lukasp Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 temat moze okazać sie dla mnie fatalnyw skutkach ale zaryzykuje to pytanie ,natomiast to, że można znaleśc nieograniczona liczbe cym itp produkcji made in china w internecie to rzecz wiadoma ale czy ktoś spotkał sie z tym w jakimś innym miejscu niż internet np: sklep z zabawkami , bo w końcu to zabawki od 14 lat(pytanie ma swoją geneze w mysli czy my nie przepłacamy kupując na alegro ,po drugie co s co może okazać sie nieziemską kaszaną , na zdjęciu może wyglądać przyzwoicie,pozatym ja allegro nie lubie bo jestem klijentem z gatunku lubiacego zobaczyć towar live) , jak temat okaże sie poniżej krytyki to prosze admina o natychmiastowe usunięcie , pozdrawiam @ll Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Sklep internetowy nie oznacza tego ze jest on w pelni wirtualny.Wiekszosc to po prostu zwykle sklepy do ktorych mozna wejsc,poogladac i pomacac towar a ze sprzedaja przez net to raczej nie dziwi bo jest to w dzisiejszych czasach wygodne i wydaje mi sie ze wiecej osob kupuje przez internet asg niz ze zwyklych sklepow poniewaz rozsianie sa one po Polsce i nie kazdy ma do nich dostep.Jak juz ci tak bardzo zalezy na tym zeby poogladac to co chcesz kupic to sprawdzi na stronie internetowej sklepu jego adres i po prostu sie tam przejedz.W kupowaniu przez net trzeba niestety zdac sie na opinie innych uzytkowanikow co moim zdaniem jest bardzo dobrym argumentem przy kupnie czegokolwiek bo jak wiemy,bardzo wazne jest to jaka dany towar ma opinie o co inni o nim sadza Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Bierz z netu. Widziałem w sklepie na żywo G36C znakowany jako UMAREX za 189 PLN, w necie można go podobno za 59 PLN kupić. Ten model z kolimatorem - stoi u nas w sklepie myśliwskim. Ale jak chcesz przepłacać - droga wolna. Pozdrawiam Medium PS. Chyba, że chcesz obejrzeć, pomacać i kupić w necie - to zrozumiem. Quote Link to post Share on other sites
www.snajperasg.pl Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Witam, ta informacja może się okazać pomocna, produkty firmy CYMA można kupić w dużych hurtowniach z zabawkami w cenach kilkanaście-kilkadziesiąt razy niższych niż te na allegro. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Pewnie można tylko ja jak narazie nie widziałem (albo źle szukałem) w necie żadnej hurtowni z zabawkami tego typu w Polsce.Gdzie te hurtownie mogą być? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Zobacz w China Town w Wólce Kosowskiej (chyba dobrze to napisałem) pod warszawą. POdobnoo jest tego tam odgroma Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 produkty firmy CYMA można kupić w dużych hurtowniach z zabawkami w cenach kilkanaście-kilkadziesiąt razy niższych niż te na allegro. Bzdura kompletna, bo te sprezyniaki kosztuja na allegro kilkanascie-kilkadziesiat zlotych, to jakby tak bylo jak piszesz, to w "hurcie" musialy by byc po 99,- groszy! :lol: Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted May 23, 2005 Report Share Posted May 23, 2005 Ja kilka razy widziałem spręzynki (kilka shotgunów i pistoletów) cymy w sklepie z zabawkami u mnie na osiedlu i kosztowały jakies 40-50% ceny allegrowej. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 No toc pewne, ze "lwy biznesowe" z allegro nie jezdza sami po te zabawki do Chin! Ale na allegro konkurencja spora i watpie aby w chwili obecnej dalo sie zarabiac na pojedynczej sztuce duza przebitke (nie liczac "lapania" frajerow, heh). Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Ide zajżeć do pobliskiej hurtowni zabawkarskiej. Quote Link to post Share on other sites
AlexG Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 To by była cenna informacja, bo w topicu o MP40 padło pytanie o magazynki. Jakby to to było po 10 zeta, to by była najtańsza opcja. Poza tym to potania eksplatację: dostęp do części zamiennych drogą kanibalizacji ;) Te różne lwy i Mareczki mogą sprowadzać kontener z Chin np z ciuchami do szczęki na bazarze, a do tego "dopakować" zabawki w pewnej ilości i sprzedawać je na allegro ;) Ale generalnie sam bym chciał wiedzieć, czy jest jakiś sklep, gdzie to to jest na żywo. Np żeby obejrzeć czy chociaż na ścianę się nadaje, bo no Skorpion wygląda zabawnie ;) Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted May 26, 2005 Author Report Share Posted May 26, 2005 A widział ktos w jakiejś hurtowni albo sklepie z zabawkami G36C albo G36K W Katowicach albo Chorzowie?? naturalnie CYMA albo Double eagle Quote Link to post Share on other sites
Morthias Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 moi dwaj kumple na poprzednim odpuscie w Zamosciu kupili cale pudlo gunow double eagle - g36, ingramy itp. i zamierzaja sie z tego strzelac - jak jeden walnie, to zostanie im jeszcze okolo 30 sztuk :P. A dali za to okolo 8-12 zlotych za sztuke (g36 po 18 ). Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 A w Warszawie są jakieś hurtownie/bazary z tym? Quote Link to post Share on other sites
sas Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 To samo pytanie co poprzednik tylko chodzi o Olsztyn. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 a na lokalnych serwisach nie ma adresów sklepów hurtowni zabawkarskich?? Quote Link to post Share on other sites
AlexG Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Pewnie, że są ;) Ale przecież jak ktoś nie zna hurtowni, to nie wie, czy ta akurat ma te repliki, czy nie same misie, gry itd. A dzwonienie do wszystkich hurtowni w samym Krakowie to by był wydatek równy pewnie cenie repliki ;) Stąd pytanie, czy ktoś poprostu nie wie, w której to to sprzedają. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 W Pentagonie w katowicach jest na pewno MP5 RAS Umarex'u i G36 chyba double eagle, poza tym jakis UZI ale nie wiem jakiej firmy i M16 A2, tez nie wiem jakiej firmy W Sosnowcu w Rangerze jest P90 CYMY ( elektryk ), i jakas mala M4 ( chyba tez elektryk ) - jednak w tym sklepe ceny odstraszaja np. shotgun p779 czy jakos tak co byl na allegro sprzedawany po 80 zl w tym sklepie -250 zl. Pozdrawiam Bocian. Quote Link to post Share on other sites
behemo(n)th Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 A widział ktoś może shotguna 799 CYMY albo wogóle wie o jakichś takich sklepach w cz-wie (prócz koltera bo to zdziercy). Jeżeli wiecie, to proszę o informację tutaj, albo lepiej pm. Z góry bardzo dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted June 15, 2005 Report Share Posted June 15, 2005 produkty firmy CYMA można kupić w dużych hurtowniach z zabawkami w cenach kilkanaście-kilkadziesiąt razy niższych niż te na allegro. Bzdura kompletna, bo te sprezyniaki kosztuja na allegro kilkanascie-kilkadziesiat zlotych, to jakby tak bylo jak piszesz, to w "hurcie" musialy by byc po 99,- groszy! :lol: Nie wiem, nie wiem czy to bzdura. Kupiłem kiedyś dwa "shotguny" :wink: i dwie "Beretty" :wink: za 25 złotych z przesyłką. Żeby było śmieszniej sprzedawca dorzucił pareset kulek a zabawki działają. Oczywiście nie wybieram się z nimi do ludzi ale na potrzeby filmowe wystarczy :) Quote Link to post Share on other sites
fenikz Posted June 15, 2005 Report Share Posted June 15, 2005 znajomy mial sklep z zabawkami i bral w katowicach z jakiejs hurtowni guny, zapytam go o adres i podam na forum. co do double eagle to w commando, obok pentagonu jest wlasnie g36 tej firmy ale za taka cene jak ma umarex :| kolo 150zl... wiec sie napewno nie oplaca. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted June 17, 2005 Author Report Share Posted June 17, 2005 Fenikz mozesz się zapytać bede ci bardzo wdzięczny /Katowice jak najbardziej pozdrawiam / Quote Link to post Share on other sites
snip3r Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 Warto się rozglądać po sklepach z zabawkami i tym podobne, ja np. zauważyłem u siebie w wypożyczalni trochę sprzętu od Cymy, i to o wiele taniej niż choćby na allegro. Niestety ten pojawia się sporadycznie. Ale czasem warto pozwiedzać okoliczne sklepy, zabawkarskie i tym podobne miejsca. Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted June 18, 2005 Report Share Posted June 18, 2005 snip3r a skąd jesteś? Quote Link to post Share on other sites
snip3r Posted June 18, 2005 Report Share Posted June 18, 2005 Z prowincji, albo jak to lubię mówić z "dalszych obrzeży miasta" czyli jakieś 40 km od Krakowa. Domyślam się, jakie będzie dalsze pytanie, a więc w Miechowie co jakiś czas pojawiają się tanie *** ; ) ale w porównaniu do cen tych na allegro są naprawdę tanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts