHS PTW pasujący do katany (ten z rowkami smarującymi)- 15 zębów, i w tym momencie pojawia się mój problem. Jakie mam dać zębatki do tego? SHS 16:1 i odciąć jeden tryb w zębatce tłokowej? Kilka stron wcześniej jest jasno napisane że cylindry SHS PTW pracują dobrze ale tylko przy stockowym zestawie (a w stocku były 13 potem 15 zębów) natomiast odnośnie prowadnicy z zestawu FTK nie mogę nic więcej się dowiedzieć. Może ktoś ma sprawdzony zestaw który działa w 100% i jest optymalny jeżeli chodzi o AOE które w stockowej systemie jest mizerne. ..cylinder???..chyba chodzi o tłok. Quote Link to post Share on other sites
Pioxi Posted January 4, 2017 Report Share Posted January 4, 2017 (edited) System jest wdzięczny i bardzo go lubię. Szkoda tylko, że tak mało części jest. Chociaż na Evike jest preorder na gearbox. Pewnie inni też go będą mieli. http://www.evike.com/products/44423/ Moja replika działała do tej pory dobrze, ale niestety stało się to co na zdjęciu Cylinder nie wytrzymał M130 z zestawu i pękł. Nie wiem jak długo tak było bo ostatnio nie zmieniałem cylindra na inny. Przemielił jakieś 10K może 15K kulek. Dobił go pewnie rof rzędu 25k/s i niska temperatura. Spróbuję to zespawać i wrzucę fotki. Podobno to jest wada tych cylindrów. Mogli zrobić troszkę grubszy bo na samej krawędzi przy gwincie ma 0,3mm a to trochę mało. Myślę teraz nad jakimś sorbo lub grubszym zderzakiem na głowicy cylindra. No i zmniejszyłem rof do 15k/s. Myślałem że tylko mi się to przytrafiło...w moim przypadku czerwony ścięło równiutko za gwintem a w szarym już mam mikro pęknięcia i pod światło widzę gwint...daj znać czy udało się to pospawać. Edited January 4, 2017 by Pioxi Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Panowie szybkie pytanko. Z racji, że na dniach planuję zakup klasycznej M4 chciałbym się dowiedzieć, czy opłaca się inwestować w Katanę przy założeniu, że chce się korzystać tylko i wyłącznie ze stockowych bebechów i osiągów. Miałem upatrzone 3 inne repliki ale dzisiaj wskoczyła 4 opcja z racji chwilowej promocji cenowej. Chodzi o model Katana WEM-4. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Jesli nie jestes zaawansowanym "airsoft tech", nie planujesz zakupów dodatkowych cylindrów ten system nie ma absolutnie moim zdaniem nic Ci do zaoferowania co byś mógł docenić. Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Tzn z samym dokupowaniem cylindrów w celu dostosowania się do limitów FPS na rozgrywkę nie ma problemów. Bardziej chodzi o kulturę pracy i stockowe osiągi. Potrzebuję solidnej repliki, od której oczekuję przyzwoitego działania prosto z pudełka. Nie zależy mi po prostu na podkręcaniu fabrycznych bebechów. Ta opcja wydała mi się ciekawa z tego względu, że gdy kiedyś będę potrzebował więcej mocy to wystarczy dokupić kolejny cylinder i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Lepszy CELCIUS :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Radzio007 Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Panowie szybkie pytanko http://gunfire.pl/product-pol-1152214628-Tlok-z-glowica-do-replik-STW.html będzie pasowało ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Tłok na pewno, a dokładnie jego zęby będziesz musiał na pewno piłować. Poza tym, wygląda, że będzie pasować. Kwestia... Po co? Części A&K to padło wybitnego sortu. Quote Link to post Share on other sites
Radzio007 Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 (edited) Interesuje mnie połączenie tłoka z głowicą bo u mnie pękło i lipa nigdzie niema czegoś takiego. Edited February 23, 2017 by Radzio007 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 Bez przeróbek wchodzi niebieska, plastikowa kopia Prowina od SHS - w sensie komora. Bardzo jestem szczęśliwy z tego tytułu. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted May 5, 2017 Report Share Posted May 5, 2017 (edited) Interesuje mnie połączenie tłoka z głowicą bo u mnie pękło i lipa nigdzie niema czegoś takiego. Proszę https://www.powair6....ystema-ptw.html tylko wymaga dorobienia 2 śrubki Jak trafisz ten tłok z głowicą to też powinno pasować, tylko trzeba wymienić głowicę i obciąć odpowiednią liczbę zębów Edited May 5, 2017 by Halama Quote Link to post Share on other sites
MrSteel Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 Jeśli komuś coś od cylindra katany potrzeba to posiadam, mogę sprzedać za grosze, bo mi pękł cylinder, a bebechy z niego są sprawne. Obecnie w mojej katanie siedzi normalne v2 a upper złapany na trytytki :icon_razz: Kto wie, może kiedyś wrócę do tego systemu. Moją replikę zabiło fatalne spasowanie. Klejenie na taśmę wszystkiego byleby nie latało i łapało osiowość to była mordęga. Jak ktoś coś się chce spytać to walcie, bo trochę się z tym omęczyłem. Straszna szkoda że nie ma za dużo info o tym na anglojęzycznych forach, tylko żabojady się z tym bawią, a tłumaczenie tego na pałę i rozszyfrowywanie co translator miał na myśli to tragedia. To naprawdę fajny system, jak komuś się jeszcze fajna sztuka trafi co nie ma 1mm szpary w body to cudeńko. Moim zdaniem najfajniejsze w tym systemie to dźwięk strzelania :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts